FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2003 NFL Draft
Quiz about 2003 NFL Draft

2003 NFL Draft Multiple Choice Quiz | 15 Questions


Did you watch the whole 2003 NFL draft? This is your test on the draft picks and their backgrounds of the 2003 draft.

A multiple-choice quiz by Tripleplay19. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Tripleplay19
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,950
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
1089
- -
Question 1 of 15
1. Who did the Bengals take for the first pick of the draft? Hint


Question 2 of 15
2. Who did the Jets trade with, to get fourth pick of the draft? Hint


Question 3 of 15
3. Who was the first drafted player out of the Miami Hurricanes? Hint


Question 4 of 15
4. What college did Carson Palmer play for? Hint


Question 5 of 15
5. Who did the Giants take in the first round? Hint


Question 6 of 15
6. What team drafted QB Rex Grossman? Hint


Question 7 of 15
7. Which team drafted RB Willis McGahee, and what pick was he? Hint


Question 8 of 15
8. Which team selected QB Byron Leftwich out of Marshall? Hint


Question 9 of 15
9. Who was the first player picked on the second day of the draft? Hint


Question 10 of 15
10. Who was the first safety selected in the draft? Hint


Question 11 of 15
11. What do both the Giants and Jets first round picks both have in common? Hint


Question 12 of 15
12. What position did Yankees minor league 3rd basemen Drew Henson play in college? ( He was a potenial pick for the draft). Hint


Question 13 of 15
13. Miami Hurricane QB Ken Dorsey was picked in the first 3 rounds?


Question 14 of 15
14. Who did the Jets take in the second round? Hint


Question 15 of 15
15. Who was the Giants 3rd round pick? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Bengals take for the first pick of the draft?

Answer: Carson Palmer

They gave Carson Palmer his contract to the Bengals 2 days before the draft even started.
2. Who did the Jets trade with, to get fourth pick of the draft?

Answer: Chicago Bears

The trade worked out for the Jets, getting their wanted man Dewayne Robertson, a DT out of Kentucky.
3. Who was the first drafted player out of the Miami Hurricanes?

Answer: Andre Johnson

Andre Johnson was drafted for the third pick of the draft, picked by the Houstan Texans.
4. What college did Carson Palmer play for?

Answer: USC

Carson Palmer's team didn't win it all, but Carson Palmer did by winning the Heisman Trophy.
5. Who did the Giants take in the first round?

Answer: William Joesph

William Joesph was the last of 4 Miami Hurriacanes drafted in the first round.
6. What team drafted QB Rex Grossman?

Answer: Chicago Bears

The reason the Bears had such a bad pick for such a bad team at #22, was because they traded picks with the Jets earlier that day.
7. Which team drafted RB Willis McGahee, and what pick was he?

Answer: Buffalo Bills, #23

The injured Willis McGahee was surprisingly the first running back picked in the draft.
8. Which team selected QB Byron Leftwich out of Marshall?

Answer: Jacksonville Jaguars

The Jaguars have been targeting Leftwich since his first year with Marshall. He will eventually replace Mark Brunell at QB.
9. Who was the first player picked on the second day of the draft?

Answer: Dennis Weathersby

Weathersby was a projected second round pick, but because he was tragically shot the week before the draft, he dropped down to the 4th round to be picked by the Bengals.
10. Who was the first safety selected in the draft?

Answer: Troy Polamalu

Polamalu was the 16th pick of the draft, selected by the Pittsburgh Steelers. He played for USC, with Carson Palmer.
11. What do both the Giants and Jets first round picks both have in common?

Answer: They are both DT's

The Giants selected William Joesph at pick #25, and the Jets selected Dewayne Robertson at pick #4. Joesph went to Miami, and Robertson went to Kentucky.
12. What position did Yankees minor league 3rd basemen Drew Henson play in college? ( He was a potenial pick for the draft).

Answer: Quarterback

Even though Henson did not want to go to the NFL, Henson was hitting .175 at Columbus at the time of the Draft, the Yankees AAA team.
13. Miami Hurricane QB Ken Dorsey was picked in the first 3 rounds?

Answer: False

Why didn't a team take Dorsey in the first 3 rounds? He only lost 3 games as a Miami Hurricane starter.
14. Who did the Jets take in the second round?

Answer: Victor Hobson

Victor Hobson was a linebacker out of Mich. B.J Askew was picked by the Jets but in the 3rd round.
15. Who was the Giants 3rd round pick?

Answer: Vishante Shiancoe

Shiancoe was a tight end for Morgan St. He will be the primary blocking tight end for the Giants, but of course Jeremy Shockey will still be in their most of the time.
Source: Author Tripleplay19

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us