FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draft 2005
Quiz about NFL Draft 2005

10 Question Sports Quiz: NFL Draft 2005 | NFL Drafts and Trades


This is my yearly NFL draft quiz. This is regarding the NFL draft that took place at Madison Square Garden on April 23, 2005.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,793
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2057
- -
Question 1 of 10
1. Which player was drafted first overall in the 2005 NFL Draft? Hint


Question 2 of 10
2. Which team drafted Adam "Pacman" Jones? Hint


Question 3 of 10
3. Two running backs out of Auburn were drafted in the top five.


Question 4 of 10
4. The Detroit Lions picked a wide receiver for their first draft pick for the third year in a row by taking which of the following players? Hint


Question 5 of 10
5. Only two quarterbacks were drafted in the top 20 picks.


Question 6 of 10
6. Which was the first player drafted out of the University of Miami in 2005? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first kicker taken in the 2005 NFL Draft? Hint


Question 8 of 10
8. Who did the Carolina Panthers pick in the first round? Hint


Question 9 of 10
9. Maurice Clarett was a high profile draftee after losing a battle for early eligibility in the 2004 draft. Where did this running back finally end up getting drafted? Hint


Question 10 of 10
10. Which team had the last pick in the first round? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player was drafted first overall in the 2005 NFL Draft?

Answer: Alex Smith

Alex Smith from Utah was the first overall selection of the 2005 draft. This quarterback was taken by the San Francisco 49ers.
2. Which team drafted Adam "Pacman" Jones?

Answer: Tennesse Titans

Jeff Fisher and the Tennessee Titans drafted Adam "Pacman" Jones as the sixth overall draft choice in the 2005 draft. Jones was the first defensive player selected in the draft, and the only player from West Virginia drafted in the first round.
3. Two running backs out of Auburn were drafted in the top five.

Answer: True

Ronnie Brown (RB - Auburn) was drafted second overall by the Miami Dolphins, and Carnell "Cadillac" Williams (RB - Auburn) was drafted fifth overall by the Tampa Bay Buccaneers.
4. The Detroit Lions picked a wide receiver for their first draft pick for the third year in a row by taking which of the following players?

Answer: Mike Williams

The Lions chose Mike Williams (USC) as their first draft pick of 2005 and the 10th overall pick. In 2004, they chose Roy Williams in the first round. In 2003 it was Charles Rogers.
5. Only two quarterbacks were drafted in the top 20 picks.

Answer: False

Only one quarterback (Alex Smith) was drafted in the first 23 picks. Aaron Rodgers fell to Green Bay at the 24th pick, and he was immediately followed by Jason Campbell who was selected by Washington at the 25th spot.
6. Which was the first player drafted out of the University of Miami in 2005?

Answer: Antrel Rolle

Antrel Rolle was the eighth overall pick taken by Arizona. Roscoe Parrish was drafted 55th overall by the Bills. Sean Taylor and Kellen Winslow were both drafted in 2004.
7. Who was the first kicker taken in the 2005 NFL Draft?

Answer: Mike Nugent

Kicker Mike Nugent was taken in the second round by the New York Jets. Dave Rayner was drafted by Indianapolis in the sixth round. Paul Ernster was drafted by Denver in the seventh round. Nate Kaeding was drafted in 2004.
8. Who did the Carolina Panthers pick in the first round?

Answer: Thomas Davis

The Panthers chose Thomas Davis, the free safety out of Georgia. Davis was the 14th overall choice.
9. Maurice Clarett was a high profile draftee after losing a battle for early eligibility in the 2004 draft. Where did this running back finally end up getting drafted?

Answer: Denver - third round

The Denver Broncos chose Maurice Clarett as the 101st overall pick. He was the last pick of the third round.
10. Which team had the last pick in the first round?

Answer: New England

The New England Patriots won the 2005 Super Bowl and did not trade their pick, therefore had the last pick of the first round. They chose Logan Mankins, a guard out of Fresno State.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us