FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draft 2004
Quiz about NFL Draft 2004

10 Average Questions about NFL Draft 2004


If you watched the first round of the 2004 NFL Draft on April 24, 2004, this should not be too hard.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,408
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1412
- -
Question 1 of 10
1. Eli Manning signed with the New York Giants, but which team originally drafted him? Hint


Question 2 of 10
2. Robert Gallery was the second pick overall. Which university did he attend? Hint


Question 3 of 10
3. Twelve players from Ohio State were chosen in the first five rounds alone. Which of these players was drafted first? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these pairs of first round draftees, did not play together in college? Hint


Question 5 of 10
5. Which player from of the University of Oklahoma was drafted first? Hint


Question 6 of 10
6. There were three players with the last name of Williams, taken in the first round of the 2004 NFL draft. Which of the following Williams, was not one of them? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Dunta Robinson play college football? Hint


Question 8 of 10
8. There were no players selected out of Notre Dame in the first round of the 2004 NFL draft.


Question 9 of 10
9. Larry Fitzgerald was drafted by the Pittsburgh Steelers.


Question 10 of 10
10. Which of the following players did the Detroit Lions draft first? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Eli Manning signed with the New York Giants, but which team originally drafted him?

Answer: San Diego Chargers

The San Diego Chargers drafted Eli Manning with the first pick overall of the 2004 draft, then traded with the New York Giants for the rights to Phillip Rivers and some future draft picks.
2. Robert Gallery was the second pick overall. Which university did he attend?

Answer: Iowa

Robert Gallery was an offensive tackle out of the University of Iowa. He was taken second overall by the Oakland Raiders.
3. Twelve players from Ohio State were chosen in the first five rounds alone. Which of these players was drafted first?

Answer: Will Smith

Will Smith was drafted 18th overall by the New Orleans Saints. Chris Gamble was taken 28th overall by the Carolina Panthers, and Michael Jenkins was taken 29th overall by the Atlanta Falcons. Smith, Gamble, and Jenkins were all drafted into the NFC South. Maurice Clarett was declared ineligable for the regular 2004 Draft.
4. Which of these pairs of first round draftees, did not play together in college?

Answer: Michael Clayton and Kenechi Udeze

DeAngelo Hall and Kevin Jones both went to Virginia Tech. Sean Taylor and Jonathan Vilma both went to Miami (Florida). Shawn Andrews and Ahmad Carroll both attended Arkansas. Michael Clayton went to LSU and Kenechi Udeze went to USC.
5. Which player from of the University of Oklahoma was drafted first?

Answer: Tommie Harris

Rashaun Woods was selected 31st overall, but he went to Oklahoma State. Tommie Harris was 14th overall, Teddy Lehman was 37th overall, and Derrick Strait was 76th overall.
6. There were three players with the last name of Williams, taken in the first round of the 2004 NFL draft. Which of the following Williams, was not one of them?

Answer: Mike Williams

Roy Williams was the 7th overall choice taken by Detroit. Reggie Williams was taken by Jacksonville as the 9th overall selection. DJ Williams was taken by Denver as the 17th overall pick. Mike Williams was not elligable for the 2004 draft.
7. Where did Dunta Robinson play college football?

Answer: South Carolina

Dunta Robinson was drafted 10th overall by the Houston Texans. He was a cornerback from South Carolina.
8. There were no players selected out of Notre Dame in the first round of the 2004 NFL draft.

Answer: True

No Notre Dame players were chosen in the first round. Julius Jones and Courtney Watson were both taken in the second round.
9. Larry Fitzgerald was drafted by the Pittsburgh Steelers.

Answer: False

Larry Fitzgerald was drafted by the Arizona Cardinals. He played college football at the University of Pittsburgh.
10. Which of the following players did the Detroit Lions draft first?

Answer: Roy Williams

Detroit had two choices in the first round. They selected Roy Williams for the 7th overall pick, and Kevin Jones as the 30th overall pick. Teddy Lehman was the 37th overall selection, and Keith Smith was chosen 73rd.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us