FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The 2008 NFL Draft
Quiz about The 2008 NFL Draft

The 2008 NFL Draft Trivia Quiz


This is about the top picks in the 2008 draft. Hope you take something away from the quiz!

A multiple-choice quiz by jaknginger. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
jaknginger
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
288,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1304
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first linebacker picked in the draft? Hint


Question 2 of 10
2. The Atlanta Falcons chose the first quarterback of the draft. Who was he? Hint


Question 3 of 10
3. The number one pick of the draft was an offensive lineman from what university? Hint


Question 4 of 10
4. Who did the St. Louis Rams choose as the second overall pick of the draft? Hint


Question 5 of 10
5. Who did the New England Patriots choose as the 10th overall pick of the draft? Hint


Question 6 of 10
6. What team chose the first running back of the draft? Hint


Question 7 of 10
7. Glenn Dorsey, DT was chosen as the fifth overall pick of the draft by what team? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first Ohio State player to be drafted? Hint


Question 9 of 10
9. Who did the New Orleans Saints take as the seventh pick in the first round of the draft? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the defensive player that was the eighth man chosen overall in the draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first linebacker picked in the draft?

Answer: Keith Rivers

First round, ninth pick Keith Rivers went to the Cincinnati Bengals. He played OLB for the University of Southern California.
2. The Atlanta Falcons chose the first quarterback of the draft. Who was he?

Answer: Matt Ryan

Matt Ryan, QB from Boston College was the third overall pick of the draft. He was the highest pick ever for Boston College.
3. The number one pick of the draft was an offensive lineman from what university?

Answer: University of Michigan

Jake Long, OT from Michigan was the first overall pick of the draft and was chosen by the Miami Dolphins. He was the Big Ten Offensive Lineman of the Year in 2006 and 2007.
4. Who did the St. Louis Rams choose as the second overall pick of the draft?

Answer: Chris Long

Chris played the defensive end position at the University of Virginia. He is the son of pro football Hall of Fame defensive end, Howie Long.
5. Who did the New England Patriots choose as the 10th overall pick of the draft?

Answer: Jerod Mayo

Jerod Mayo, a Virginia native, played ILB at University of Tennessee.
6. What team chose the first running back of the draft?

Answer: Oakland Raiders

Darren McFadden, RB from University of Arkansas was the fourth overall pick of the draft. He was also the runner-up for the Heisman Trophy in 2006 and 2007.
7. Glenn Dorsey, DT was chosen as the fifth overall pick of the draft by what team?

Answer: Kansas City Chiefs

Glenn played for Louisiana State University as a big defensive tackle.
8. Who was the first Ohio State player to be drafted?

Answer: Vernon Gholston

Vernon played defensive end for Ohio State. He was chosen as the sixth overall pick of the draft by the NY Jets. The other two players listed went in the seventh round.
9. Who did the New Orleans Saints take as the seventh pick in the first round of the draft?

Answer: Sedrick Ellis

Sedrick played for USC as a defensive tackle. Many reports considered him to be the second best defensive tackle of the draft.
10. Who was the defensive player that was the eighth man chosen overall in the draft?

Answer: Derrick Harvey

The Jacksonville Jaguars chose Derrick as the eighth overall pick of the draft. He played college ball at the University of Florida as a defensive end. He was one of seven defensive players to be chosen in the top ten.
Source: Author jaknginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us