FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Free Agency 2009
Quiz about NFL Free Agency 2009

NFL Free Agency: 2009 Trivia Quiz


A breakdown on some signings that occurred in 2009 NFL free agent status.

A multiple-choice quiz by Footballcb86. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Footballcb86
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
306,053
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
761
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Considered by many to be the top WR in the free agent pool, TJ Houshmandzadeh signed with which team? Hint


Question 2 of 10
2. Receiving a huge money contract for a defensive tackle, Albert Haynesworth left the Tennessee Titans to join what NFL East squad? Hint


Question 3 of 10
3. Becoming the highest paid defensive back in history, which CB signed back on with the Oakland Raiders? Hint


Question 4 of 10
4. Which player was included along with Matt Cassel in the trade that sent two players to the Chiefs, in exchange for a second round draft choice? Hint


Question 5 of 10
5. Which Ravens linebacker signed with the NY Jets, reuniting himself with former Ravens defensive coordinator and Jets head coach Rex Ryan? Hint


Question 6 of 10
6. Brian Dawkins departed from the Eagles to join which AFC West squad? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following defensive players was not signed by the New York Giants? Hint


Question 8 of 10
8. Which Syracuse alumni wide receiver was released by his team after 13 seasons of duty and a championship ring? Hint


Question 9 of 10
9. A lesser known name, which WR signed with the Baltimore Ravens after being released by the Bengals? Hint


Question 10 of 10
10. Which player was not franchise tagged by his team, taking away the opportunity to become a free agent and thus given a one-year contract offer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Considered by many to be the top WR in the free agent pool, TJ Houshmandzadeh signed with which team?

Answer: Seattle Seahawks

After spending the first seven years of his career with the Bengals, TJ agreed to sign with the Seahawks on March 2nd. This will return TJ back to the northwest, after spending his college years playing college football for Oregon State University.
2. Receiving a huge money contract for a defensive tackle, Albert Haynesworth left the Tennessee Titans to join what NFL East squad?

Answer: Washington Redskins

Creating some of the biggest buzz of the early offseason, this deal was one of the first that went down. Redskins owner Daniel Snyder offered Haynesworth one of the most lucritive deals ever for a defensive player in the NFL.
3. Becoming the highest paid defensive back in history, which CB signed back on with the Oakland Raiders?

Answer: Nnamdi Asomugha

Nnamdi Asomugha signed a three-year big money contract with Raiders, which makes him the highest paid DB in the history of the NFL.
4. Which player was included along with Matt Cassel in the trade that sent two players to the Chiefs, in exchange for a second round draft choice?

Answer: Mike Vrabel

In a cap-cutting move the Patriots sent franchice tag QB Matt Cassel along with 12-year verteran Mike Vrabel to the Chiefs. This deal was questioned by many people and seen as a give away to Chiefs GM and former Patriot employee, Scott Pioli.
5. Which Ravens linebacker signed with the NY Jets, reuniting himself with former Ravens defensive coordinator and Jets head coach Rex Ryan?

Answer: Bart Scott

Scott is considered one of the top five free agent linebackers and was one a few moves the Jets did to improve thier defense for next season. Ryan is a very defensive focused coach and should implement a pretty good system to help turn the Jets into a top ranked defense.
6. Brian Dawkins departed from the Eagles to join which AFC West squad?

Answer: Denver Broncos

A veteran safety that has played for many years, Dawkins will play under new coach Josh McDaniels.
7. Which of the following defensive players was not signed by the New York Giants?

Answer: Jim Leonhard

In an attempt to improve an already stout defense, the Giants have picked up a few key offseason free agents. Bernard, a defensive tackle signed from the Seattle Seahawks, and linebacker Michael Boley was signed from the Atlanta Falcons. Canty, a defensive end was signed by the Dallas Cowboys. Leonhard, who was a former Baltimore Raven, signed with the Jets, the other NY team.
8. Which Syracuse alumni wide receiver was released by his team after 13 seasons of duty and a championship ring?

Answer: Marvin Harrison

Feeling like he was diminishing in his ability to play, the Indianapolis Colts released Marvin Harrison in order to open up some money in their cap space.
9. A lesser known name, which WR signed with the Baltimore Ravens after being released by the Bengals?

Answer: Marcus Maxwell

A three-year receiever from the University of Oregon, Maxwell had only 1 catch for 5 yards in his career.
10. Which player was not franchise tagged by his team, taking away the opportunity to become a free agent and thus given a one-year contract offer?

Answer: Kurt Warner

The franchise tag is something that each team can place on one unrestricted free agent per offseason. The franchised player is then given a one year offer worth the average of the top five salaries of their position. The Seahawks used the franchice tag on Hill.

The Giants used the franchise tag on Jacobs. The Panthers used the franchise tag on Peppers, which he had made clear that he wished they not do so that he could have the opportunity to get out of Carolina. Kurt Warner did not get franchised by the Cardinals, giving him the chance to sign with any team he wanted to, but eventually re-signed with Arizona.
Source: Author Footballcb86

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us