FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL 2009  Wheres Whatshisname
Quiz about NFL 2009  Wheres Whatshisname

NFL 2009: Where's Whatshisname? Quiz


After watching Week 1 of the 2009 NFL season, you may have noticed some players wearing different NFL jerseys than they had in 2008. See if you can identify these. Have fun. :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,783
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
806
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: mlpitter (8/10), Winegirl718 (3/10), PurpleComet (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Quarterback Jay Cutler played for three seasons with the Denver Broncos. With some offseason disagreements with management, which team was he traded to? Hint


Question 2 of 10
2. This quarterback saved the 2008 season as a backup when the primary quarterback, Tom Brady went down. When Brady came back in 2009, the team no longer wanted Brady's replacement, and traded him to the Chiefs. Who was this quarterback? Hint


Question 3 of 10
3. 2008 Titan defensive tackle Albert Haynesworth was mostly known for kicking a player in the head after a tackle. Tennessee would not renew his contract, so he signed on as a free agent with which team in 2009? Hint


Question 4 of 10
4. Torry Holt was a St. Louis Ram wide receiver and did not get his contract renewed, so he signed on as a free agent with which team? Hint


Question 5 of 10
5. After eights seasons as linebacker for the New England Patriots, this Pro Bowler was the center of the core for their defense. He was traded to the Kansas City Chiefs for the 2009 season. Who is this linebacker? Hint


Question 6 of 10
6. The Kansas City Chiefs had a new face on their 2009 roster. It was seven-time Pro Bowl linebacker Zach Thomas. Which 2008 team did the Chiefs sign Zach from as a free agent? Hint


Question 7 of 10
7. After 12 seasons with the St. Louis Rams, offensive tackle Orlando Pace took his seven Pro Bowls credits to which team as a free agent? Hint


Question 8 of 10
8. This Titan backup quarterback played in only one game in 2008, then was released by Tennessee. He was signed as a free agent to the Denver Broncos. Who was this backup quarterback? Hint


Question 9 of 10
9. This former Jacksonville Jaguar starting quarterback was a backup QB to Ben Roethlisberger of the Steeler in 2008. 2009 saw him starting the opening day game with the Buccaneers against the Cowboys. Who was this quarterback who signed with Tampa Bay as a free agent? Hint


Question 10 of 10
10. After eight seasons with the Cincinnati Bengals, this wide receiver was released. In spite of teammate Chad Johnson, or whichever he wants to be called, he still led the team with 904 receiving yards with four touchdowns. Who was this wide receiver that became a Seattle Seahawk in 2009? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : mlpitter: 8/10
May 25 2024 : Winegirl718: 3/10
May 03 2024 : PurpleComet: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Quarterback Jay Cutler played for three seasons with the Denver Broncos. With some offseason disagreements with management, which team was he traded to?

Answer: Chicago Bears

Cutler led the Broncos to a record of 8-8, while throwing for 4526 yards, along with 25 touchdowns and 18 interceptions. In Chicago's opening game against Green Bay, Cutler had the game in hand with 2:00 minutes left for the Bears, but the Packers scored with the go-ahead touchdown. Cutler then threw an interception to seal the win for Green Bay.
2. This quarterback saved the 2008 season as a backup when the primary quarterback, Tom Brady went down. When Brady came back in 2009, the team no longer wanted Brady's replacement, and traded him to the Chiefs. Who was this quarterback?

Answer: Matt Cassel

Cassel stepped up in a big way in the replacement of Brady. He led the Patriots to a 10-5 record, and threw for 3693 yards with 21 touchdowns and 11 interceptions. QB Orton was traded from Chicago to Denver in the offseason. Kansas City lost their opening game to the Ravens, 38-24.
3. 2008 Titan defensive tackle Albert Haynesworth was mostly known for kicking a player in the head after a tackle. Tennessee would not renew his contract, so he signed on as a free agent with which team in 2009?

Answer: Washington

Haynesworth played in six seasons for the Titans, and had a career high 8.5 sacks in 2008. He was also credited with 41 tackles in the season. In the Redskins' opening game, they lost to the Giants 23-7.
4. Torry Holt was a St. Louis Ram wide receiver and did not get his contract renewed, so he signed on as a free agent with which team?

Answer: Jacksonville

Holt was QB Marc Bulger's favorite receiver, and the Torry had 796 receiving yards in the 2008 season, which was Holt's 10th season with the Rams. Jacksonville lost their first 2009 game to the Colts, 14-12. Holt had three catches for 47 yards.
5. After eights seasons as linebacker for the New England Patriots, this Pro Bowler was the center of the core for their defense. He was traded to the Kansas City Chiefs for the 2009 season. Who is this linebacker?

Answer: Mike Vrabel

Before playing in eight seasons with the Patriots, Vrabel was a four-season Pittsburgh Steeler until 2001. In 2008, Mike had four sacks, 40 tackles along with 22 assists. Vrabel was part of a deal that also sent QB Matt Cassel to the Chiefs. The Chiefs lost their first game of the 2009 season to Baltimore, 38-24.
6. The Kansas City Chiefs had a new face on their 2009 roster. It was seven-time Pro Bowl linebacker Zach Thomas. Which 2008 team did the Chiefs sign Zach from as a free agent?

Answer: Dallas Cowboys

Thomas played 12 seasons with the Dolphins from 1996-2007. In 2008 with the Cowboys, Zach recorded only one sack, but had 65 tackles and another 29 assisted tackles. The Cowboys won their opening game without Thomas against the Buccaneers, 34-21.
7. After 12 seasons with the St. Louis Rams, offensive tackle Orlando Pace took his seven Pro Bowls credits to which team as a free agent?

Answer: Bears

Pace played from 1997-2008 with the Rams. They just could not come to terms with the Pro Bowler, then released him. Orlando started 14 games in 2008, but could only come up with one tackle in the entire season. Pace played in the Bears' 2009 opening game against the Packers, but lost 21-15.
8. This Titan backup quarterback played in only one game in 2008, then was released by Tennessee. He was signed as a free agent to the Denver Broncos. Who was this backup quarterback?

Answer: Chris Simms

After three seasons as a Buccaneer, 2008 found Chris with the Titans. In four seasons in the NFL, Simms had played in only 20 games. The Broncos won their first 2009 game against the Bengals, 12-7. Kyle Orton started for the Broncos and went 17-28, 243 yards with one touchdown.
9. This former Jacksonville Jaguar starting quarterback was a backup QB to Ben Roethlisberger of the Steeler in 2008. 2009 saw him starting the opening day game with the Buccaneers against the Cowboys. Who was this quarterback who signed with Tampa Bay as a free agent?

Answer: Byron Leftwich

After four seasons with the Jaguars, 2007 found Byron in a Falcon uniform, backing up Joey Harrington and Chris Redman. He played in only five games for the Steelers in 2008 behind Roethlisberger. He started the first 2009 game for the Bucs against the Cowboys, but lost 34-21. Leftwich was 25-41, with 276 yards and a touchdown.
10. After eight seasons with the Cincinnati Bengals, this wide receiver was released. In spite of teammate Chad Johnson, or whichever he wants to be called, he still led the team with 904 receiving yards with four touchdowns. Who was this wide receiver that became a Seattle Seahawk in 2009?

Answer: T.J. Houshmandzadeh

T.J. was drafted by the Bengals out of Oregon State. He averaged 9.8 yards per reception with Cincinnati in 2008 with his 904 yards. Houshmandzadeh had six receptions for 48 yards in his first game as a Seahawk, and helped defeat the Rams 28-0.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. NFL #1 Picks of the 2000s Difficult
12. 2006 NFL Draft Average

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us