FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draft Mania 2006
Quiz about NFL Draft Mania 2006

NFL Draft Mania: 2006 Trivia Quiz


Do you know everything about the 2006 NFL Draft? Take this quiz to find out!

A multiple-choice quiz by thewho13rd. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
thewho13rd
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,847
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
758
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first overall pick in the NFL Draft? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the second overall pick in the NFL Draft? Hint


Question 3 of 10
3. D'Brickashaw Ferguson was selected what number overall? Hint


Question 4 of 10
4. The Detroit Lions drafted who in the first round? Hint


Question 5 of 10
5. Who was drafted third overall? Hint


Question 6 of 10
6. Who was drafted sixth overall? Hint


Question 7 of 10
7. The Buffalo Bills drafted who in the first round? Hint


Question 8 of 10
8. The Green Bay Packers drafted who in the first round? Hint


Question 9 of 10
9. The Arizona Cardinals drafted who in the first round? Hint


Question 10 of 10
10. Marcus Vick was drafted in the first round.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first overall pick in the NFL Draft?

Answer: Mario Williams

Mario was a defensive end from North Carolina St. He was selected by the Houston Texans.
2. Who was the second overall pick in the NFL Draft?

Answer: Reggie Bush

Many people were surprised that Reggie wasn't the first overall pick. Reggie was the running back for USC and drafted by the New Orleans Saints.
3. D'Brickashaw Ferguson was selected what number overall?

Answer: Fourth

D'Brickashaw, an offensive tackle, was drafted fourth by the New York Jets. Most of the experts thought that the Jets would draft Matt Leinart.
4. The Detroit Lions drafted who in the first round?

Answer: Ernie Sims

Ernie Sims is a linebacker and was selected ninth overall by Detroit.
5. Who was drafted third overall?

Answer: Vince Young

A quarterback from Texas, Vince was drafted third overall by the Tennessee Titans.
6. Who was drafted sixth overall?

Answer: Vernon Davis

Vernon, a tight end from Maryland, was selected sixth by the San Francisco 49ers.
7. The Buffalo Bills drafted who in the first round?

Answer: Donte Whitner

The Bills were deemed one of the losers in the NFL Draft for this weak pick. Donte Whitner, a safety, was drafted eight overall.
8. The Green Bay Packers drafted who in the first round?

Answer: A.J. Hawk

A.J. was a great linebacker for Ohio State as he was selected fifth overall by the Green Bay Packers.
9. The Arizona Cardinals drafted who in the first round?

Answer: Matt Leinart

Many experts thought Matt would get drafted higher, but he was selected 10th overall by the Arizona Cardinals.
10. Marcus Vick was drafted in the first round.

Answer: False

He wasn't even drafted at all due to his attitude and behavior while playing for Virginia. Marcus is the younger brother of Atlanta Falcons' quarterback Michael Vick.
Source: Author thewho13rd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2003 NFL Free Agent Signings Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us