FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draft 2007
Quiz about NFL Draft 2007

NFL Draft 2007 Trivia Quiz


General questions about the 2007 NFL Draft.

A multiple-choice quiz by marvel_maniac. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,345
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1204
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which team did not have a top 10 pick in 2007? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first defensive player chosen? Hint


Question 3 of 10
3. Who were the only 2 teams not to choose a first round pick? Hint


Question 4 of 10
4. Who did the Cincinnati Bengals select with their 1st round pick? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these players was not selected in the 1st round? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these players, who was drafted in the 1st round, did not spend their college days at the University of Miami(FL)? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these colleges had only one pick go in the 1st round? Hint


Question 8 of 10
8. Which successful college RB went the whole 7 rounds without landing a team? Hint


Question 9 of 10
9. Who had the privilege of being 2007s "Mr. Irrelevant" (the very last player chosen)? Hint


Question 10 of 10
10. Following the trend of other Heisman Trophy winning QBs, which round and to which team did former Ohio State QB Troy Smith fall down the draft board to? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team did not have a top 10 pick in 2007?

Answer: San Francisco 49ers

The Niners had the 11th overall pick in the draft. They drafted Ole Miss LB Patrick Willis.
2. Who was the first defensive player chosen?

Answer: DE Gaines Adams

The Tampa Bay Buccaneers took Adams with the 4th overall pick. He was the first of five DEs taken in the 1st round.
3. Who were the only 2 teams not to choose a first round pick?

Answer: Philadelphia and Seattle

The Eagles' 1st pick was QB Kevin Kolb in the 2nd round, and the Seahawks' 1st round pick went to the New England Patriots in exchange for WR Deion Branch.
4. Who did the Cincinnati Bengals select with their 1st round pick?

Answer: CB Leon Hall

The CB from the University of Michigan was the second CB taken by the Bengals in as many years.
5. Which one of these players was not selected in the 1st round?

Answer: WR Dwayne Jarrett

The highly productive WR from USC dropped to the second round right into the Carolina Panthers' lap.
6. Which one of these players, who was drafted in the 1st round, did not spend their college days at the University of Miami(FL)?

Answer: DE Jarvis Moss

Moss spent his college playing days with in-state rival Florida. He was drafted by the Denver Broncos.
7. Which of these colleges had only one pick go in the 1st round?

Answer: Florida State

Tennessee and Ohio State both had 2 each while LSU had 4. The only Florida State player drafted was LB Lawrence Timmons, by the Pittsburgh Steelers.
8. Which successful college RB went the whole 7 rounds without landing a team?

Answer: Darius Walker

The highly successful Notre Dame running back forewent his senior year at South Bend only to not be drafted in the 2 day NFL Draft.
9. Who had the privilege of being 2007s "Mr. Irrelevant" (the very last player chosen)?

Answer: CB Ramzee Robinson

The Alabama cornerback was chosen 255th overall by the Detroit Lions. He became the 32nd "Mr. Irrelevant" in NFL Draft history.
10. Following the trend of other Heisman Trophy winning QBs, which round and to which team did former Ohio State QB Troy Smith fall down the draft board to?

Answer: Baltimore Ravens in Rd. 5

NFL teams' main concern with the Heisman Trophy winner, was his height for an NFL QB (short). This was evident in the National Championship game, in which the large Florida defensive line ate Troy's lunch.
Source: Author marvel_maniac

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us