FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2003 NFL Draft Round One
Quiz about 2003 NFL Draft Round One

2003 NFL Draft (Round One) Trivia Quiz


The first round of the 2003 NFL Draft was held April 26, 2003. How much do you remember about it?

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,707
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2588
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first pick overall in the 2003 draft? Hint


Question 2 of 10
2. How many players from the University of Miami (Florida) were selected in the first round? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first wide receiver taken in the 2003 draft? Hint


Question 4 of 10
4. Which team took 'a pass' in the first 10 picks? Hint


Question 5 of 10
5. Jeff Faine was the only center selected in the first round of the draft. Where did he play college football? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these teams did not have two picks in round one? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these Defensive Tackles were NOT taken in the first 10 picks of the fisrt round? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Tampa Bay Draft in the first round? Hint


Question 9 of 10
9. How many players with the last name Johnson were selected in the first round of the draft? Hint


Question 10 of 10
10. Where was the 2003 NFL draft held? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first pick overall in the 2003 draft?

Answer: Carson Palmer

The Cincinnati Bengals took Carson Palmer, the Heisman Trophy winning quarterback from USC first. He signed to a seven year deal before the draft ever took place.
2. How many players from the University of Miami (Florida) were selected in the first round?

Answer: 4

Wide Receiver, Andre Johnson was selected third overall, by the Houston Texans. Jerome McDougle was 15th overall (Philadelphia), Willis McGahee was 23rd overall (Buffalo), and William Joseph went 25th overall (New York Giants).
3. Who was the first wide receiver taken in the 2003 draft?

Answer: Charles Rogers

Charles Rogers (Michigan State) was the second pick overall. Rogers was selected by the Detroit Lions. Andre Johnson was the third overall pick, selected by the Houston Texans.
4. Which team took 'a pass' in the first 10 picks?

Answer: Minnesota Vikings

The Minnesota Vikings were apparently trying to make a trade with Baltimore for the 7th overall pick. When the Viking's time expired, Jacksonville and Carolina both got their picks in really fast and ended up moving up in the draft. Mike Tice claimed that the Vikings still got the player they wanted, Kevin Williams. Williams was taken 9th instead of 7th.
5. Jeff Faine was the only center selected in the first round of the draft. Where did he play college football?

Answer: Notre Dame

The Cleveland Browns picked Jeff Faine as the 21st overall pick. The nect center wasn't chosen until the second round, when Dallas picked Al Johnson from Wisconsin.
6. Which of these teams did not have two picks in round one?

Answer: Pittsburgh Steelers

Pittsburgh only had the 16th pick in the first round (traded from Kansas City). Baltimore had picks 10 and 19 (Terrell Suggs and Kyle Boller). Arizona had 17 and 18 (Bryant Johnson and Calvin Pace) and Oakland had the final two picks of the first round (Nnamdi Asomugha and Tyler Brayton). The Chicago Bears also had two picks in the first round (picks 14 and 22).
7. Which of these Defensive Tackles were NOT taken in the first 10 picks of the fisrt round?

Answer: William Joseph

William Joseph was not taken until 25th. Other DT's selected in the first round were: Jimmy Kennedy and Ty Warren. Six defensive tackles in the first round!
8. Who did Tampa Bay Draft in the first round?

Answer: Nobody

Tampa Bay traded this years first round draft pick to Oakland in the deal for head coach, Jon Gruden. The Bucs first pick of the 2003 draft was Dewayne White, he was the very last pick of the second round. Tampa drafted Chris Simms the final pick of the third round. Willis McGahee was drafted in the first round by the Buffalo Blls.
9. How many players with the last name Johnson were selected in the first round of the draft?

Answer: 3

Andre Johnson was selected 3rd, Bryant Johnson was selected 17th and Larry Johnson was selected 27th. Andre went to the Texans, Bryant went to the Cardinals and Larry went to Kansas City.
10. Where was the 2003 NFL draft held?

Answer: New York

The 2003 draft was at Madison Square Garden.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. NFL Draft 2004 Tough
2. Offseason Moves 2004: #1 Easier
3. The 2007 NFL Draft Average
4. First Round NFL Draft 2003 Average
5. NFL Draft 2003 Tough
6. 2003 NFL Draft Average
7. NFL Draft 2008 Average
8. NFL Rookies 2003 Easier
9. NFL Draft 2005 Average
10. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
11. NFL #1 Picks of the 2000s Difficult
12. 2006 NFL Draft Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us