FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2008 NFL Draft
Quiz about 2008 NFL Draft

Sports Quiz: 2008 NFL Draft: 10 Questions | NFL Drafts and Trades


This quiz is about the first round of the 2008 NFL Draft.

A multiple-choice quiz by 6meangreen6. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
6meangreen6
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
291,126
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
686
- -
Question 1 of 10
1. Who did the Patriots take with the #10 pick of the draft? Hint


Question 2 of 10
2. Rashard Mendenhall was the 4th running back taken?


Question 3 of 10
3. Who was the only quarterback taken in the 1st round besides Matt Ryan? Hint


Question 4 of 10
4. How many offensive lineman were taken in the 1st round? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these teams had a 1st round pick? Hint


Question 6 of 10
6. There was only 31 picks in the 1st round?


Question 7 of 10
7. Who was the last pick of the 1st round? Hint


Question 8 of 10
8. Four of the top 8 draft picks were lineman.


Question 9 of 10
9. Who was the highest drafted defensive lineman? Hint


Question 10 of 10
10. What pick was Jonathan Stewart taken in the 1st round? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did the Patriots take with the #10 pick of the draft?

Answer: Jerod Mayo LB Tennessee

Even though the Patriots had lost Asante Samuel, they chose Jerod Mayo, a linebacker instead of either Leodis McKelvin or Dominique Rodgers-Cromartie, who were still available as cornerbacks.
2. Rashard Mendenhall was the 4th running back taken?

Answer: True

In many mock drafts, Mendenhall was ranked #2 behind McFadden, but both Jonathan Stewart of Oregon and Felix Jones of Arkansas were picked before him.
3. Who was the only quarterback taken in the 1st round besides Matt Ryan?

Answer: Joe Flacco

Flacco out of Delaware was picked before Henne out of Michigan, and Brohm of Louisville. Flacco was taken by the Ravens.
4. How many offensive lineman were taken in the 1st round?

Answer: 8

They were all top 26 picks. The lineman were Jake Long(#1 pick), Ryan Clady(#12 pick), Chris Williams(#14 pick), Brandon Albert(#15 pick), Gosder Cherilus(#17 pick), Jeff Otah(#19 pick), Sam Baker(#21 pick), and Duane Brown(#26 pick).
5. Which of these teams had a 1st round pick?

Answer: Houston Texans

The other teams traded their 2008 picks away in earlier season trades. The Houston Texans took OT Duane Brown with the 26th pick of the draft.
6. There was only 31 picks in the 1st round?

Answer: True

The Patriots were fined their 1st round pick for the Spygate issue.
7. Who was the last pick of the 1st round?

Answer: Kenny Phillips FS Miami

Phillips was taken with the last pick by the New York Giants. He was the 1st safety taken in the draft.
8. Four of the top 8 draft picks were lineman.

Answer: False

Six of the top 8 picks were lineman. Matt Ryan and Darren McFadden were the only ones in the top 8 picks that weren't.
9. Who was the highest drafted defensive lineman?

Answer: Chris Long

Chris Long was taken #2 behind offensive tackle Jake Long of Michigan. Gholston, Dorsey, and Ellis were all top 7 picks however.
10. What pick was Jonathan Stewart taken in the 1st round?

Answer: #13

Stewart was taken #13 by the Carolina Panthers. He was the 2nd RB taken behind Darren McFadden.
Source: Author 6meangreen6

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us