FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2006 NFL Draft
Quiz about 2006 NFL Draft

Sports Quiz: 2006 NFL Draft: 10 Questions | NFL Drafts and Trades


This is a quiz about the 2006 NFL draft.

A multiple-choice quiz by Mothven. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Mothven
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
232,446
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1003
- -
Question 1 of 10
1. Who was the number 1 pick of the draft? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first quarterback taken in the draft Hint


Question 3 of 10
3. Which team had the last pick of the first round? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first player taken in the draft by a team who traded up to grab that player? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first kicker taken in the draft? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the first offensive lineman taken in the draft? Hint


Question 7 of 10
7. This was the last draft that Paul Tagliabue announced the first round draft picks.


Question 8 of 10
8. Who were the three teams with two picks each in the first round? Hint


Question 9 of 10
9. Who were the three teams with out any picks in the first round? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the last pick of the 2006 NFL draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the number 1 pick of the draft?

Answer: Mario Williams

Reggie Bush, running back from USC, was projected to be the first pick, but the Texans ended up taking defensive end Mario Williams out of North Carolina State.
2. Who was the first quarterback taken in the draft

Answer: Vince Young

Before the draft, it was unsure who would be the first quaterback taken, but it was obvious that Tennessee would be the team to take the first QB, which of course happened to be QB Vince Young from the NCAA champion Texas Longhorns.
3. Which team had the last pick of the first round?

Answer: New York Giants

During the draft, the Steelers traded up to the 25th pick to grab WR Santonio Holmes from Ohio State which gave the giants the 32nd pick, and they took DE Mathias Kiwanuka out of Boston College.
4. Who was the first player taken in the draft by a team who traded up to grab that player?

Answer: Jay Cutler

The Denver Broncos suprisingly traded with the St. Louis Rams to grab QB Jay Cutler from Vanderbilt at number 11, and the Rams took CB Tye Hill out of Clemson at number 15.
5. Who was the first kicker taken in the draft?

Answer: Stephen Gostowski

The New England Patriots took kicker Stephen Gostowski from Memphis in the fourth round to try to find a replacement for Adam Vinatieri.
6. Who was the first offensive lineman taken in the draft?

Answer: D'Brickashaw Ferguson

After they lost two very good offensive lineman, the New York Jets took offensive tackle from Virginia D'Brickashaw Ferguson, they also took Center Nick Mangold out of Ohio State later in the first round.
7. This was the last draft that Paul Tagliabue announced the first round draft picks.

Answer: True

Before this draft took place, Commissioner Paul Tagliabue announced that he was resigning from his spot as commissioner before the 2006 season.
8. Who were the three teams with two picks each in the first round?

Answer: Bills, 49ers, and Jets

With those picks, the Bills took safety out of Ohio State Donte Whitner and defensive tackle from North Carolina State John McCargo, the 49ers took tight end from Maryland Vernon Davis and defensive end out of North Carolina State Manny Lawson, and the Jets took offensive tackle from Virginia D'Brickashaw Ferguson and center Nick Mangold out of Ohio State.
9. Who were the three teams with out any picks in the first round?

Answer: Redskins, Falcons, and Bears

The Redskins gave their pick to the Broncos but the 49ers, the Falcons also gave their pick to the Broncos, but the Rams ended up with it, and the Bears gave their pick to the Bills.
10. Who was the last pick of the 2006 NFL draft?

Answer: Kevin McMahan

Kevin McMahan, Wide Receiver out of the University of Maine, became Mr. Irrelevant when he was picked last by the Oakland Raiders at number 255.
Source: Author Mothven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us