FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2005 Offseason Moves Pt 2
Quiz about 2005 Offseason Moves Pt 2

2005 Offseason Moves: Pt. 2 Trivia Quiz


This is the second quiz in a series about some of the off-season moves made in the NFL in 2005.

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
Sarah606
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
203,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
907
- -
Question 1 of 10
1. In 2005, quarterback Kurt Warner signed a one year deal with which NFL franchise? Hint


Question 2 of 10
2. The Washington Redskins and New York Jets traded wide receiver Laveraneus Coles for Wayne Chrebet.


Question 3 of 10
3. What already good defense did defensive back Samari Rolle sign up to join in 2005? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these Philadelphia free agents did not re-sign with the Eagles in 2005? Hint


Question 5 of 10
5. Wide receiver Joey Galloway signed a contract extension with Dallas in 2005.


Question 6 of 10
6. Tight end, Marcus Pollard, signed a three year deal with which franchise in 2005? Hint


Question 7 of 10
7. Which team did linebacker, Kendrell Bell, sign with in 2005? Hint


Question 8 of 10
8. Where did quarterback, Jay Fiedler, sign in 2005? Hint


Question 9 of 10
9. Quarterback Brett Favre announced that he would play another season with the Packers in March 2005.


Question 10 of 10
10. Which team gave wide receiver Keenan McCardell a two year extension on his contract in 2005? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2005, quarterback Kurt Warner signed a one year deal with which NFL franchise?

Answer: Arizona Cardinals

On March 6, 2005, Kurt Warner signed a one year deal with Arizona. He left St. Louis after losing the starting quarterback position to Marc Bulger, and left New York after losing the same position to Eli Manning.
2. The Washington Redskins and New York Jets traded wide receiver Laveraneus Coles for Wayne Chrebet.

Answer: False

The New York Jets traded Laveraneus Coles for Santana Moss. Coles will return to New York where he played his first three seasons with the Jets. Santana Moss was with the Jets for his first four seasons in the NFL.
3. What already good defense did defensive back Samari Rolle sign up to join in 2005?

Answer: Baltimore Ravens

Samari Rolle, former Tennesse Titan, signed a six year contract with Baltimore.
4. Which of these Philadelphia free agents did not re-sign with the Eagles in 2005?

Answer: Jermane Mayberry

Guard, Jermane Mayberry, signed with the New Orleans Saints in 2005. He signed a four year contract with New Orleans after having played with Philadelphia fron 1996 - 2004.
5. Wide receiver Joey Galloway signed a contract extension with Dallas in 2005.

Answer: False

Joey Galloway signed an undisclosed agreement to play another year with Tampa Bay in 2005. Galloway played in Tampa in 2004 also.
6. Tight end, Marcus Pollard, signed a three year deal with which franchise in 2005?

Answer: Detroit Lions

Pollard left Indianapolis for Detroit in 2005. He played for the Colts from 1995 - 2004.
7. Which team did linebacker, Kendrell Bell, sign with in 2005?

Answer: Kansas City Chiefs

Bell talked to the Giants, but ended up going to Kansas City in 2005. Bell played for Pittsburgh for four seasons and was named rookie of the year for 2001.
8. Where did quarterback, Jay Fiedler, sign in 2005?

Answer: New York Jets

Jay Fiedler signed with the Jets as a back up to Chad Pennington. He formerly played for the Miami Dolphins, the Jacksonville Jaguars and the Minnesota Vikings. He was on the roster of the Philadelphia Eagles from 1994 - 1997, but never played.
9. Quarterback Brett Favre announced that he would play another season with the Packers in March 2005.

Answer: True

Many people were expecting Favre to retire. He has been injured and his wife was fighting breast cancer in 2005. On March 10, 2005 head coach, Mike Sherman, told reporters that Favre will play at least one more year with the Green Bay Packers.
10. Which team gave wide receiver Keenan McCardell a two year extension on his contract in 2005?

Answer: San Diego Chargers

San Diego gave McCardell a large signing bonus and a two year contract. Keenan was 35 when he signed the contract. Keenan McCardell played for the Redskins, Browns, Jaguars, Buccaneers and Chargers from 1991 through 2004.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 2003 NFC Free Agent Signings Average
2. 2003 NFL Draft Average
3. 2003 NFL Draft Average
4. 2003 NFL Draft (Round 2) Tough
5. 2003 NFL Draft (Round One) Average
6. 2003 NFL Free Agent Signings Average
7. 2003 Offseason Deals Average
8. 2005 NFL Draft Tough
9. 2005 Offseason Moves: Pt. 1 Easier
10. 2006 NFL Draft Average
11. 2006 NFL Draft Average
12. 2008 NFL Draft Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us