FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2003 NFL Draft
Quiz about 2003 NFL Draft

10 Questions about 2003 NFL Draft | Sports


Are you ready for a 2003 NFL Draft quiz?

A multiple-choice quiz by mcnown8. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Drafts and Trades
  8. »
  9. NFL Draft 2000s

Author
mcnown8
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
128,782
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
571
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first Linebacker taken in the draft? Hint


Question 2 of 10
2. Who did the Indianapolis Colts take in the 2nd round? Hint


Question 3 of 10
3. Which one of these players was not selected 1st round? Hint


Question 4 of 10
4. Who did the Patriots take in the 1st round? Hint


Question 5 of 10
5. Which team drafted Dave Ragone? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these players where not hurt entering the draft? Hint


Question 7 of 10
7. Name the QB from the midwest that didn't get drafted? (He was the Heisman runner up) Hint


Question 8 of 10
8. Everyone has said that Willis McGahee to Buffalo, was the most emotional moment of the draft, but the Bengals took 2 injured players in the draft. Who were they? Hint


Question 9 of 10
9. Which team selected Terrell Suggs? Hint


Question 10 of 10
10. How many USC players were taken in the first round of the draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first Linebacker taken in the draft?

Answer: Nick Barnett

The Packers picked Nick 29th overall, from the university of Oregon St. It's hard to believe that he was the first linebacker taken, he even went over Ej Henderson, Terry Pierce, and Boss Bailey.
2. Who did the Indianapolis Colts take in the 2nd round?

Answer: Mike Doss

It's hard to believe that Doss would fall that far but he did. Mike Doss is a hard hitting saftey. This young man reminds me of the Buc's safety John Lynch.
3. Which one of these players was not selected 1st round?

Answer: Eric Steinbach

It's extremly hard to believe that he would fall to 33rd to the Bengals but he did. Eric Steinbach blocked for the runner up for the Heisman Trophy, which was Brad Banks. Banks did not get drafted.
4. Who did the Patriots take in the 1st round?

Answer: Ty Warren

Warren went before William Joseph. Ty Warren was a possible late first to early second in a lot of people's mock drafts. Kennedy went to St. Louis at 12. Joseph to the Giants at 25. Larry Johnson to Kansas City at 27.
5. Which team drafted Dave Ragone?

Answer: Houston Texans

Ragone fell to the Texans who also picked Drew Henson later the next day. Ragone from the University of Louisville, set many records there. Ragone who came off a bad senior season at Louisville, would have been a 1st round quaterback, if he left in his junior season but he didn't.
6. Which of these players where not hurt entering the draft?

Answer: Larry Johnson

Newman had a shoulder injury. Henderson a back injury. Leftwich had a leg injury. Newman remarkably told everyone that he was ok after a bad shoulder injury intering the draft a lot of teams wanted him but, Dallas ended up picking him.
7. Name the QB from the midwest that didn't get drafted? (He was the Heisman runner up)

Answer: Brad Banks

Brad Banks was not drafted, but then was signed by the Washington Redskins. Banks who everyone claims to be a "career clip board holder", was signed by the Skins' the next day.
8. Everyone has said that Willis McGahee to Buffalo, was the most emotional moment of the draft, but the Bengals took 2 injured players in the draft. Who were they?

Answer: Weathersby & Washington

Weathersby who was a 1st round prospect was drafted 4th round, because he was shot earlier that week. Washington, who possibly would have went before Andre Johnson if he didnt get injured, went in the 3rd round. Kelley Washington had a great freshman season, while Donte Stallworth and him were tearing it up in Tennessee, but in Washington's sophmore season he suffered a neck injury.
9. Which team selected Terrell Suggs?

Answer: Baltimore Ravens

Baltimore was happy they got him. Baltimore who later on picked Kyle Boller at 19, when Minnesota's time ran out, Jacksonville got there pick in, which was Byron Leftwich. Then, Carolina picked Jordan Gross. Then finally, Minnesota picked Kevin Williams, which left Baltimore and they snagged Terrell Suggs.
10. How many USC players were taken in the first round of the draft?

Answer: 2

2 were first round picks (Polamalu and Palmer), and Fargas was a 3rd round pick. Justin Fargas who had a great workout hopefully can continue his success in the NFL with the Oakland Raiders.
Source: Author mcnown8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us