FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about College Basketball Team Nicknames
Quiz about College Basketball Team Nicknames

College Basketball Team Nicknames Quiz


This quiz is about different NCAA team nicknames.

A multiple-choice quiz by yoyoyo_124. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Nicknames

Author
yoyoyo_124
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2981
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), toddruby96 (10/10), Guest 104 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the team nickname of the University of Illinois? Hint


Question 2 of 10
2. What is the team nickname of University of Texas El Paso? Hint


Question 3 of 10
3. What is the team nickname of Duke University? Hint


Question 4 of 10
4. What is the team nickname of Texas Tech University? Hint


Question 5 of 10
5. What is the team nickname for University of North Carolina? Hint


Question 6 of 10
6. What is the team nickname for the University of Michigan? Hint


Question 7 of 10
7. What is the nickname of Syracuse University in 2003? Hint


Question 8 of 10
8. What is the team nickname of Georgetown University? Hint


Question 9 of 10
9. What is the team nickname of UCLA? Hint


Question 10 of 10
10. What is the team nickname of Gonzaga University? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 172: 10/10
Apr 19 2024 : toddruby96: 10/10
Apr 09 2024 : Guest 104: 7/10
Apr 02 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 31 2024 : Jaarhead: 10/10
Mar 26 2024 : kitter96: 10/10
Mar 15 2024 : Guest 107: 10/10
Mar 03 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the team nickname of the University of Illinois?

Answer: Fighting Illini

The Fighting Illini went to the National Championship against University of North Carolina in 2005, but they lost.
2. What is the team nickname of University of Texas El Paso?

Answer: Miners

The movie, "Glory Road", was about when the University of Texas El Paso Miners won the NCAA championship in 1966.
3. What is the team nickname of Duke University?

Answer: Blue Devils

They won the NCAA basketball championship in 2001.
4. What is the team nickname of Texas Tech University?

Answer: Red Raiders

Coach Bob Knight broke the record for the most games won (880), on New Years day in 2007.
5. What is the team nickname for University of North Carolina?

Answer: Tar Heels

Vince Carter and even the great Micheal Jordan played basketball at University of North Carolina.
6. What is the team nickname for the University of Michigan?

Answer: Wolverines

Their football team played University of Southern California in the 2007 Rose Bowl, however they lost.
7. What is the nickname of Syracuse University in 2003?

Answer: Orangemen

Small forward Carmelo Anthony led them to the NCAA championship in 2003, and then he was drafted third overall by the Denver Nuggets. They later changed their name to just "Orange".
8. What is the team nickname of Georgetown University?

Answer: Hoyas

Denver Nuggets guard, Allen Iverson, went to Georgetown University. The cheeseheads is the nickname of the NFL team Green Bay Packers.
9. What is the team nickname of UCLA?

Answer: Bruins

Jordan Faramar led them to the 2006 NCAA championship but the lost to Florida.
10. What is the team nickname of Gonzaga University?

Answer: Bulldogs

Their power forward Adam Morrison, was drafted third overall by the Charlotte Bobcats in 2006.
Source: Author yoyoyo_124

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us