Quiz about Dart Scores
Quiz about Dart Scores

Dart Scores Trivia Quiz


If you know your way about a dart board then this will present no problem for you. if not you just need to do a few sums.

A multiple-choice quiz by baea. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
baea
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
309,692
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1117
Last 3 plays: Guest 83 (5/10), Torchyboy (9/10), Guest 94 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Shanghai' means a single, double and treble of one number. What score do you make with 'shanghai' on 20? Hint

180
100
120
140

2. What have you scored if you hit a single 16, single 8 and double 20? Hint

56
80
72
64

3. How many have you scored if you hit treble 19, single 13 and bull? Hint

120
97
105
135

4. What is your score if you hit an inner bull, outer bull and double 16? Hint

79
95
107
113

5. I need 167 to win the game. Bearing in mind that you MUST finish on a double, what is the only shot? Hint

Treble 20, treble 20, bull.
Treble 20, treble18, bull.
Treble 20, treble 19, bull.
Treble 19, treble 17, double 20.

6. How many points will you have scored if you hit treble 13, single 13 and double 15? Hint

68
74
82
55

7. What have you scored if your next visit to the board produces treble 3, treble 17 and double 2? Hint

96
78
64
82

8. Your next throw you hit a bull, double 7 and double 18. How many have you scored? Hint

90
120
110
100

9. How many have you scored if you hit a treble 20, single 16 and double 10? Hint

88
98
92
96

10. This time you hit treble 20, treble 20, treble 20. What shout goes up from the crowd? Hint

180
160
140
200


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Shanghai' means a single, double and treble of one number. What score do you make with 'shanghai' on 20?

Answer: 120

This can also be a pub game where players attempt to get 'round the board' with a single, double and treble of each number.
2. What have you scored if you hit a single 16, single 8 and double 20?

Answer: 64

Most tournament games are played from 501 down and finish on a double.
3. How many have you scored if you hit treble 19, single 13 and bull?

Answer: 120

The bull counts for 50 and is also considered a double in a game of 501.
4. What is your score if you hit an inner bull, outer bull and double 16?

Answer: 107

Inner bull is 50, outer bull 25, double 16 is 32. A variation on 501 is 301 double in. In this game you need a double to start scoring (as well as a double to finish).
5. I need 167 to win the game. Bearing in mind that you MUST finish on a double, what is the only shot?

Answer: Treble 20, treble 19, bull.

Treble 20 (60) + treble 19 (57) + inner bull (50). This is 3 short of the highest possible finish, 170, scored with two treble 20s and a bull.
6. How many points will you have scored if you hit treble 13, single 13 and double 15?

Answer: 82

Although the standard throwing distance is 7 foot 9 and three quarter inches, the famous News of the World tournament was played from an 8ft throwing line.
7. What have you scored if your next visit to the board produces treble 3, treble 17 and double 2?

Answer: 64

The most successful darts player for the two decades 1990s and 2000s was Phil Taylor, aka "The Power". He won eight consecutive PDC World Titles (1994-95-96-97-98-99-2000-01-02); he was beaten in the 2003 final by John Part. He then won the next three titles 2004-05-06, and again in 2009.

He won the first four PDC Premier League titles 2005-06-07-08; he was undefeated for the first 3 years, and lost his first match at the start of the 2008 tournament to James Wade (an undefeated run of 44 matches).
8. Your next throw you hit a bull, double 7 and double 18. How many have you scored?

Answer: 100

This is highly unlikely combination! There are easier ways to score a 'ton', e.g. triple 20 + 20 + 20.
9. How many have you scored if you hit a treble 20, single 16 and double 10?

Answer: 96

Darts is considered an excellent game for improving your arithmetic skills! A perfect game in darts is a 9-darter (scoring 501 and finishing on a double) e.g. 180+180+141 (treble 20 x3 twice, plus 141 to finish). There are a number of ways to score 141 and finish on a double, with the most common being treble 20, treble 19 and double 12 (60+57+24).

The perfect 9 darter is a rare feat, roughly "equivalent" to a score of 300 in ten-pin bowling, a cricketer hitting six sixes in an over, winning game of tennis 6-0 6-0 6-0 (each set is aka a Golden Set), and a maximum score of 147 in a game of snooker.
10. This time you hit treble 20, treble 20, treble 20. What shout goes up from the crowd?

Answer: 180

You have just scored a maximum from 3 darts! 60+60+60
Source: Author baea

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 83: 5/10
Feb 04 2023 : Torchyboy: 9/10
Feb 03 2023 : Guest 94: 5/10
Jan 24 2023 : Guest 159: 10/10
Jan 24 2023 : Andyboy2021: 10/10
Jan 21 2023 : ozzz2002: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 94: 4/10
Jan 15 2023 : Guest 86: 10/10
Jan 13 2023 : Guest 94: 3/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Darts for Darts' Sake Average
2. Playing Darts Average
3. Darts Average
4. Darts IQ Very Difficult
5. Nicknames of British Darts Players Average
6. Darts Average
7. World Class Players - Men Tough
8. P.D.C Darts Tough
9. PDC Player Nicknames Average
10. Embassy Championship History Tough
11. Embassy WDC 2002 Championship Tough
12. History of The Embassy WDC Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us