FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about PDC Player Nicknames
Quiz about PDC Player Nicknames

PDC Player Nicknames Trivia Quiz


Hello darts fans! This quiz will test your knowledge of the players' nicknames from the Professional Darts Corporation.

A multiple-choice quiz by Tungsten180. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
Tungsten180
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,069
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
695
Last 3 plays: Guest 5 (6/10), Guest 82 (10/10), Guest 125 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Phil Taylor is known as who? Hint


Question 2 of 10
2. In the Netherlands, Roland Scholten was once known as the 'Flying Dutchman', but what is his nickname? Hint


Question 3 of 10
3. Adrian Lewis is one of the young guns of the game, but what's his nickname? Hint


Question 4 of 10
4. 2008 World Champion John Part's nickname is what? Hint


Question 5 of 10
5. Wayne Mardle is the entertainer of darts, but what is he also known as? Hint


Question 6 of 10
6. James Wade's has gone through more nicknames than he has dart shirts, but what's the one that he's decided on? Hint


Question 7 of 10
7. What is the English player Colin Lloyd's nickname? Hint


Question 8 of 10
8. Peter Manley is the player that you love to hate in the PDC. His nickname is what? Hint


Question 9 of 10
9. Mark Dudbridge is quite a well known player in professional darts, but do you know his nickname? Hint


Question 10 of 10
10. Mark Frost is otherwise known as? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 5: 6/10
Apr 10 2024 : Guest 82: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 125: 8/10
Mar 06 2024 : Guest 212: 5/10
Mar 06 2024 : Guest 212: 5/10
Mar 02 2024 : Guest 95: 9/10
Mar 01 2024 : Guest 82: 8/10
Feb 27 2024 : Guest 80: 1/10
Feb 26 2024 : Guest 90: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Phil Taylor is known as who?

Answer: The Power

Phil 'The Power" Taylor was one of the 16 original members who left the BDO to join the PDC. The others were John Lowe, Eric Bristow, Cliff Lazarenko, Keith Deller, Jamie Harvey, Bob Anderson, Dennis Priestley, Rod Harrington, Kevin Spiolek, Alan Warriner, Jockey Wilson, Peter Evison, Richie Gardner, Mike Gregory and Chris Johns.
2. In the Netherlands, Roland Scholten was once known as the 'Flying Dutchman', but what is his nickname?

Answer: Tripod

Because of his tall and gangly appearance, Roland is known as the Tripod.
3. Adrian Lewis is one of the young guns of the game, but what's his nickname?

Answer: Jackpot

Adrian 'Jackpot' Lewis is also from Stoke-On-Trent like Phil Taylor. Stoke, the darts centre of the world.
4. 2008 World Champion John Part's nickname is what?

Answer: Darth Maple

John Part's nickname comes from the facts that he lived in Canada and is a huge Star Wars fan. He loves sci-fi in general and when flying to tournaments, regularly reads sci-fi books.
5. Wayne Mardle is the entertainer of darts, but what is he also known as?

Answer: Hawaii 501

Wayne won his first televised match against Phil Taylor in the 2008 World Championship. It was the quarterfinal match but he lost to the eventual runner-up, Kirk Shepherd in the semis.
6. James Wade's has gone through more nicknames than he has dart shirts, but what's the one that he's decided on?

Answer: The Machine

James is a talented player on the darts scene, and his nickname comes from the fact that he used to be a mechanic before turning professional and has a love of cars.
7. What is the English player Colin Lloyd's nickname?

Answer: Jaws

'Jaws' Colin Lloyd was once ranked number 1 in the world and participated in the first three Premier Leagues, finishing 2nd, 4th, and 5th.
8. Peter Manley is the player that you love to hate in the PDC. His nickname is what?

Answer: One Dart

Peter Manley is known as 'One Dart' because he is famed for only needing one dart at the double.
9. Mark Dudbridge is quite a well known player in professional darts, but do you know his nickname?

Answer: Flash

Mark made his first television in 2002 after deciding to take his playing seriously playing in the World Masters, which he won.
10. Mark Frost is otherwise known as?

Answer: Frosty the Throw Man

Mark broke into the top 100 in rankings in 2008, making his debuts in many major tournaments.
Source: Author Tungsten180

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us