FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about History of The Embassy WDC
Quiz about History of The Embassy WDC

History of The Embassy WDC Trivia Quiz


Some questions about the history of The Embassy World Championship!

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
jantje
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,605
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
536
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first player from 'overseas' to win the final? Hint


Question 2 of 10
2. What was so special about the first final, held in 1978? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first player to win the WDC twice in a row? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first non-UK player to win the WDC twice in a row? Hint


Question 5 of 10
5. Eric Bristow must be the greatest player of all times. In 1991, he stood in the final for the last time. How many times did he play the final? Hint


Question 6 of 10
6. How many times did Eric Bristow become World Champion? Hint


Question 7 of 10
7. Who won the title in 2002? Hint


Question 8 of 10
8. In 1990, somebody played a perfect nine dart leg. What was his name? Hint


Question 9 of 10
9. Bobby George has to be one of the biggest figures in darts. He played two finals, but lost both. Against who? Hint


Question 10 of 10
10. The 1992 final is regarded by by commentators as the greatest final af all. Who were the finalists? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first player from 'overseas' to win the final?

Answer: John Part

John Part of Canada beat Bobby George 6-0 in the 1994 final.
2. What was so special about the first final, held in 1978?

Answer: Final was in legs, not sets

Leighton Rees beat John Lowe 11-7 in legs.
3. Who was the first player to win the WDC twice in a row?

Answer: Eric Bristow

He won the title in 1981 and 1982.
4. Who was the first non-UK player to win the WDC twice in a row?

Answer: Raymond Van Barneveld

He won the title in 1998 and 1999.
5. Eric Bristow must be the greatest player of all times. In 1991, he stood in the final for the last time. How many times did he play the final?

Answer: 10

He played the final in 1980, 1981, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990 and 1991.
6. How many times did Eric Bristow become World Champion?

Answer: 5

He won the final in 1980, 1981, 1984, 1985 and 1986.
7. Who won the title in 2002?

Answer: Tony David

He beat Mervyn King 6-4.
8. In 1990, somebody played a perfect nine dart leg. What was his name?

Answer: Paul Lim

9. Bobby George has to be one of the biggest figures in darts. He played two finals, but lost both. Against who?

Answer: Eric Bristow and John Part

In 1980, Bobby lost 5-3 to Eric Bristow. In 1994, he lost 6-0 to John Part.
10. The 1992 final is regarded by by commentators as the greatest final af all. Who were the finalists?

Answer: Phil Taylor and Mike Gregory

Phil Taylor won it 6-5. This final went all the way.
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dart Scores Easier
2. PDC Player Nicknames Average
3. Darts Average
4. PDC World Darts Championship (1994-2014) Average
5. Darts for Darts' Sake Average
6. Amazing Moments in Darts Average
7. Nicknames of British Darts Players Average
8. Darts Average
9. I've Got The Power! Average
10. PDC 2010 Premier League Players Average
11. Power Overwhelming Average
12. Playing Darts Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us