Quiz about Embassy Championship History
Quiz about Embassy Championship History

Embassy Championship History Trivia Quiz


Darts is a popular sport in Europe. The Embassy is also known as the (unofficial) world championship. Do you know the anwers?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
Vermic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,151
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
618
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In the 2000 final, Ronnie Baxter lost 6-0 to _________ . Hint

Ted Hankey
Richie Burnett
Raymond van Barneveld
Chris Mason

2. In 1998 Raymond van Barneveld was the first Dutch winner. Who did he beat in that year's final? Hint

Richie Burnett
Andy Fordham
Ted Hankey
Mervyn King

3. Raymond van Barneveld followed up his win in 1998 with another in 1999. Who did he beat this time? Hint

Co Stompe
Richie Burnett
Ronnie Baxter
Ted Hankey

4. In 1980 Eric Bristow won the final. Who did he beat that year? Hint

Bobby George
Keith Deller
John Lowe
Leighton Rees

5. John Lowe lost the final in 1982. Who was the winner that year? Hint

Dave Whitcombe
Keith Deller
Jocky Wilson
Eric Bristow

6. In 1994 Bobby George lost the final. Who was the winner in that year? Hint

John Part
Raymond van Barneveld
Richie Burnett
Mike Gregory

7. In 1995 Raymond van Barneveld reached his first final. He lost the match. Who was the winner? Hint

Steve Beaton
John Lowe
Richie Burnett
Bobby George

8. In 1996 Richie Burnett lost the final. Who was the Embassy-winner? Hint

Phil Taylor
Marshall James
Steve Beaton
Les Wallace

9. In 1978 and 1979 the same two players played in the final. The names of these two players are? Hint

John Lowe and Jocky Wilson
Eric Bristow and John Lowe
Leighton Reese and John Lowe
Bobby George and John Lowe

10. Who is the first player to win three finals in a row? Hint

Raymond van Barneveld
Eric Bristow
John Lowe
Phil Taylor


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 2000 final, Ronnie Baxter lost 6-0 to _________ .

Answer: Ted Hankey

2. In 1998 Raymond van Barneveld was the first Dutch winner. Who did he beat in that year's final?

Answer: Richie Burnett

Van Barneveld beat Richie Burnett 6-5.
3. Raymond van Barneveld followed up his win in 1998 with another in 1999. Who did he beat this time?

Answer: Ronnie Baxter

Van Barneveld beat Ronnie Baxter 6-5.
4. In 1980 Eric Bristow won the final. Who did he beat that year?

Answer: Bobby George

Eric Bristow beat Bobby George 5-3.
5. John Lowe lost the final in 1982. Who was the winner that year?

Answer: Jocky Wilson

Jocky Wilson beat John Lowe 5-3.
6. In 1994 Bobby George lost the final. Who was the winner in that year?

Answer: John Part

John Part beat Bobby George 6-0.
7. In 1995 Raymond van Barneveld reached his first final. He lost the match. Who was the winner?

Answer: Richie Burnett

Richie Burnett beat Raymond van Barneveld 6-3.
8. In 1996 Richie Burnett lost the final. Who was the Embassy-winner?

Answer: Steve Beaton

Steve Beaton beat Richie Burnett: 6-3
9. In 1978 and 1979 the same two players played in the final. The names of these two players are?

Answer: Leighton Reese and John Lowe

In 1978 Leighton Rees beat John Lowe with 11-7. The final that year was in legs, not in sets. In 1979 John Lowe had his revenge. He beat Leighton Rees 5-0 (in sets).
10. Who is the first player to win three finals in a row?

Answer: Eric Bristow

Eric Bristow won the Embassy in 1984 (beat Dave Whitcombe 7-1), in 1985 (beat John Lowe 6-2) and in 1986 (beat Dave Whitcombe 6-0). A year later Bristow lost the final 4-6 to John Lowe.
Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 22 2022 : Guest 94: 6/10
Dec 15 2022 : Guest 82: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us