Quiz about Embassy WDC 2002 Championship
Quiz about Embassy WDC 2002 Championship

Embassy WDC 2002 Championship Trivia Quiz


Ten questions about the 2002 edition of the most important darts championship in the world: The Embassy World Darts Championship.

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
Vermic
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,209
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
538
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who won the 2002 tournament, Embassy World Darts Championship? Hint

Mervyn King (England)
Tony David (Australia)
Raymond van Barneveld (The Netherlands)
Martin Adams (England)

2. What was the final score in the 2002 final? Hint

6-3
6-1
6-2
6-4

3. How many players from The Netherlands and Belgium started in the 2002 edition of The Embassy? Hint

4
2
3
None

4. Don't ask me why, but someone counted all the points that were scored during the 2002 Embassy: how many points were scored? Hint

755,431
577,431
431,755
341,557

5. Who was the oldest player that started in the first round of the 2002 tournament? Hint

Bob Taylor (Scotland)
Martin Adams (England)
Bobby George (England)
Stefan Nagy (Sweden)

6. Who had the lowest average in the first round? Hint

Russel Stewart (Australia)
Mensur Suljovic (Bosnia)
Andree Welge (Germany)
Markus Korhonen (Finland)

7. Who scored the most 180s in the 2002 Embassy? Hint

Raymond van Barneveld (The Netherlands)
Colin Monk (England)
Tony David (Australia)
Mervyn King (England)

8. Who impressed the crowd with the highest finish in 2002? Hint

Ted Hankey (England)
Tony David (Australia)
Mervyn King (England)
Marko Pusa (Finland)

9. Which player was using the music of Hawaii 50 when he walks towards the stage? Hint

Tony David (Australia)
Mike Veitch (Scotland)
Wayne Mardle (England)
Tony O'Shea (England)

10. Trina Gulliver of England won the ladies final. Who did she beat with a 2-1 score? Hint

Sandra Greatbatch (Wales)
Vicki Pruim (Belgium)
Francis Hoenselaar (The Netherlands)
Crissy Howat (England)


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the 2002 tournament, Embassy World Darts Championship?

Answer: Tony David (Australia)

Tony David beat Mervyn King in the final.
2. What was the final score in the 2002 final?

Answer: 6-4

After a 5-1 score, Mervyn King came back and made it 5-4, but he lost the last leg, so Tony David won the final with 6-4.
3. How many players from The Netherlands and Belgium started in the 2002 edition of The Embassy?

Answer: 4

The four players were: Eric Clarys from Belgium and Co Stompe, Vincent van der Voort and Raymond van Barneveld from The Netherlands.
4. Don't ask me why, but someone counted all the points that were scored during the 2002 Embassy: how many points were scored?

Answer: 577,431

For your information, these 577,431 points were scored with a total of 19,079 darts thrown.
5. Who was the oldest player that started in the first round of the 2002 tournament?

Answer: Bobby George (England)

Living legend Bobby George (born on 16th December, 1945), was the 'granddad' of the 2002 tournament. He lost his first round match 1-3 against Dutch player Raymond van Barneveld. Adams was born on 4th June, 1956, Nagy on 31st July, 1951 and Bob Taylor on 15th January, 1960.
6. Who had the lowest average in the first round?

Answer: Andree Welge (Germany)

Welge scored a poor 24, 51 in his first and only match against Eric Clarys from Belgium. Clarys won 3-1, but his average wasn't that high also: 27, 29.
7. Who scored the most 180s in the 2002 Embassy?

Answer: Mervyn King (England)

In 5 matches King threw a 180 a total of 44 times. David did it 26 times, also in 5 matches. Van Barneveld only needed 3 matches to throw a 180 24 times.
8. Who impressed the crowd with the highest finish in 2002?

Answer: Mervyn King (England)

Mervyn King did. He had a 170 finish. Bob Taylor and Raymond van Barneveld both had a 161 finish, which also is very impressive!
9. Which player was using the music of Hawaii 50 when he walks towards the stage?

Answer: Wayne Mardle (England)

Wayne Mardle is the one who is inspired by Hawaii 50. He also wears a colourful Hawaiian shirt when he's on stage.
10. Trina Gulliver of England won the ladies final. Who did she beat with a 2-1 score?

Answer: Francis Hoenselaar (The Netherlands)

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us