Quiz about PDC Darts
Quiz about PDC Darts

P.D.C Darts Trivia Quiz


A short quiz about the players/characters involved in the P.D.C (Professional Darts Corporation), the Premiership of World Darts.

A multiple-choice quiz by giantkstacks. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
giantkstacks
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,479
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
985
Last 3 plays: Guest 213 (7/10), Guest 5 (3/10), ozzz2002 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Master of Ceremonies in the P.D.C was whom in 2004? Hint

Phil Jones
Dave jones
Wayne Jones
Bill Jones

2. Which one of the following was not a P.D.C referee at the World Matchplay in Blackpool 2004? Hint

Fred Williams
Len Gamley
Russ Bray
Bruce Spendley

3. A well known face on the P.D.C circuit during 2004 was Keith Deller. With what checkout did he win the 1983 world darts championship? Hint

148
164
138
128

4. At which venue did Phil Taylor throw his first perfect 9 dart finish in 2002? Hint

Winter Gardens, Blackpool
Reebok Stadium, Bolton
Circus Tavern, Purfleet
Citywest Hotel, Dublin

5. The darter known as Kevin "The Artist" Painter, was originally from which part of England? Hint

Oxford
Cambridge
London
Stoke

6. In 2004, the Sky Sports P.D.C commentary team were Sid Waddell, John Gwynne, and Dave ________. Hint

Ager
Russells
Kimble
Lanning

7. Enfield born professional darts player Dennis Ovens, was more commonly known as Dennis "The Menace" Ovens.

True
False

8. What was the name of the song that Alan Warriner walked into the arena to during the 2004 World Grand Prix at Dublin? Hint

Things can only get better
Winter wonderland
Cold as ice
Blue moon

9. "Big" Cliff Lazarenko, a 1980s dart legend, was still ranked in the top 40 darts players in the world during 2004. He said in an interview for The Guardian newspaper in July 2004, that before a game he enjoys a pint of what to relax him? Hint

Milk
Lager
Cider
Bitter

10. Glaswegian born darter Jamie Harvey was often known as what? Hint

Bravedart
Sadheart
Baddart
Jocktart


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Master of Ceremonies in the P.D.C was whom in 2004?

Answer: Phil Jones

Phil became Master of Ceremonies in 1992 when the P.D.C was founded, and was still warming the crowd in 2004.
2. Which one of the following was not a P.D.C referee at the World Matchplay in Blackpool 2004?

Answer: Len Gamley

Fred, Russ, and Bruce, shared the job between them in 2004.
3. A well known face on the P.D.C circuit during 2004 was Keith Deller. With what checkout did he win the 1983 world darts championship?

Answer: 138

Eric Bristow could have gone for the bullseye to win the leg. Instead he chose to throw a single 18 to leave himself 32, thinking that Deller would not checkout. Keith stepped up to the oche and threw treble 20 with the first dart, treble 18 with the second, and double 12, to win the 1983 championship by 6 sets to 5.
4. At which venue did Phil Taylor throw his first perfect 9 dart finish in 2002?

Answer: Winter Gardens, Blackpool

Not satisfied with one 9 darter in July 2002, Taylor also managed another one in Bolton at the Reebok Stadium in June 2004.
5. The darter known as Kevin "The Artist" Painter, was originally from which part of England?

Answer: Cambridge

Kevin gave Phil Taylor a real battle in the 2004 World Championship Final. However, he was finally overcome 7 sets to 6.
6. In 2004, the Sky Sports P.D.C commentary team were Sid Waddell, John Gwynne, and Dave ________.

Answer: Lanning

Stuart Pyke was the fourth member of the team.
7. Enfield born professional darts player Dennis Ovens, was more commonly known as Dennis "The Menace" Ovens.

Answer: False

Dennis "The Heat" Ovens, did not drop out of the top 32 world rankings during 2004.
8. What was the name of the song that Alan Warriner walked into the arena to during the 2004 World Grand Prix at Dublin?

Answer: Cold as ice

Also known as "The Iceman", this Lancastrian darts player is also a fully qualified psychiatric nurse.
9. "Big" Cliff Lazarenko, a 1980s dart legend, was still ranked in the top 40 darts players in the world during 2004. He said in an interview for The Guardian newspaper in July 2004, that before a game he enjoys a pint of what to relax him?

Answer: Cider

Strongbow actually.
10. Glaswegian born darter Jamie Harvey was often known as what?

Answer: Bravedart

He was the number one Scottish contender during 2004 in the wonderful world of darts.
Source: Author giantkstacks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 213: 7/10
Jan 26 2023 : Guest 5: 3/10
Jan 21 2023 : ozzz2002: 2/10
Dec 27 2022 : Guest 78: 6/10
Dec 26 2022 : Guest 94: 5/10
Dec 22 2022 : Guest 94: 7/10

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us