Quiz about US Dart Tournaments
Quiz about US Dart Tournaments

U.S. Dart Tournaments Trivia Quiz


How much do you know about dart tournaments in the United States? This quiz contains questions on both steel tip and electronic dart tournaments.

A multiple-choice quiz by dan180dan180. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
dan180dan180
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
316,006
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
196
Last 3 plays: Guest 213 (9/10), Guest 83 (9/10), Guest 94 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Bullshooter World Championship electronic dart tournament was held annually in which city? Hint

New York
Philadelphia
Chicago
Boston

2. The Professional Darts Corporation hosted the inaugural U.S. Open steel tip dart tournament in 2007. What tournament did it replace? Hint

World Series of Darts
Mohegan Sun Dart Challenge
North American Masters
World Cup of Darts

3. The American Darts Organization was formed as the result of a meeting at which tournament in 1975? Hint

Michigan Open
Las Vegas Invitational
Windy City Open
Pacific Cup

4. Which city in the U.S. was the first to host the World Cup of Darts? Hint

SanFrancisco
New York
Las Vegas
Chicago

5. Which state was the host of the annual Space Coast Spectacular dart tournament? Hint

North Carolina
Texas
Florida
California

6. The Las Vegas Open steel tip dart tournament is dedicated to what U.S. darting pioneer? Hint

Eric Bristow
Tom Fleetwood
Stacy Bromberg
Steve Farkas

7. What was the name of the first major dart tournament held in the U.S.? Hint

Windy City Open
North American Open Darts Tournament
United States Invitational
Las Vegas Invitational

8. What is the name of the dart tournament that was hosted by professional boxer Manny Pacquiao in 2008 and 2009? Hint

Knockout Challenge
MannyMania
Pacmania
Pacman Open

9. Who won the Most Valuable Player Award at the 1998 Las Vegas Open? Hint

John Lowe
John Part
Paul Lim
Jerry Umberger

10. The 29th annual Las Vegas Open took place in 1998. Who won the men's cricket singles title? Hint

Jesse Rivera
Paul Lim
John Gray
John Part


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Bullshooter World Championship electronic dart tournament was held annually in which city?

Answer: Chicago

Over 250 dart boards were used in the tournament. Japan won the International Team Event in 2009.
2. The Professional Darts Corporation hosted the inaugural U.S. Open steel tip dart tournament in 2007. What tournament did it replace?

Answer: World Series of Darts

The first U.S. Open was won by Phil Taylor. Adrien Lewis was the runner-up.
3. The American Darts Organization was formed as the result of a meeting at which tournament in 1975?

Answer: Michigan Open

The tournament was hosted by the Wolverine Dart Association in October 1975. The American Darts Organization was incorporated in January 1976.
4. Which city in the U.S. was the first to host the World Cup of Darts?

Answer: Las Vegas

This took place in 1979. The tournament was the first major international competition to be held outside of Great Britain.
5. Which state was the host of the annual Space Coast Spectacular dart tournament?

Answer: Florida

Events were held for men, women, and youths.
6. The Las Vegas Open steel tip dart tournament is dedicated to what U.S. darting pioneer?

Answer: Tom Fleetwood

Tom was an early member of the Southern California Dart Association. The S.C.D.A. was the first English style darts organization in the U.S.
7. What was the name of the first major dart tournament held in the U.S.?

Answer: North American Open Darts Tournament

The tournament was hosted by the Southern California Dart Association. The tournament was first held in 1970. The last was in 2000.
8. What is the name of the dart tournament that was hosted by professional boxer Manny Pacquiao in 2008 and 2009?

Answer: Pacmania

Manny is an avid dart player. His rival is Ricky Hatton whom they contested many matches.
9. Who won the Most Valuable Player Award at the 1998 Las Vegas Open?

Answer: John Part

Part won 3 of the events in the tournament. Lowe won only 1.
10. The 29th annual Las Vegas Open took place in 1998. Who won the men's cricket singles title?

Answer: Paul Lim

The others did not finish in the top ten. No one threw a perfect cricket game that year. The women's cricket singles was won by Stacy Bromberg of Las Vegas.
Source: Author dan180dan180

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 213: 9/10
Today : Guest 83: 9/10
Today : Guest 94: 10/10
Feb 03 2023 : Guest 94: 10/10
Feb 03 2023 : Guest 94: 8/10
Jan 27 2023 : Guest 83: 5/10
Jan 16 2023 : Guest 94: 4/10
Jan 14 2023 : Guest 94: 2/10
Jan 12 2023 : Guest 94: 2/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us