Quiz about Darts World Championship
Quiz about Darts World Championship

Darts World Championship Trivia Quiz


This darts quiz tests your knowledge of darts world champions. All questions are the PDC World Championships only.

A multiple-choice quiz by bighands. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Darts

Author
bighands
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
284,605
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
509
Last 3 plays: ozzz2002 (5/10), Guest 51 (7/10), Guest 78 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. John Lowe was world champion how many times? Hint

3
4
1
5

2. How many world championships did Eric Bristow win? Hint

1
4
5
2

3. Jocky Wilson won the world championship how many times? Hint

5
1
2
4

4. Leighton Rees won how many world titles? Hint

0
4
1
3

5. How many world championships did Keith Deller win? Hint

5
2
1
0

6. How many times has Richie Burnett won the world championship? Hint

3
0
1
2

7. How many times did Les Wallace win the world championship? Hint

1
4
5
3

8. How many times did Eric Bristow play in the final of the world championship? Hint

10
7
11
8

9. John Lowe reached the final in the world championship on ____ occasions. Hint

7
6
8
3

10. How many times did Bobby George win the world championship? Hint

1
3
2
0


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Lowe was world champion how many times?

Answer: 3

John Lowe was world champion in 1979, 1987 and 1993.
2. How many world championships did Eric Bristow win?

Answer: 5

Eric Bristow was world champion in 1980, 1981, 1984, 1985 and 1986.
3. Jocky Wilson won the world championship how many times?

Answer: 2

Jocky Wilson became world champion twice in 1982 and 1989.
4. Leighton Rees won how many world titles?

Answer: 1

Leighton Rees was the inaugural BDO world championship in 1978.
5. How many world championships did Keith Deller win?

Answer: 1

Keith Deller won the title once, in 1983 with a shock win over Eric Bristow.
6. How many times has Richie Burnett won the world championship?

Answer: 1

Richie Burnett has won the world championship once, and that was in 1995.
7. How many times did Les Wallace win the world championship?

Answer: 1

Les Wallace the world championship once, and that was in 1997.
8. How many times did Eric Bristow play in the final of the world championship?

Answer: 10

Eric Bristow won 5 and lost 5 of 10 finals. He has won the tournament in 1980, 1981, 1984, 1985 and 1986, and was runner-up in 1983, 1987, 1989, 1990 and 1991.
9. John Lowe reached the final in the world championship on ____ occasions.

Answer: 8

John Lowe played in 8 finals. He has won the event 3 times in 1979, 1987, and 1993, and was runner-up 5 times (1979, 1981, 1982, 1985 and 1988).
10. How many times did Bobby George win the world championship?

Answer: 0

Bobby George went to two finals but lost both; to Eric Bristow in 1980, and John Part in 1994.
Source: Author bighands

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : ozzz2002: 5/10
Dec 31 2022 : Guest 51: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 78: 6/10
Dec 22 2022 : Guest 77: 4/10
Dec 14 2022 : Guest 86: 8/10
Dec 14 2022 : Guest 46: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us