FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Japanese Baseball
Quiz about Japanese Baseball

Difficult Japanese Baseball Quiz | 10 Questions | Sports


A collection of useless facts about Japanese Baseball ...

A multiple-choice quiz by Faliero. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. Japanese Baseball

Author
Faliero
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
32,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
486
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first 'gaijin' to manage a Japanese baseball team? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the foreign player who pitched for the Tokyo Giants in 1936? Hint


Question 3 of 10
3. Who are the traditional rivals of the Tokyo Giants? Hint


Question 4 of 10
4. What was the nickname of notorious Tokyo Giants pitcher Suguru Egawa? Hint


Question 5 of 10
5. The greatest home run hitter in Japanese Baseball history is Sadaharu Oh. He was not pure Japanese, as his father was Chinese. Oh in fact carried a foreign passport. From what country was this passport? Hint


Question 6 of 10
6. What are the large, highly regimented, cheering groups of fans called? Hint


Question 7 of 10
7. What record did the visiting Major League All-Stars compile in 1988, during their tour of Japan? Hint


Question 8 of 10
8. What is the Japanese term for team 'harmony' or 'spirit'? Hint


Question 9 of 10
9. Which very popular American player was fired by his team, for extending his emergency medical leave in San Francisco? Hint


Question 10 of 10
10. What is the annual high school baseball tournament called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 29 2023 : Guest 174: 1/10
Nov 15 2023 : 1995Tarpon: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first 'gaijin' to manage a Japanese baseball team?

Answer: Joe Lutz

Joe Lutz lasted less than a month at the helm of the Hiroshima Toyo Carp, in 1975. In 1979, Don Blasingame was hired to manage the Hanshin Tigers.
2. Who was the foreign player who pitched for the Tokyo Giants in 1936?

Answer: Victor Starfin

Victor Starfin was Russian to boot.
3. Who are the traditional rivals of the Tokyo Giants?

Answer: Hanshin Tigers

4. What was the nickname of notorious Tokyo Giants pitcher Suguru Egawa?

Answer: Dirty

Other nicknames included 'Enemy of the People' and 'The Giant Devil'... obviously a well-regarded player, was Mr. Egawa.
5. The greatest home run hitter in Japanese Baseball history is Sadaharu Oh. He was not pure Japanese, as his father was Chinese. Oh in fact carried a foreign passport. From what country was this passport?

Answer: Taiwan

Although of foreign extraction, Sadaharu Oh was born in Tokyo, and thus was considered Japanese by Major League rules.
6. What are the large, highly regimented, cheering groups of fans called?

Answer: Oendan

7. What record did the visiting Major League All-Stars compile in 1988, during their tour of Japan?

Answer: 3-2-2

8. What is the Japanese term for team 'harmony' or 'spirit'?

Answer: wa

9. Which very popular American player was fired by his team, for extending his emergency medical leave in San Francisco?

Answer: Randy Bass

Randy Bass's son Zachary was diagnosed with a brain tumor. The Hanshin Tigers released Bass and hired Ruppert Jones as a replacement.
10. What is the annual high school baseball tournament called?

Answer: Koshien

Source: Author Faliero

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us