Quiz about Ready For Some Football
Quiz about Ready For Some Football

Ready For Some Football? Trivia Quiz


The ten questions in this quiz are all about Super Bowls. Enjoy!

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. American Football
  8. »
  9. NFL Super Bowl

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
156,928
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
988
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What team made their first appearance at Super Bowl VII? Hint

Miami Dolphins
Dallas Cowboys
Washington Redskins
San Francisco 49ers

2. On January 24, 1982, the Super Bowl was played at the Pontiac Silverdome. What state was the dome located? Hint

Arizona
Michigan
Florida
Texas

3. Which Super Bowl marked the fourth time in eight years that Bud Grant had his Minnesota Vikings play in the championship game? Hint

Super Bowl XII
Super Bowl XV
Super Bowl XIII
Super Bowl XI

4. Who sang the National Anthem at Super Bowl XXXIII? Hint

Faith Hill
Josh Groban
Whitney Houston
Cher

5. Who scored the first touchdown in Super Bowl history? Hint

Len Dawson
Vince Lombardi
Max McGee
Bartt Starr

6. Which team was the first to win a Super Bowl played indoors? Hint

49ers
Cowboys
Raiders
Dolphins

7. What year did the first Super Bowl occur? Hint

1967
1965
1966
1964

8. Who came up with the term Super Bowl? Hint

Max McGee
Vince Lombardi
Lamar Hunt
Boyd Dowler

9. Where was Super Bowl II played? Hint

Gator Bowl
Citrus Bowl
Sugar Bowl
Orange Bowl

10. On January 12, 1969, the New York Jets played the Baltimore Colts. Who was the quarterback of the Jets at that time? Hint

Don Shula
Earl Morall
Joe Namath
Billy Ray Smith


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What team made their first appearance at Super Bowl VII?

Answer: Washington Redskins

Super Bowl VII played on January 14, 1973, was also the Miami Dolphins second consecutive year at the Super Bowl. The Dolphins beat the Redskins with a score of 14-7.
2. On January 24, 1982, the Super Bowl was played at the Pontiac Silverdome. What state was the dome located?

Answer: Michigan

There were 81,270 people that took the stands to watch the game at Pontiac Silverdome in Pontiac, Michigan to see San Francisco beat Cincinnati with a score of 26-21.
3. Which Super Bowl marked the fourth time in eight years that Bud Grant had his Minnesota Vikings play in the championship game?

Answer: Super Bowl XI

On January 9, 1977, the Oakland Raiders beat the Minnesota Vikings with a score of 32-14, at the Rose Bowl in Pasadena, California.
4. Who sang the National Anthem at Super Bowl XXXIII?

Answer: Cher

5. Who scored the first touchdown in Super Bowl history?

Answer: Max McGee

Max McGee got seven passes and two touchdowns for the Green Bay Packer at the first Super Bowl.
6. Which team was the first to win a Super Bowl played indoors?

Answer: Cowboys

On January, 15, 1978, the Dallas Cowboys played Super Bowl XII indoors at the Louisiana Superdome, and beat the Broncos 27-10.
7. What year did the first Super Bowl occur?

Answer: 1967

The first Super Bowl was played by the Green Bay Packers and the Kansas City Chiefs on January 15, 1967. The Packers won the game with a score of 35-10.
8. Who came up with the term Super Bowl?

Answer: Lamar Hunt

Lamar was playing with his daughter's Super Ball, when he came up with the name for the game against the AFL and the NFL.
9. Where was Super Bowl II played?

Answer: Orange Bowl

The Green Bay Packers beat the Oakland Raiders 33-14 at Miami's Orange Bowl. The game was watched by a total of 75, 546 people in the stands on January 14, 1968.
10. On January 12, 1969, the New York Jets played the Baltimore Colts. Who was the quarterback of the Jets at that time?

Answer: Joe Namath

Joe Namath made a bet at the Miami Touchdown club that his Jets would beat the Colts. The Jets won by a score of 16-7.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us