FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about San Siro Greats
Quiz about San Siro Greats

San Siro Greats Trivia Quiz


Here are some questions about this oldest representative from Milan. So Florio, here we go!

A multiple-choice quiz by jaydel. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Italy

Author
jaydel
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
124,720
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
761
- -
Question 1 of 15
1. When was AC Milan founded? Hint


Question 2 of 15
2. AC Milan played its first match on March 11th, 1901. Where did Milan's opponent come from? Hint


Question 3 of 15
3. From the very start Milan had a bright star in its ranks. What was his name? Hint


Question 4 of 15
4. How many names did AC Milan officially have in the 20th century? Hint


Question 5 of 15
5. From the very beginning, AC Milan was lucky to have a president with money to spend. Who was he? Hint


Question 6 of 15
6. It didn't take Milan too long to win its first title. When did this happen? Hint


Question 7 of 15
7. In 1906 and 1907, Milan were the best again. But after that it took a while before they were crowned champions. How long did that take? Hint


Question 8 of 15
8. When did the San Siro come about? Hint


Question 9 of 15
9. In 1908, disgruntled Milanisti broke away and formed their own club: Internazionale. The same year the two clubs met for the first time ever. Who won?

Answer: (One or two words)
Question 10 of 15
10. AC Milan competed in the first European Cup as a champion?


Question 11 of 15
11. AC Milan won its first European Cup in 1963 at Wembley. Benfica was beaten 2-1. Who scored both goals for Milan? Hint


Question 12 of 15
12. From what country did the famous Gre-No-Li line come? Hint


Question 13 of 15
13. Gunnar Nordahl was a prolific goalscorer for Milan. How many times did he hit the mark in 257 matches in the Serie A? Hint


Question 14 of 15
14. Italian clubs are called after the color of their strip. What is the nickname of AC Milan in that respect? Hint


Question 15 of 15
15. Has Giuseppe Meazza ever played for Milan?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was AC Milan founded?

Answer: 1899

On December 16th, 1899 to be exact. The gentleman responsible for this historic feat was Alfred Edwards.
2. AC Milan played its first match on March 11th, 1901. Where did Milan's opponent come from?

Answer: Milan

AC Milan wasn't the first club to be founded in Milan. Mediolanum (Latin for Milan) already existed. But Milan ran out victorious, winning 3-0.
3. From the very start Milan had a bright star in its ranks. What was his name?

Answer: Renzo de Vecchi

Later on De Vecchi went to Genoa. During that time he became not only an international, but also the captain of the Italian national team.
4. How many names did AC Milan officially have in the 20th century?

Answer: 3

Milan started off as Milan Cricket and Football Club in 1899. Within five years the name had changed into Milan Football Club. In 1938 the club got its name we know today: Associazione Calcio Milan, although soon the club was obliged to call itself Milano by the Fascist regime under Mussolini. But in 1945, after the demise of the fascists AC Milan became permanent.
5. From the very beginning, AC Milan was lucky to have a president with money to spend. Who was he?

Answer: Pietro Pirelli

Around the turn of the 20th century, Pietro Pirelli was already in the business of making tyres , and it was a fortunate thing for Milan to have him as a president.
6. It didn't take Milan too long to win its first title. When did this happen?

Answer: 1901

The Italian competition was only four years young, and all first three titles were won by Genoa. AC Milan was the first to break the Genoa stranglehold on the championship, beating them 1-0 in the final of the play-offs.
7. In 1906 and 1907, Milan were the best again. But after that it took a while before they were crowned champions. How long did that take?

Answer: 44 years

Yes, it was not until 1951 that AC Milan won the scudetto again, thanks to some international signings.
8. When did the San Siro come about?

Answer: 1926

Thanks to Mister Pirelli, the San Siro was opened on September 19th 1926. It had a capacity of just 10,000, not that impressive compared to what is today of course, with a maximum of 85,000. At its height however, San Siro could accommodate 150,000 people.
9. In 1908, disgruntled Milanisti broke away and formed their own club: Internazionale. The same year the two clubs met for the first time ever. Who won?

Answer: AC Milan

They beat the Nerazurri 2-1.
10. AC Milan competed in the first European Cup as a champion?

Answer: True

Which is not as logical as it may seem. Sixteen teams competed in this competition. Two of them were from one country, PSV Eindhoven had not won the title in Holland, nor had Rapid Wien in Austria, or Servette from Switzerland. But Milan did belong in this competition as the number one Italian club from 1955.
11. AC Milan won its first European Cup in 1963 at Wembley. Benfica was beaten 2-1. Who scored both goals for Milan?

Answer: Altafini

Brazilian Josť Altafini saved the day. Benfica had taken the lead in the first half through Eusebio, but a double from Altafini on 58 and 70 minutes, secured the European Cup for Milan.
12. From what country did the famous Gre-No-Li line come?

Answer: Sweden

Gunnar Gren, Gunnar Nordahl, and Nils Liedholm, formed a formidable Milan-threesome in the fifties, with Nordahl the striker and the other two players influential in midfield.
13. Gunnar Nordahl was a prolific goalscorer for Milan. How many times did he hit the mark in 257 matches in the Serie A?

Answer: 212

What's in a name? Gunnar Nordahl could appropriately be called the Gunner of Milan, with this average of 0.82 goals a match.
14. Italian clubs are called after the color of their strip. What is the nickname of AC Milan in that respect?

Answer: Rossoneri

Bianconeri is the white and black from Juventus, Rossoblu the red and blue from Genoa, and biancocelesta is the white and light blue from Lazio.
15. Has Giuseppe Meazza ever played for Milan?

Answer: Yes

After having spent twelve years at Internazionale, Meazza moved to Milan where he played from 1940 to 1942. In 37 matches he scored 9 goals.
Source: Author jaydel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Football Italia Average
2. Italian Football Difficult
3. AC Milan Average
4. Forza Milan! Tough
5. The History of Juventus Average
6. Magica Internazionale Milano Average
7. Juventus Magic Moments Difficult
8. 2006 Calciopoli Scandal Tough
9. Tutto Milan! Tough
10. Italy at Euro 2008 Average
11. Inter Milan: 2004-05 Tough
12. AS Roma 2003-04 Difficult

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us