FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Sports History
Quiz about Seattle Sports History

Seattle Sports History Trivia Quiz


This quiz involves knowledge of Seattle area professional and college sports.

A multiple-choice quiz by taneum. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Washington

Author
taneum
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,414
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
430
Last 3 plays: Guest 172 (11/15), Guest 172 (11/15), Guest 50 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was the first professional organization in sports (NFL, NHL, NBA, MLB) for the city of Seattle? Hint


Question 2 of 15
2. What venue was once home for both the Mariners and the Seahawks? Hint


Question 3 of 15
3. What Seattle sports commentator asked grandma to, "bring out the rye bread and mustard", after a grandslam? Hint


Question 4 of 15
4. Have the Washington Huskies football team ever won a National Championship?


Question 5 of 15
5. Who was the Seahawks first 1000 yard rusher in team history? Hint


Question 6 of 15
6. Who was known as "Gar"? Hint


Question 7 of 15
7. The SuperSonics won the 1995-96 NBA Championship.


Question 8 of 15
8. Safeco Field was home to which professional team? Hint


Question 9 of 15
9. The Kindome was imploded in order to build a new stadium for the Seahawks?


Question 10 of 15
10. What was the name of the venue for the Washington Huskies men's basketball court in 2003? Hint


Question 11 of 15
11. What and when was the last professional sports championship in Seattle, in the 20th century? Hint


Question 12 of 15
12. Dave Krieg, former QB of the Seattle Seahawks, became involved in politics in the state of Oklahoma?


Question 13 of 15
13. Buhner Buzz Night was an event held every year before a Mariners game?


Question 14 of 15
14. The Apple Cup was a football game between the Washington Huskies and the Washington State Cougars.


Question 15 of 15
15. What was the name of the annual event that hosted the hydroplane races? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 172: 11/15
Jun 22 2024 : Guest 172: 11/15
Jun 03 2024 : Guest 50: 7/15
May 21 2024 : Guest 65: 9/15
May 16 2024 : Guest 107: 11/15
May 04 2024 : Guest 107: 14/15
May 03 2024 : Guest 107: 14/15
Apr 30 2024 : Guest 162: 0/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the first professional organization in sports (NFL, NHL, NBA, MLB) for the city of Seattle?

Answer: SuperSonics

The SuperSonics joined the NBA in the 1967-68 season as an expansion team.

Then followed Seattle Pilots in 1969 (MLB), Seattle Seahawks 1976 (NFL) and Seattle Mariners 1977 (MLB).
2. What venue was once home for both the Mariners and the Seahawks?

Answer: Kingdome

The Kingdome was opened for sports on March 27, 1976, for the MLB Mariners and the NFL Seahawks. It closed in January 2000; and was demolished two months later.
3. What Seattle sports commentator asked grandma to, "bring out the rye bread and mustard", after a grandslam?

Answer: Dave Niehaus

After a grand slam is hit by a Mariners player, Dave Niehaus yells
"GET OUT THE RYE BREAD GRANDMA, IT IS GRAND SALAMI TIME"!
4. Have the Washington Huskies football team ever won a National Championship?

Answer: Yes

They shared it in 1990 with the Miami Hurricanes.
5. Who was the Seahawks first 1000 yard rusher in team history?

Answer: Curt Warner

Curt Warner first did it in 1983, and three more times in 1985, 1986, and 1988.
6. Who was known as "Gar"?

Answer: Edgar Martinez

For 14 years, Edgar Martinez had handled a bat like no other Mariner, becoming Seattle's most popular player and a potential Hall of Famer.
7. The SuperSonics won the 1995-96 NBA Championship.

Answer: False

The SuperSonics lost in 6 games to the Chicago Bulls.
8. Safeco Field was home to which professional team?

Answer: Mariners

Safeco Field open July 15, 1999, as the new home of the Mariners.
9. The Kindome was imploded in order to build a new stadium for the Seahawks?

Answer: True

The Kindome was imploded on March 26, 2000, and in 2003 was the site of the Seahawks Stadium.
10. What was the name of the venue for the Washington Huskies men's basketball court in 2003?

Answer: Bank of America Arena

Hec-Ed Pavillion was the last arena to hold these games.
11. What and when was the last professional sports championship in Seattle, in the 20th century?

Answer: NBA Championship - 1978-79

The SuperSonics beat the Washington Bullets in the 1978-79 NBA Finals 4-1.
12. Dave Krieg, former QB of the Seattle Seahawks, became involved in politics in the state of Oklahoma?

Answer: False

Steve Largent was elected to the House of Representatives in 1994 in Oklahoma.
13. Buhner Buzz Night was an event held every year before a Mariners game?

Answer: True

Bughner Buzz Night was held once each year in July, in honor of Jay Buhner, and people get their heads shaved just like Jay Buhner.
14. The Apple Cup was a football game between the Washington Huskies and the Washington State Cougars.

Answer: True

This game was the last game for each team and was played towards the end of November.
15. What was the name of the annual event that hosted the hydroplane races?

Answer: Seafair

Seafair was the annual summer event held in August with many activities, including unlimited hydroplane races and a Blue Angels aerial show.
Source: Author taneum

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us