FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seattle Area Sports
Quiz about Seattle Area Sports

Seattle Area Sports Trivia Quiz


This is a quiz with basic questions about Seattle area sports. It includes several different sports and eras.

A multiple-choice quiz by KingSkip. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. USA by Locality
  8. »
  9. Washington

Author
KingSkip
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,353
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
418
- -
Question 1 of 15
1. Who was the head coach of the Seattle Supersonics when they won the NBA title in 1979? Hint


Question 2 of 15
2. Where does the University of Washington football team play its home games? Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of the Major League Baseball team that played one season (1969) in Seattle? Hint


Question 4 of 15
4. Who did the Seattle Supersonics defeat in the 1996 NBA Western Conference Finals? Hint


Question 5 of 15
5. Which Seattle Mariner is nicknamed "The Sheriff"? Hint


Question 6 of 15
6. Who of the following played college basketball for the Washington Huskies? Hint


Question 7 of 15
7. Who of the following was NEVER head coach of the Seattle Seahawks? Hint


Question 8 of 15
8. What former Supersonic player was known as "Downtown"? Hint


Question 9 of 15
9. What number did former Seahawk star wide receiver Steve Largent wear? Hint


Question 10 of 15
10. What Supersonic player is known as "The Cowboy"? Hint


Question 11 of 15
11. The 2001 Seattle Mariners won a record 116 games during the regular season. Who of the following was NOT on that team? Hint


Question 12 of 15
12. What is the name of Seattle's team in the Western Hockey League? Hint


Question 13 of 15
13. Lou Piniella took over the managership of the Seattle Mariners in 1993. What was special for Piniella in 1969? Hint


Question 14 of 15
14. Who of the following was NEVER a member of the Seattle Supersonics? Hint


Question 15 of 15
15. Who has been the majority owner of the Seattle Seahawks? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Guest 24: 0/15
May 31 2024 : pmccoskey: 7/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the head coach of the Seattle Supersonics when they won the NBA title in 1979?

Answer: Lenny Wilkens

Lenny coached the team to their only NBA championship. The Supersonics defeated the Washington Bullets in 5 games.
2. Where does the University of Washington football team play its home games?

Answer: Husky Stadium

Husky Stadium is the long time home of the UW Huskies. The Kingdome, formerly the home field of the Seattle Seahawks and Seattle Mariners, was imploded.
3. What was the name of the Major League Baseball team that played one season (1969) in Seattle?

Answer: Seattle Pilots

After the 1969 season, the team moved to Milwaukee and became the Brewers.
4. Who did the Seattle Supersonics defeat in the 1996 NBA Western Conference Finals?

Answer: Utah Jazz

Seattle advanced to the finals by beating the Jazz 4 games to 3. In the NBA Finals, the Supersonics lost in 6 games to the Chicago Bulls.
5. Which Seattle Mariner is nicknamed "The Sheriff"?

Answer: Norm Charlton

When Charlton played for the Reds, he was part of the famed "Nasty Boys" relief pitching corps.
6. Who of the following played college basketball for the Washington Huskies?

Answer: Detlef Schrempf

Detlef went on to have a successful NBA career with Dallas, Indiana, Seattle and Portland.
7. Who of the following was NEVER head coach of the Seattle Seahawks?

Answer: Jim Lambright

Lambright is a former head football coach of the University of Washington Huskies.
8. What former Supersonic player was known as "Downtown"?

Answer: Fred Brown

"Downtown" Freddie Brown earned his nickname with his long distance shooting prowess.
9. What number did former Seahawk star wide receiver Steve Largent wear?

Answer: 80

Old number 80 is the first Seahawk player in the NFL Hall Of Fame.
10. What Supersonic player is known as "The Cowboy"?

Answer: Desmond Mason

In college, Mason played for the Oklahoma State Cowboys - thus the nickname.
11. The 2001 Seattle Mariners won a record 116 games during the regular season. Who of the following was NOT on that team?

Answer: Ben Davis

Davis was acquired from the San Diego Padres following the 2001 season.
12. What is the name of Seattle's team in the Western Hockey League?

Answer: Thunderbirds

Seattle has high hopes of landing a franchise in the National Hockey League.
13. Lou Piniella took over the managership of the Seattle Mariners in 1993. What was special for Piniella in 1969?

Answer: He was the American League Rookie of the Year

Lou was traded by the Seattle Pilots to the Kansas City Royals during spring training. He won Rookie of the Year as a Royal.
14. Who of the following was NEVER a member of the Seattle Supersonics?

Answer: Clyde Drexler

In his great NBA career, Clyde played for the Portland Trailblazers and Houston Rockets. Ewing and Cartwright each played a short time with Seattle. Johnson was a major star for the Supersonics, before being traded to Phoenix for Paul Westphal. Ugh!
15. Who has been the majority owner of the Seattle Seahawks?

Answer: Paul Allen

Allen was a co-founder of Microsoft (along with Gates.) Among many other investments, Allen also owns the NBA Portland Trailblazers.
Source: Author KingSkip

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us