FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinal Nicknames
Quiz about St Louis Cardinal Nicknames

St. Louis Cardinal Nicknames Test | MLB Teams


A second round of predominantly more obscure nicknames.

A multiple-choice quiz by LeroyFishead. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
LeroyFishead
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,399
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
773
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (4/10), cardsfan_027 (10/10), decks02 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. What Card's first baseman was known as "Cha-Cha"? Hint


Question 2 of 10
2. What Card's third baseman was known as "Old Irish"? Hint


Question 3 of 10
3. What Card's second baseman was known as "The Fordham Flash"? Hint


Question 4 of 10
4. What Card's first baseman was known also as "Sunny Jim"? Hint


Question 5 of 10
5. Which Redbird outfielder was known as "Chick"? Hint


Question 6 of 10
6. Which Cards pitcher was dubbed "The Kitten"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Cardinal third baseman was known as "The Captain"? Hint


Question 8 of 10
8. Which Card's shortstop was known as "Slats"? Hint


Question 9 of 10
9. What Redbird pitcher was known as "Wee Willie"? Hint


Question 10 of 10
10. Which Card's first baseman was known as "Mex"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 47: 4/10
May 28 2024 : cardsfan_027: 10/10
May 08 2024 : decks02: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Card's first baseman was known as "Cha-Cha"?

Answer: Orlando Cepeda

Cepeda was only a Cardinal for only three seasons, but attained legendary status in the 1967 and 1968 seasons after which he appeared in the World Series with the Cards. He was also known as the "Baby Bull". Cepeda hit 379 home runs in his career.
2. What Card's third baseman was known as "Old Irish"?

Answer: Mike Shannon

Shannon was a member of the 1964, 1967 and 1968 Cardinals teams who appeared in the World Series. His career was cut short in 1970 by a kidney condition called nephritis. After his playing days, he became a radio broadcaster for the Cardinals along side the legendary Jack Buck. Shannon could often be heard uttering hilariously slurred euphemisms on the air. Mike was also born and raised in St. Louis, attending CBC High School and the University of Missouri before playing for his hometown team.
3. What Card's second baseman was known as "The Fordham Flash"?

Answer: Frankie Frisch

Frisch won the 1931 MVP after coming to St. Louis from the Giants. He was a member of the first three National League All-Star teams. Frisch was also a player-manager of the Cards, leading them to the 1934 World Series championship. He died from injuries sustained in a car accident in 1973.
4. What Card's first baseman was known also as "Sunny Jim"?

Answer: Jim Bottomley

Bottomley earned his moniker with an upbeat disposition. He was a power hitter who won the 1928 MVP. He was once actually sued by a fan when the fan was hit by one of his home runs and the fan was looking away. After leaving the Cards for Cincinnati, he cam back and played his two final season in St. Louis, for the Browns.
5. Which Redbird outfielder was known as "Chick"?

Answer: Charles Hafey

"Chick" won the 1931 batting title and retired with a .326 average for his Cardinal career. Hafey was also a member of the first ever NL All-Star team in 1933. The legendary Branch Rickey reportedly speculated the if Hafey had not had the burden of wearing glasses, he might have been the best right handed hitter of all-time.
6. Which Cards pitcher was dubbed "The Kitten"?

Answer: Harvey Haddix

Haddix got the name while playing along side Cardinal legend, Harry Breechen, who was known as "The Cat". Haddix compiled over 1500 strikeouts in his career as well as a lifetime ERA of 3.63. Though he only played 5 seasons in St. Louis, he made a lasting impression in St. Louis from the start, winning 20 game in his first full campaign in 1953.
7. Which Cardinal third baseman was known as "The Captain"?

Answer: Ken Boyer

Boyer was MVP of the 1964 World Series and a five time gold glove winner. His brother Clete was also a fine third baseman for the Yankees. Boyer went on to coach and briefly manage the Cardinals. Sadly though, he died in 1982 at age 51, from lung cancer.
8. Which Card's shortstop was known as "Slats"?

Answer: Marty Marion

Marion won the 1944 MVP while batting only .267 with only 6 home runs. He is regarded by some to be the second best defensive shortstop of all time behind Ozzie Smith (some even put him ahead of Smith). He was a member of 3 World Championship teams in the 1940's with the Redbirds. Marion also went to 8 straight All-Star games.
9. What Redbird pitcher was known as "Wee Willie"?

Answer: Bill Sherdel

Though he actually stood 5'10" tall, Sherdel was not an overpowering pitcher. He mastered the seemingly lost art of pitching to contact. He was a member of the first Cardinals World Series championship though he never won a World Series game.
10. Which Card's first baseman was known as "Mex"?

Answer: Keith Hernandez

"Mex", as he was called (though it now seems so politically incorrect) was co-MVP in 1979 with Willie Stargell. He was not only a great hitter but is regarded as one of the better defensive first basemen of all time. He helped the Cards to the 1982 World Championship before being traded to the Mets where he won another in 1986.
Source: Author LeroyFishead

This quiz was reviewed by FunTrivia editor uglybird before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us