FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinals Uniform Numbers
Quiz about St Louis Cardinals Uniform Numbers

St. Louis Cardinals Uniform Numbers Quiz


Can you guess what numbers these famous St. Louis Cardinals wore?

A multiple-choice quiz by tee611. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
tee611
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,442
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
860
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 75 (10/10), Guest 108 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wore the number 5 in 2009? Hint


Question 2 of 10
2. What number did Lou Brock wear which was retired in 1979? Hint


Question 3 of 10
3. What was Bob Gibson's number in 1968? Hint


Question 4 of 10
4. Which Hall of Fame member who played from 1941-1963, wore the number 6? Hint


Question 5 of 10
5. Which Hall of Fame closer led the Cardinals to the 1982 World Series, and wore the number 42? Hint


Question 6 of 10
6. Who wore the number 10 during the 2009 season? Hint


Question 7 of 10
7. What was Dizzy Dean's number from 1930-1937? Hint


Question 8 of 10
8. Which famous Albert had his number 2 retired in 1990? Hint


Question 9 of 10
9. What number did Ozzie Smith wear from 1982-1996? Hint


Question 10 of 10
10. What was Keith Hernandez's number when he played for St. Louis from 1976-1983? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 104: 10/10
May 19 2024 : Guest 75: 10/10
Apr 29 2024 : Guest 108: 8/10
Apr 21 2024 : scottmans12: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 23: 5/10
Apr 08 2024 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wore the number 5 in 2009?

Answer: Albert Pujols

He was the first MLB player in history to hit 30 home runs a season in his first nine seasons, and had already won two MVP awards.
2. What number did Lou Brock wear which was retired in 1979?

Answer: 20

Lou Brock played for St. Louis from 1964-1979, and had 938 stolen bases in his career.
3. What was Bob Gibson's number in 1968?

Answer: 45

Bob set a season record with his 1.12 ERA in 1968. He was elected to the Hall of Fame in 1981.
4. Which Hall of Fame member who played from 1941-1963, wore the number 6?

Answer: Stan Musial

"Stan the Man" was a 24-time All-Star. Musial hit 475 home runs and had 3630 hits during his career.
5. Which Hall of Fame closer led the Cardinals to the 1982 World Series, and wore the number 42?

Answer: Bruce Sutter

Bruce was known for his split-fingered fastball, He won the NL Cy Young in 1979, and was elected to the Hall of Fame in 2008.
6. Who wore the number 10 during the 2009 season?

Answer: Tony LaRussa

Tony earned a law degree from Florida State University College of Law, and has won over 2500 games as a manager.
7. What was Dizzy Dean's number from 1930-1937?

Answer: 17

Dizzy was the NL MVP in 1934, and was the leader of the famous "Gashouse Gang" which defeated the Detroit Tigers in seven games to win the 1934 World Series.
8. Which famous Albert had his number 2 retired in 1990?

Answer: Red Schoendienst

Albert (Red) Schoendienst was a 10-time All-Star, and won three World Series as a player or manager. He was elected to the Hall of Fame in 1989.
9. What number did Ozzie Smith wear from 1982-1996?

Answer: 1

Ozzie won 13 Gold Gloves in his career. He was also a 15-time All-Star, despite only being a .262 career hitter.
10. What was Keith Hernandez's number when he played for St. Louis from 1976-1983?

Answer: 37

Keith was a five-time All-Star, an 11-time Gold Glove winner, and a two-time Silver Slugger Award winner. Keith was the 1979 NL co-MVP along with Willie Stargell of the Pittsburgh Pirates.
Source: Author tee611

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us