FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinals  1985
Quiz about St Louis Cardinals  1985

St. Louis Cardinals - 1985 Trivia Quiz


This quiz covers one of my favorite years of the Cardinals, 1985. Each question is about the team.

A multiple-choice quiz by ZootandJanis. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
ZootandJanis
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
166,023
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2010
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who was the starting shortstop for the Cardinals in 1985?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 2 of 10
2. Who was the regular player in Left Field for the team in 1985? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the regular Center Fielder for the Cards that year? Hint


Question 4 of 10
4. Which All-Star started as Second Base for the Cards in 1985?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 5 of 10
5. First Base was mostly played by which slugger that season? Hint


Question 6 of 10
6. Which regular Third Baseman would make it to his first of many World Series appearances in 1985? Hint


Question 7 of 10
7. Which catcher was surprisingly one of the best hitters on the 1985 team, including a postseason which mirrored his 1982 performance for the Cardinals? Hint


Question 8 of 10
8. Which pitcher claimed to be "one tough Dominican"? Hint


Question 9 of 10
9. Which manager led the St. Louis Cardinals to the World Series in 1985? Hint


Question 10 of 10
10. As many may remember, in 1985 the Cardinals faced the Royals in the World Series. What former Cardinal was a starting outfielder for that Royals team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the starting shortstop for the Cardinals in 1985?

Answer: Ozzie Smith

Ozzie was acquired through a trade with the Padres in exchange for Gary Templeton in 1981. Although fans thought the Padres originally got the better deal, Ozzie became one of the most popular Cardinals of the 1980s.
2. Who was the regular player in Left Field for the team in 1985?

Answer: Vince Coleman

Vince was the National League's counterpart to Ricky Henderson for the mid 1980s, stealing usually in excess of 100 bases a year.
3. Who was the regular Center Fielder for the Cards that year?

Answer: Willie McGee

McGee was instrumental to the Cards victory in the 1982 World Series and remained on the team in 1985 and 1987. After playing for the A's and Giants, McGee rejoined the Cards and ended his career with them in 1999.
4. Which All-Star started as Second Base for the Cards in 1985?

Answer: Tommy Herr

Tommy Herr was a staple of the Cardinals until the late 1980s.
5. First Base was mostly played by which slugger that season?

Answer: Jack Clark

Besides being a phenomenal home run hitter for a team primarily known for it's speed, Clark was also known for his tackle of Dodgers' Catcher Mike Sciosia. Clark remained with the team until the end of 1987.
6. Which regular Third Baseman would make it to his first of many World Series appearances in 1985?

Answer: Terry Pendleton

Pendelton also played with the Atlanta Braves in several World Series years.
7. Which catcher was surprisingly one of the best hitters on the 1985 team, including a postseason which mirrored his 1982 performance for the Cardinals?

Answer: Darrell Porter

Porter, a native of Joplin, Missouri, was bounced around the major leagues after the 1985 season.
8. Which pitcher claimed to be "one tough Dominican"?

Answer: Joaquin Andujar

Andujar was traded after a drug scandal. Prior to his stint with the Cardinals, he played for the Houston Astros.
9. Which manager led the St. Louis Cardinals to the World Series in 1985?

Answer: Whitey Herzog

Whitey Herzog led the Royals to their only World Series appearance prior to 1985 in 1980, before joining their cross-state rivals.
10. As many may remember, in 1985 the Cardinals faced the Royals in the World Series. What former Cardinal was a starting outfielder for that Royals team?

Answer: Lonnie Smith

Many still state that the worst call in baseball history was in game six of the 1985 World Series which ultimately cost the Cardinals the game and later the Series. Lonnie Smith, who was on the 1982 World Series Cardinals team, later played for the Braves.
Source: Author ZootandJanis

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us