FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your StLouis Cardinals
Quiz about Your StLouis Cardinals

Your St.Louis Cardinals! Trivia Quiz


A quiz for all Cardinal and baseball fans. If you like the quiz, please rate it. Thanks for playing! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,958
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2408
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: decks02 (4/10), Guest 128 (6/10), Guest 23 (6/10).
Question 1 of 10
1. Before becoming the Cardinals, the team was called what? Hint


Question 2 of 10
2. In what year did the Cardinals win their first World Series? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first Cardinal to hit 50 home runs in a season? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first Cardinal to obtain 200 hits in a season? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following played more games in a Cardinal uniform? Hint


Question 6 of 10
6. What team was the first to skunk the Cardinals, 4 games to 0 in a World Series? Hint


Question 7 of 10
7. In which ballpark did the Cardinals play in their first season? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first Cardinal pitcher to win 30 games in a season? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first Cardinal to strikeout over 250 batters in a season? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following St.Louis managers, did NOT manage the team for at least 1,000 games? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : decks02: 4/10
Apr 19 2024 : Guest 128: 6/10
Apr 11 2024 : Guest 23: 6/10
Apr 08 2024 : Guest 174: 5/10
Apr 07 2024 : Guest 96: 7/10
Apr 06 2024 : Guest 172: 3/10
Apr 04 2024 : Guest 161: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before becoming the Cardinals, the team was called what?

Answer: Perfectos

The original franchise name was the Brown Stockings in 1882. From 1883-1898 they were the Browns. For one season only, they were called the Perfectos in 1899. The 'Cardinals' began their name in 1900. The Perfectos in 1899 were managed by Patsy Tebeau, who was also their first baseman.

They finished the season with a record of 84-67 for a fifth place National League finish. Cy Young was on this team as he went 26-16 in the win-loss category.
2. In what year did the Cardinals win their first World Series?

Answer: 1926

The Cardinals under the guidance of manager Rogers Hornsby, won the World Series in 1926, by beating the New York Yankees 4 games to 3. Hornsby also played 2nd base. The teams 20-game winner was Flint Rhem. They went to the World Series again in 1928 but lost, then lost again in 1930, but won it all in 1931 against the Philadelphia Athletics.
3. Who was the first Cardinal to hit 50 home runs in a season?

Answer: Mark McGwire

McGwire hit 70 in 1998. He followed that up with 65 in 1999. Mize hit 43 in 1940, in a team record that stood for almost 60 years.
4. Who was the first Cardinal to obtain 200 hits in a season?

Answer: Jesse Burkett

All listed have broken the 200-hit barrier. Burkett was the first in 1901 when he hit 226 for the Cardinals. Jesse batted .376 in that season. Hornsby broke Burkett's team record with 235 in 1921, and broke it again with 250 in 1922. This 250 mark would carry until the end of the century.
5. Which of the following played more games in a Cardinal uniform?

Answer: Stan Musial

Musial was another one of those loyal players, who played their entire career with one team. He was a Cardinal from 1941-1963 amassing 3630 hits. 'Stan the Man' also smacked 475 home runs.
6. What team was the first to skunk the Cardinals, 4 games to 0 in a World Series?

Answer: New York Yankees

In the Cardinals 2nd World Series appearance in 1928, they fell to the bats of the New York Yankees 4 games to 0. The Cardinals were beaten by no less than 3 runs in each game. Both Lou Gehrig and Babe Ruth hit 3 home runs in the Series, Ruth's all coming in game 4.
7. In which ballpark did the Cardinals play in their first season?

Answer: Robison Field

Robison Field was the Cardinals' first home in 1900. The franchise started using Robison Field in 1893, when they were called the St.Louis Browns. The Cardinals received a total of 270,000 fans in the 1900 season, 100,000 less than their Perfectos the season before. The Cardinals finished in 5th place.
8. Who was the first Cardinal pitcher to win 30 games in a season?

Answer: Dizzy Dean

Dean was the only Cardinal to win 30 games in a season during the 20th century. His record of 30-7 in 1934, earned him the National League MVP honors. He also had 7 saves, along with 195 strikeouts. He retired with a win-loss record of 150-83 over 12 seasons.
9. Who was the first Cardinal to strikeout over 250 batters in a season?

Answer: Bob Gibson

Gibson had a stellar year in 1964 by striking out 245, but broke that team record again when he fanned 270 in 1965. He would break his own record again in 1970, by providing the team with 274 K's in the season. In 1968 and 1970, Gibson well deserved, and won the Cy Young award.
10. Which of the following St.Louis managers, did NOT manage the team for at least 1,000 games?

Answer: Rogers Hornsby

All listed were Cardinals' managers for more than 1,000 games except for Hornsby. Rogers helmed the club for only 271 games during the 1925 and 1926 seasons. The 1926 season, this player-manager helped the St.Louis club to win their first World Series, against the Yankees. Schoendienst leads the list with 1999 games managed in a Cardinal uniform from 1965-1990.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us