FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinal Nicknames
Quiz about St Louis Cardinal Nicknames

How much do you know about St. Louis Cardinal Nicknames? | Quiz


Here are some nicknames of some classic players from my favorite team.

A multiple-choice quiz by LeroyFishead. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
LeroyFishead
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
260,164
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1697
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Shadman11 (8/10), decks02 (10/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Cardinal first baseman was known as "Big Mac"? Hint


Question 2 of 10
2. Which Cardinal shortstop was called "The Wizard"? Hint


Question 3 of 10
3. Which Cardinal first baseman and outfielder was known as, "The Man"? Hint


Question 4 of 10
4. Which Cardinal relief pitcher was known as, "The Mad Hungarian"? Hint


Question 5 of 10
5. Which Cardinal catcher was known as "Simba"? Hint


Question 6 of 10
6. Which Cardinal second baseman was known as "Red"? Hint


Question 7 of 10
7. Which Cardinal starting pitcher was known as "Dizzy"? Hint


Question 8 of 10
8. Which Cardinal third baseman, outfielder, and first baseman earned the nickname, "El Hombre"? Hint


Question 9 of 10
9. Which Cardinal played every single position on the diamond (literally) and was known as, "The Secret Weapon"? Hint


Question 10 of 10
10. Which Cardinal second baseman was known as "Rajah"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Shadman11: 8/10
Jun 03 2024 : decks02: 10/10
May 07 2024 : Guest 174: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Cardinal first baseman was known as "Big Mac"?

Answer: Mark McGwire

Mark McGwire was of course best known for hitting home runs. The Cardinals and McDonald's teamed up to create a section in Busch Stadium called "Big Mac Land". Any time a Cardinal player hit a home run into this section, all the fans in attendance would received a free Big Mac at McDonald's. The section was duplicated at the new Busch Stadium, which opened in 2006.
2. Which Cardinal shortstop was called "The Wizard"?

Answer: Ozzie Smith

Ozzie was a legend with his glove and a highly under-rated hitter. One of his most memorable hits was in the 1985 NLCS, where he clubbed a game-winning home run, immortalized by the Jack Buck call, "Go crazy folks, go crazy." It was a very suprising home run, given Ozzie had never homered left handed before this at-bat.
3. Which Cardinal first baseman and outfielder was known as, "The Man"?

Answer: Stan Musial

Musial was a career Cardinal. He retired as the Cardinal all-time leader in home runs. A slam dunk first ballot Hall of Famer, Musial was the first player to hit five home runs in a double header in 1954. A newly arrived radio broadcaster for the Cardinals asked, after witnessing the onslaught, "Does he do this every Sunday?" The broadcaster was none other than Hall of Fame broadcaster, Jack Buck.
4. Which Cardinal relief pitcher was known as, "The Mad Hungarian"?

Answer: Al Hrabosky

Hrabosky was always a presence on the mound. His signature Fu-Manchu mustache and piercing stare, combined with his "pschye up" routine, where he would circle the mound and pound his fist into his glove, intimidated many a late inning batter. Hrabosky won the 1975 Fireman of the Year Award.
5. Which Cardinal catcher was known as "Simba"?

Answer: Ted Simmons

Simmons was a foreshadow, along with Johnny Bench of the modern catcher, who was an offensive threat behind the plate. Simmons finished with one of the highest career on base percentages of any catcher. Ironically, his only World Series appearance was not as a Cardinal, but as a Brewer, facing his former team in the 1982 Fall Classic, after being traded the year prior.
6. Which Cardinal second baseman was known as "Red"?

Answer: Albert Schoendienst

Red was elected to the Hall of Fame in 1989 by the Veterans Committee. He appeared in three World Series as a player (1946, 1957, and 1958). He also managed the Cardinals on three different occasions, leading them to a World Series title in 1964.
7. Which Cardinal starting pitcher was known as "Dizzy"?

Answer: Jerome (Jay) Dean

Diz one 30 games in 1934 and was the last National League pitcher in the 20th century to accomplish that feat. His brother Paul, also known as Daffy, pitched for the Cardinals as well. Dizzy's career was shortened by a broken toe he suffered in the 1937 All-Star game. He went to become a successful broadcaster after his playing days.
8. Which Cardinal third baseman, outfielder, and first baseman earned the nickname, "El Hombre"?

Answer: Albert Pujols

A latin play on "Stan the Man". El Hombre literally means, "the man" in Spanish. Also known as "Phat Albert", Pujols was born in the Dominican Republic and moved to Kansas City as a teenager. Arriving speaking very little English, it is alleged that on his first day of high school in America, he walked into the office and asked, "where baseball?" The Cardinals stole him the 13th round of the draft, out of Maple Woods Community College.

He got a break in 2001 where he was allowed to stay with the big league team due to an injury to third baseman Bobby Bonilla; and the rest as they say is history.
9. Which Cardinal played every single position on the diamond (literally) and was known as, "The Secret Weapon"?

Answer: Jose Oquendo

Oquendo literally played all nine positions in Major League games. Oquendo was known as a slick fielder, leading the National League in fielding percentage in 1989 and 1990, while serving along side Ozzie Smith as the Cardinals everyday second baseman. Oquendo became the first position player to record a decision as a pitcher, when he gave up the game-winning runs as he pitched against the Braves in a 19-inning loss.
10. Which Cardinal second baseman was known as "Rajah"?

Answer: Rogers Hornsby

Hornsby was the first National League player to hit 300 home runs. He won the batting title seven times and the Triple Crown twice. He also managed the Cardinals as a player-manager in 1925 and 1926, leading the Cards to their first ever World Championship.
Source: Author LeroyFishead

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us