FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Before They Were Cardinals  1
Quiz about Before They Were Cardinals  1

Before They Were Cardinals - 1 Quiz


This quiz is about the teams that players were currently on before they were on the Cardinals.

A multiple-choice quiz by cardys. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
cardys
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,567
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1957
- -
Question 1 of 10
1. On what team was Edgar Renteria on before he was playing on the Cards? Hint


Question 2 of 10
2. What team did Scott Rolen come from? Hint


Question 3 of 10
3. Jim Edmonds was slugging for what team before he played for the Cardinals?

Answer: ( One Word ... franchise name)
Question 4 of 10
4. True or False. Albert Pujols was playing for the Orioles before coming to the Cardinals?


Question 5 of 10
5. What team did first baseman Tino Martinez come from before playing with the Cards?

Answer: ( One Word ... franchise name)
Question 6 of 10
6. Before the great Ozzie Smith made his amazing plays at Busch Stadium who did he play for? Hint


Question 7 of 10
7. Fernando Vina was stealing bases for who before the Cardys? Hint


Question 8 of 10
8. Mark McGwire slugged for the Angels before coming to the Cardinal's organization? True or False?


Question 9 of 10
9. What Cards shortstop in the 2001 roster last played for the Chicago Cubs?

Answer: ( Two words, or just surname ... no middle name)
Question 10 of 10
10. Kerry Robinson never played for any team other than the Cardinals.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 02 2024 : Guest 24: 8/10
May 13 2024 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On what team was Edgar Renteria on before he was playing on the Cards?

Answer: Marlins

Renteria was traded to the Cards from the Marlins the year after he hit his World Series winning hit in 1997.
2. What team did Scott Rolen come from?

Answer: Phillies

Rolen was traded July 29th, 2002 to the Cardinals to play third base. Placido Polanco, Bud Smith, and Mike Timlin were traded for him.
3. Jim Edmonds was slugging for what team before he played for the Cardinals?

Answer: Angels

He was slugging it out for the Angels in 1998 when he was traded to the Cards.
4. True or False. Albert Pujols was playing for the Orioles before coming to the Cardinals?

Answer: False

Pujols came from the Cardinals minor league system and played as a rookie in 01. He was also the 2001 Rookie of the Year.
5. What team did first baseman Tino Martinez come from before playing with the Cards?

Answer: Yankees

Tino was signed as a free agent to take Mark McGwire's spot. Jason Giambi was signed to the Yankees.
6. Before the great Ozzie Smith made his amazing plays at Busch Stadium who did he play for?

Answer: Padres

The Wizard of Oz played for the Padres for 4 season (1978-79-80-81)before coming to the Cards (1982 to 1996). He is now in the Hall of Fame in Cooperstown. He had 13 Gold Gloves( 1980 to 1992) and 16 All-Star appearences (1981 to 1996 except 1993).
7. Fernando Vina was stealing bases for who before the Cardys?

Answer: Brewers

He was traded in 98 to play second base for the Cardinals.
8. Mark McGwire slugged for the Angels before coming to the Cardinal's organization? True or False?

Answer: False

He played for the Oakland A's before coming over in 1997 to hit 70 homers in a season for the Cards.
9. What Cards shortstop in the 2001 roster last played for the Chicago Cubs?

Answer: Cairo

10. Kerry Robinson never played for any team other than the Cardinals.

Answer: False

He played for the Cincinnati Reds in 1999 and the Tampa Bay Devil Rays in 1998.
Source: Author cardys

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us