FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinals History
Quiz about St Louis Cardinals History

St. Louis Cardinals History Trivia Quiz


Do you know about Cardinals history?

A multiple-choice quiz by miller4790. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
miller4790
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,826
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1168
- -
Question 1 of 10
1. The first Cardinal pitcher to pitch a no-hitter was Bob Gibson?


Question 2 of 10
2. From 1901 to 1918, the Cardinals played where? Hint


Question 3 of 10
3. Who won the first Cardinals' season MVP award? Hint


Question 4 of 10
4. Who won Game 7 of the 1931 World Series against the Philadelphia Athletics? Hint


Question 5 of 10
5. The first Cardinal to win the ERA crown was Mort Cooper?


Question 6 of 10
6. Was Ken Boyer ever a Cardinals manager?


Question 7 of 10
7. On Opening Day 1996, what was the Cardinals attendance? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the first Cardinal player to hit 40 homers? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first Cardinals player to hit for the cycle in the 1900s? Hint


Question 10 of 10
10. Did the Cardinals win the 1928 World Series?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 29 2024 : Guest 108: 4/10
Apr 26 2024 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first Cardinal pitcher to pitch a no-hitter was Bob Gibson?

Answer: False

Jesse Haines pitched his no-hitter on July 17, 1924.
2. From 1901 to 1918, the Cardinals played where?

Answer: Robison Field

The St. Louis Cardinals played at Robison Field where they averaged an attendance have 4,200 people per game.
3. Who won the first Cardinals' season MVP award?

Answer: Rogers Hornsby

Hornsby won his first of two MVPs in 1925. Bob O'Farrell was the second Cardinal to win the award the following season in 1926.
4. Who won Game 7 of the 1931 World Series against the Philadelphia Athletics?

Answer: Burleigh Grimes

Burleigh Grimes beat George Earnshaw to win the 1931 World Series for the Cardinals.
5. The first Cardinal to win the ERA crown was Mort Cooper?

Answer: False

Bill Doak won the first two with ERAs of 1.72 in 1914.
6. Was Ken Boyer ever a Cardinals manager?

Answer: Yes

From late 1978 to the early season of 1980, Ken Boyer was manager he went 166-190.
7. On Opening Day 1996, what was the Cardinals attendance?

Answer: 52,841

The Cardinals attendance this day was a record for Busch Stadium.
8. Who was the first Cardinal player to hit 40 homers?

Answer: Rogers Hornsby

Rogers Hornsby was the first to hit 40 for the Cardinals, also this is the year he won the Triple Crown in 1922.
9. Who was the first Cardinals player to hit for the cycle in the 1900s?

Answer: Cliff Heathcote

Cliff Heathcote hit for the cycle in 19 innings on June 13, 1918.
10. Did the Cardinals win the 1928 World Series?

Answer: No

The Cardinals have won the 1926, 1931, 1934, 1942, 1944, 1946, 1964, 1967, and 1982 World Series.
Source: Author miller4790

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us