FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Retired Uniforms of  St Louis Cardinals Players
Quiz about Retired Uniforms of  St Louis Cardinals Players

Retired Uniforms of St. Louis Cardinals Players Quiz


I will give you the players uniform number, position played and the era during which he played along with some stats. Good luck on the quiz!

A multiple-choice quiz by knto. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
knto
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,005
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
427
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: scottmans12 (10/10), Guest 23 (9/10), Guest 161 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This St. Louis Cardinal second baseman wore #2 for nearly all of his career, which spanned from 1945 until his trade to Milwaukee in 1956. He has nearly 1800 hits with the club while playing in 1795 games. Which ten time all star is this? Hint


Question 2 of 10
2. This leadoff hitter and left fielder wore #20. He played with the Cardinals from 1964 until he retired in 1979, collecting over 3000 hits in his career and stealing 938 bases. Who is this left hander whose number was retired when he retired? Hint


Question 3 of 10
3. Wearing #1 and playing shortstop, this man won 13 gold gloves and played in 15 all star games. Who is this great fielder who played for the Cardinals from 1981 until he retired in 1996? Hint


Question 4 of 10
4. This man carried a .305 batting average for his 16 seasons with St. Louis which spanned from 1938 until 1953. A 10 time all star, who was this man who played mostly in right field and wore #9? Hint


Question 5 of 10
5. This right handed pitcher wore uniform #45. A rookie in 1959, he was a Cardinal through the 1960s, retiring in 1975. He collected 251 wins as well as 3117 strikeouts. Who is this Cardinal great? Hint


Question 6 of 10
6. With a .641 winning percentage and 1095 strikeouts, this pitcher won 30 games in 1934 and 28 the following year. Who was this pitcher who played for the Cardinals in the 1930s and wore #17? Hint


Question 7 of 10
7. This man played for the Cardinals from 1941 until 1963. He played first base in 1/3rd of his games. Who wore uniform #6 while amassing 3630 hits, 475 home runs and 1951 RBIs? Hint


Question 8 of 10
8. With 1001 RBIs and 255 home runs, which third baseman who played with the Cardinals from 1955 through 1965 wore uniform #14? Hint


Question 9 of 10
9. This relief pitcher only played for the Cardinals for four years, from 1981 until 1984. Wearing #42, which player recorded exactly 300 saves in his career? Hint


Question 10 of 10
10. This great hitter played before numbers were used on uniforms. He played shortstop and second base for the Cardinals from 1916 until 1926. Which Cardinal had his jersey retired after compiling a .359 batting average, 193 home runs and 1072 RBIs for the team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : scottmans12: 10/10
Apr 10 2024 : Guest 23: 9/10
Apr 04 2024 : Guest 161: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This St. Louis Cardinal second baseman wore #2 for nearly all of his career, which spanned from 1945 until his trade to Milwaukee in 1956. He has nearly 1800 hits with the club while playing in 1795 games. Which ten time all star is this?

Answer: Red Schoendienst

Albert Fred 'Red' Schoendienst played with the Cardinals from 1945-1956. After a trade to Milwaukee he helped the Braves to the World Series in 1957. He also managed the Cardinals from 1965-1976 taking them to two World Series appearances, winning in 1967. He is still a coach for the Cardinals.
2. This leadoff hitter and left fielder wore #20. He played with the Cardinals from 1964 until he retired in 1979, collecting over 3000 hits in his career and stealing 938 bases. Who is this left hander whose number was retired when he retired?

Answer: Lou Brock

Known mostly for his base stealing, Brock also collected 3000 hits while playing on three world series teams. Lou Brock's batting average over the three World Series he appeared in was .391.
3. Wearing #1 and playing shortstop, this man won 13 gold gloves and played in 15 all star games. Who is this great fielder who played for the Cardinals from 1981 until he retired in 1996?

Answer: Ozzie Smith

'The Wizard' was known for his unequaled play at shortstop for many years. Although a light hitter at first, Ozzie became a much better hitter over the years, finishing his career with over 2460 hits and a .262 batting average.
Although famous for his glove, Ozzie will forever be remembered by Cardinal fans for his ninth inning 'go crazy' home run to win game 5 of the NLCS against the Dodgers.
4. This man carried a .305 batting average for his 16 seasons with St. Louis which spanned from 1938 until 1953. A 10 time all star, who was this man who played mostly in right field and wore #9?

Answer: Enos Slaughter

'Country' Slaughter was one of the premier players of his era due mostly to his all out hustle on every play, but was likely overshadowed by Stan Musial. He was elected to the Hall Of Fame many, many years later than he deserved, but at least he was still alive to see it.
Slaughter missed three years serving in WWII.
5. This right handed pitcher wore uniform #45. A rookie in 1959, he was a Cardinal through the 1960s, retiring in 1975. He collected 251 wins as well as 3117 strikeouts. Who is this Cardinal great?

Answer: Bob Gibson

One of the greatest pitchers of all time, Gibson was nearly untouchable through the best years of his career. His 17 strikeouts in game 1 of the 1968 World Series and his no hitter in 1971 are two of his best remembered accomplishments.
6. With a .641 winning percentage and 1095 strikeouts, this pitcher won 30 games in 1934 and 28 the following year. Who was this pitcher who played for the Cardinals in the 1930s and wore #17?

Answer: Dizzy Dean

Dean was a very popular pitcher for the Gas House Gang Cardinals of the 1930s. He amassed all of his statistics before he was 30, and went on to announce ballgames for years after.
7. This man played for the Cardinals from 1941 until 1963. He played first base in 1/3rd of his games. Who wore uniform #6 while amassing 3630 hits, 475 home runs and 1951 RBIs?

Answer: Stan Musial

Stan the Man is the greatest Cardinal of all time. He holds nearly every offensive Cardinal record, and is also among the top ten leaders in the National League as well as in all of baseball.
8. With 1001 RBIs and 255 home runs, which third baseman who played with the Cardinals from 1955 through 1965 wore uniform #14?

Answer: Ken Boyer

Ken Boyer was one of the best players for the Cardinals through his ten years with the club. He is possibly most remembered by Cardinal fans for his grand slam in game 4 of the 1964 World Series.
9. This relief pitcher only played for the Cardinals for four years, from 1981 until 1984. Wearing #42, which player recorded exactly 300 saves in his career?

Answer: Bruce Sutter

Uniform #42 was retired by Major League Baseball in 1997 in honor of Jackie Robinson. The Cardinals also honor Sutter for his impeccable ability to close out games even though he was only a four year member of the team. His strikeout of Gorman Thomas to end the 1982 World Series against the Milwaukee Brewers is one of his St. Louis highlights.
10. This great hitter played before numbers were used on uniforms. He played shortstop and second base for the Cardinals from 1916 until 1926. Which Cardinal had his jersey retired after compiling a .359 batting average, 193 home runs and 1072 RBIs for the team?

Answer: Rogers Hornsby

Although players didn't wear numbers when Hornsby was with the Cardinals, they retired a uniform in his honor. Hornsby was one of the best hitters in the game while he played and managed the Cardinals to its first World Series victory in 1926.
Source: Author knto

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us