FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinals 2001 Season
Quiz about St Louis Cardinals 2001 Season

St. Louis Cardinals 2001 Season Quiz


This is just a little quiz about the St. Louis Cardinals' 2001 season.

A multiple-choice quiz by bigpeyt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
bigpeyt
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
74,520
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1156
- -
Question 1 of 10
1. Who led the Cardinals in home runs in 2001? Hint


Question 2 of 10
2. What pitcher led the Cardinals in wins? Hint


Question 3 of 10
3. What Cardinal outfielder won a gold glove in 2001? Hint


Question 4 of 10
4. Who led the Cardinals in the most games pitched? Hint


Question 5 of 10
5. Which Cardinal outfielder got a hand injury early in the season after getting off to a great start? Hint


Question 6 of 10
6. Mike Matheney won a gold glove behind the plate.


Question 7 of 10
7. What is the name of the quick footed outfielder that came up to the Cardinals at mid season? Hint


Question 8 of 10
8. Who did the Cardinals pick up of waivers from the Cubs at the trading deadline in 2001? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the pitcher that St. Louis traded Ray Lankford for at the deadline? Hint


Question 10 of 10
10. The Cardinals had the same record as which team in their division. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who led the Cardinals in home runs in 2001?

Answer: Albert Pujols

He set the NL record for most homeruns by a rookie with 36. His teammate Mark McGwire has the Major League record for that with 49.
2. What pitcher led the Cardinals in wins?

Answer: Matt Morris

He had 22 wins.
3. What Cardinal outfielder won a gold glove in 2001?

Answer: Jim Edmonds

He plays very shallow which means he can get almost every ball in front of him.
4. Who led the Cardinals in the most games pitched?

Answer: Steve Kline

He probably has the most beat up hat in the history of baseball.
5. Which Cardinal outfielder got a hand injury early in the season after getting off to a great start?

Answer: JD Drew

He had just over 100 at bats.
6. Mike Matheney won a gold glove behind the plate.

Answer: False

Brad Ausmos of the Astros won it.
7. What is the name of the quick footed outfielder that came up to the Cardinals at mid season?

Answer: Kerry Robinson

He is a St. Louis native and his dad played in the minors.
8. Who did the Cardinals pick up of waivers from the Cubs at the trading deadline in 2001?

Answer: Miguel Cairo

He proved to be a pretty good thing after hitting a pinch hit homerun.
9. What is the name of the pitcher that St. Louis traded Ray Lankford for at the deadline?

Answer: Woody Willams

He had seven wins and one loss for the Cardinals and helped them to an outstanding September.
10. The Cardinals had the same record as which team in their division.

Answer: Astros

The reason St. Louis was the wildcard team is because they played each other in the final series of the season and Huston won the series.
Source: Author bigpeyt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us