FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2006 World Series Cardinals
Quiz about 2006 World Series Cardinals

2006 World Series Cardinals Trivia Quiz


Some random trivia about the 2006 World Series Champion St Louis Cardinals! Have fun. :)

A multiple-choice quiz by TNAisCAGE. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
TNAisCAGE
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
264,809
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
666
- -
Question 1 of 10
1. How many games did the Cardinals win in the 2006 regular season? Hint


Question 2 of 10
2. In 2006, the Cardinals played their first season in their new ballpark. What was the name of the ballpark? Hint


Question 3 of 10
3. How many games above a .500 winning percentage were the Cardinals in 2006? Hint


Question 4 of 10
4. How many home runs did star first baseman Albert Pujols hit during the season? Hint


Question 5 of 10
5. What team did the Cardinals beat in the 2006 NLDS? Hint


Question 6 of 10
6. Who hit the game winning home run in game 7 of the NLCS to take the Cardinals to the World Series? Hint


Question 7 of 10
7. After winning the 2006 NLCS, how many National League pennants have the Cardinals won in their franchise history? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the third base coach for the Cardinals in 2006? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these pitchers hit a home run for the Cardinals during the NLCS? Hint


Question 10 of 10
10. What Cardinal won the 2006 World Series MVP? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many games did the Cardinals win in the 2006 regular season?

Answer: 83

It was the least amount of wins by a World Series winning team in history.
2. In 2006, the Cardinals played their first season in their new ballpark. What was the name of the ballpark?

Answer: Busch Stadium III

It was built right across the street from Busch Stadium II (1966-2005).
3. How many games above a .500 winning percentage were the Cardinals in 2006?

Answer: 5

83-78 record during the regular season.
4. How many home runs did star first baseman Albert Pujols hit during the season?

Answer: 49

Second in the league only to eventual 2006 MVP winner Ryan Howard of the Philidelphia Phillies.
5. What team did the Cardinals beat in the 2006 NLDS?

Answer: San Diego Padres

Cardinals won the series 3-1.
6. Who hit the game winning home run in game 7 of the NLCS to take the Cardinals to the World Series?

Answer: Yadier Molina

A 2-run shot off of Met's pitcher Billy Wagner in the ninth inning.
7. After winning the 2006 NLCS, how many National League pennants have the Cardinals won in their franchise history?

Answer: 17

17 pennants, 10 World Series Championships.
8. Who was the third base coach for the Cardinals in 2006?

Answer: Jose Oquendo

"The Secret Weapon" as he is known by many St Louis fans.
9. Which of these pitchers hit a home run for the Cardinals during the NLCS?

Answer: Jeff Suppan

Suppan, not usually much of a hitting pitcher, took one deep off Met's pitcher Steve Trachsel. Coincidentally, both of Suppan's home runs had been hit off Trachsel.
10. What Cardinal won the 2006 World Series MVP?

Answer: David Eckstein

Eckstein won a new sports car for the achievement, but was unable to drive it because he cannot drive a stick-shift.
Source: Author TNAisCAGE

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us