FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2006 St Louis Cardinals
Quiz about 2006 St Louis Cardinals

2006 St. Louis Cardinals Trivia Quiz


This test will test what you know about the Cardinals championship year in 2006.

A multiple-choice quiz by jckicks. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
jckicks
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
275,003
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
780
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who had a great year with 15 wins and a low ERA of 3.09 for the Cardinals in 2006? Hint


Question 2 of 10
2. How many wins did the Cardinals have in the 2006 season? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the Cardinals rookie sensation outfielder that was called up at the end of the 2006 season? Hint


Question 4 of 10
4. The Cardinals played the against the San Diego Padres on the final day of the 2006 regular season.


Question 5 of 10
5. Who was the World Series MVP in 2006? Hint


Question 6 of 10
6. Which Cardinal from the 2006 squad had a father who was in a World Series with the Cards in the 1960s? Hint


Question 7 of 10
7. Name the injured closer for the Cardinals in 2006. Hint


Question 8 of 10
8. Jim Leyland was the manager of the Cardinals at the beginning of 2006, but was fired because of their mediocre play.


Question 9 of 10
9. The Cardinals finished the 2006 World Series at home and won the series 4 games to 1.


Question 10 of 10
10. Who hit the game-winning home run in the Cardinals' 2006 National League Championship Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had a great year with 15 wins and a low ERA of 3.09 for the Cardinals in 2006?

Answer: Chris Carpenter

This seasoned veteran turned in another outstanding year in 2006. He proved a high value to the Cardinals. In the 2004 Fall Classic, he could not participate because of an injured arm. In 2006, he went 15-8 in the season.
2. How many wins did the Cardinals have in the 2006 season?

Answer: 83

The Cardinals were big underdogs coming into the playoffs with only 83 victories in the 2006 regular season. Th Cardinals had to hold off the hard charging Astros in order to win their own division.
3. Who was the Cardinals rookie sensation outfielder that was called up at the end of the 2006 season?

Answer: Chris Duncan

Chris Duncan preformed well in Memphis, and was called up to aid a slipping Cardinal team. This gave them the edge in the National League Central and a steady performer in the corner outfield slots.
4. The Cardinals played the against the San Diego Padres on the final day of the 2006 regular season.

Answer: False

The Cardinals played the Padres near the end of the season, and that is when they turned their luck around and started their rally to the top. Late inning heroics by Albert Pujols in a game against the Padres stopped the bleeding when division rivals were closing the gap. The Cards' final game of the season was a 5-3 loss to the Brewers.
5. Who was the World Series MVP in 2006?

Answer: David Eckstein

The infielder was the first National League shortstop to ever win the MVP of the World Series. Considered by many to be the spark plug of the Cardinal offense, Eckstein played through many injuries throughout 2006.
6. Which Cardinal from the 2006 squad had a father who was in a World Series with the Cards in the 1960s?

Answer: Scott Spiezio

Spiezio's father, Ed, played for the Cardinals when they went to the World Series in 1967. Scott Spiezio's trademark soul patch was dyed Cardinal red throughout much of the 2006 season.
7. Name the injured closer for the Cardinals in 2006.

Answer: Jason Isringhausen

Jason was out most of the year with arm problems, so rookie Adam Wainright took the position and preformed like a veteran. Isringhausen began the season in the closer's role, but Wainright filled in with flying colors during the Cards' championship drive.
8. Jim Leyland was the manager of the Cardinals at the beginning of 2006, but was fired because of their mediocre play.

Answer: False

Tony LaRussa was the manger for the entire 2006 season and led the Cardinals to a World Championship. Leyland and LaRussa actually coached together in the White Sox farm system in the early 80s.
9. The Cardinals finished the 2006 World Series at home and won the series 4 games to 1.

Answer: True

They won game five and the city of St.Louis lit up and celebrated the World Series victory, the first one in over two decades. The Cardinals also finished off their last World Championship at home against the Brewers in 1982.
10. Who hit the game-winning home run in the Cardinals' 2006 National League Championship Series?

Answer: Yadier Molina

Molina hit the game-winning home run in the top of the ninth inning of game 7 of the NLCS. With a two-run lead courtesy of Molina, closer Adam Wainwright struck out the Mets' Carlos Beltran to secure the Cardinals' second World series berth in three years.
Source: Author jckicks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us