FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Road to Victory 2006
Quiz about Road to Victory 2006

Road to Victory: 2006 Trivia Quiz


The St. Louis Cardinals won the World Series in 2006, but they took a long road to do it. This quiz is about St.Louis' long and hard season.

A multiple-choice quiz by mrglass. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
mrglass
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,558
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
739
- -
Question 1 of 10
1. The Cardinals moved into a new stadium in 2006. What was the name of it? Hint


Question 2 of 10
2. Who hit the first Cardinals home run in St. Louis' new ballpark in 2006? Hint


Question 3 of 10
3. What team did the Cardinals sweep in 2006? Hint


Question 4 of 10
4. Jim Edmonds had early season shoulder surgery.


Question 5 of 10
5. Which pitcher was injured mid-season and placed on the DL (disabled list) for inflammation in his rotator cuff? Hint


Question 6 of 10
6. How many times did the Cardinals undergo an eight-game losing streak? Hint


Question 7 of 10
7. A short time after the 2006 all-star break, I strained my left oblique muscle and was placed on the DL. I am from the Angels in 2004. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. Which team's loss allowed the Cardinals to go to the postseason? Hint


Question 9 of 10
9. The Cardinals played against the Mets in which series of the postseason? Hint


Question 10 of 10
10. What were the results of the 2006 World Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Cardinals moved into a new stadium in 2006. What was the name of it?

Answer: Busch Stadium

The old Busch Stadium was torn down, and the new stadium was named in it's honor. Forbes Field was an old Pirates field. Comerica Park belonged to the Tigers, and Minute Maid Park was where the Astros played.
2. Who hit the first Cardinals home run in St. Louis' new ballpark in 2006?

Answer: Pujols

Albert Pujols hit the first home run in new Busch Stadium. Fan are beginning to call the Stadium "The house that Albert built" like Babe Ruth was honored.
3. What team did the Cardinals sweep in 2006?

Answer: Dodgers

The Cardinals won every single game the played against the Dodgers. The Cardinals lost the most games to the Cubs.
4. Jim Edmonds had early season shoulder surgery.

Answer: False

Jim Edmonds underwent surgery at the end of the season. His issues caused him to miss 52 games in the season.
5. Which pitcher was injured mid-season and placed on the DL (disabled list) for inflammation in his rotator cuff?

Answer: Mark Mulder

Mulder was pitching so poorly that he was placed on the DL. He came back but still pitched poorly and had to get arthroscopic surgery. Reyes took his place, and Ponson was released. Carpenter was never placed on the DL in 2006.
6. How many times did the Cardinals undergo an eight-game losing streak?

Answer: 2

The Cardinals did have two eight-game losing streaks, and they almost did not make it to the postseason. They finished 1.5 games ahead of the Astros.
7. A short time after the 2006 all-star break, I strained my left oblique muscle and was placed on the DL. I am from the Angels in 2004. Who am I?

Answer: Eckstein

Edmonds is from the Angels too, but he did not hurt his oblique muscle. Eckstein played in 123 games in the season.
8. Which team's loss allowed the Cardinals to go to the postseason?

Answer: Astros

Although the Cardinals lost their final game to the Brewers 5-3, the Astros lost to the Braves, and allowed the Cardinals to win their division. The Dodgers won the Wild Card. If the Astros had lost, they would have to had a make-up game agaist the Giants.
9. The Cardinals played against the Mets in which series of the postseason?

Answer: NLCS

The NLCS (National League Championship Series) saw the Cardinals defeat the Mets, four games to three. The Cardinals beat the Padres in the NLDS.
10. What were the results of the 2006 World Series?

Answer: Cardinals 4-1

Game 1. A. Reyes(STL) beat J. Verlander(DET)
Game 2. K. Rogers(DET) beat J. Weaver(STL)
Game 3. C. Carpenter(STL) beat N. Robertson(DET)
Game 4. A. Wainwright(STL) beat J. Zumaya(DET)
Game 5. J. Weaver(STL) beat J. Verlander(DET)
Source: Author mrglass

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us