FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about St Louis Cardinals 2006
Quiz about St Louis Cardinals 2006

St Louis Cardinals: 2006 Trivia Quiz


This is just a general quiz about the Cardinals 2006 season. It was a memorable season. Hope you have fun with these!

A multiple-choice quiz by volsfan_png. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. St Louis Cardinals

Author
volsfan_png
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,358
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1216
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. How many home runs did Albert Pujols hit? Hint


Question 2 of 10
2. Who hit a walk off grand slam on August 27th to beat the Cubs in the last game of the season between the two teams? Hint


Question 3 of 10
3. Yadier Molina hit a two-run home run in the top of the ninth to give the Cardinals the lead, which they held on to, but they ended up losing in the World Series to the Detroit Tigers.


Question 4 of 10
4. Who did the Cardinals beat in the NLCS? Hint


Question 5 of 10
5. Albert Pujols was sidelined with a strained oblique about halfway through the season. How many games did the all-star slugger miss? Hint


Question 6 of 10
6. The Cardinals became the first team to endure two 8-game losing streaks and still win the division.


Question 7 of 10
7. Who else in the 2006 Cardinals' roster besides Albert Pujols, missed time with a strained oblique? Hint


Question 8 of 10
8. Which Cardinals hurler hit a home run in the second inning of game 3 of the NLCS? Hint


Question 9 of 10
9. What was the Cardinals' regular season record? Hint


Question 10 of 10
10. Which team did the Cardinals go undefeated against in 2006? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many home runs did Albert Pujols hit?

Answer: 49

He might have hit over 50, but injuries slowed him down a little bit.
2. Who hit a walk off grand slam on August 27th to beat the Cubs in the last game of the season between the two teams?

Answer: Gary Bennett

Gary Bennett's walk off grand slam gave the Cardinals a sweep of the Cubs in this series.
3. Yadier Molina hit a two-run home run in the top of the ninth to give the Cardinals the lead, which they held on to, but they ended up losing in the World Series to the Detroit Tigers.

Answer: False

The Cardinals did get the home run from Yadier Molina, but they beat the Tigers to win the World Series.
4. Who did the Cardinals beat in the NLCS?

Answer: New York Mets

The Cardinals topped the Mets 4 games to 3 in arguably the best series of the playoffs.
5. Albert Pujols was sidelined with a strained oblique about halfway through the season. How many games did the all-star slugger miss?

Answer: 17

Pujols was on pace to break the single season home run record before he got hurt.
6. The Cardinals became the first team to endure two 8-game losing streaks and still win the division.

Answer: True

They also had a 7-game losing streak near the end of the season.
7. Who else in the 2006 Cardinals' roster besides Albert Pujols, missed time with a strained oblique?

Answer: David Eckstein

He did it sliding into home plate.
8. Which Cardinals hurler hit a home run in the second inning of game 3 of the NLCS?

Answer: Jeff Suppan

Jeff Suppan was a Cardinals pitcher. It bounced off the top of the wall.
9. What was the Cardinals' regular season record?

Answer: 83-78

It was the fifth best record in the NL.
10. Which team did the Cardinals go undefeated against in 2006?

Answer: Los Angeles Dodgers

They were 7-0 against the Dodgers.
Source: Author volsfan_png

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us