FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sunderland AFC
Quiz about Sunderland AFC

Sunderland AFC | 20 Question Sports Multiple Choice Quiz


This quiz is quite easy about the greatest football team ever, SUNDERLAND!

A multiple-choice quiz by safcgurl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Sunderland

Author
safcgurl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,477
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 20
Plays
485
Last 3 plays: Guest 62 (13/20), Guest 147 (5/20), Guest 92 (3/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is Sunderland's nickname? Hint


Question 2 of 20
2. Who wore shirt number 9 in the 2000-01 season?

Answer: (Two words, not just surname)
Question 3 of 20
3. Where is Julio Arca form? Hint


Question 4 of 20
4. In which year did Peter Reid become manager? Hint


Question 5 of 20
5. How many points did Sunderland get in the 1998-1999 season? Hint


Question 6 of 20
6. What was Sunderland's name when they were first formed? Hint


Question 7 of 20
7. From which club was Niall Quinn signed? Hint


Question 8 of 20
8. Which team is generally regarded as Sunderland's bitter rival over the years?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 20
9. What is the first name of Sunderland's male mascot?

Answer: (One Word)
Question 10 of 20
10. Who played in shirt 10 during 2001? Hint


Question 11 of 20
11. How many goals did the player wearing shirt number 10 score in the 1998-1999 season? Hint


Question 12 of 20
12. What colour was Sunderland's away shirt in the 2000-2001 season? Hint


Question 13 of 20
13. Who made Sunderland's kits during the 2000-01 season?

Answer: (One Word .. name of sports goods manufacturer)
Question 14 of 20
14. What national team does goalkeeper Thomas Sorenson play for? Hint


Question 15 of 20
15. Unscramble this to get a player's full name - storemonsonhas

Answer: (Two Words)
Question 16 of 20
16. In which away game in the 1998-1999 season did Niall Quinn score the only goal and then played in goal? Hint


Question 17 of 20
17. Who did Sunderland beat in the Second division play-off semi-final in 1990? Hint


Question 18 of 20
18. Which young player looks similar to David Beckham? Hint


Question 19 of 20
19. When Sunderland played Exeter City away in a pre-season friendly on the 2nd August 2001, the commentator mistakenly told everyone a different team scored the second goal. Which team did he say? Hint


Question 20 of 20
20. When Sunderland wear their home shirts, the colours of the two stripes are __________ ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 62: 13/20
Apr 08 2024 : Guest 147: 5/20
Mar 18 2024 : Guest 92: 3/20
Mar 12 2024 : Guest 148: 7/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Sunderland's nickname?

Answer: The Black Cats

Sunderland AFC held a poll to choose their nickname, and the fans chose 'The Black Cats'.
2. Who wore shirt number 9 in the 2000-01 season?

Answer: Niall Quinn

Niall Quinn is Irish and forms a great partnership with Kevin Phillips.
3. Where is Julio Arca form?

Answer: Argentina

Julio Arca moved to Sunderland from Argentinos Juniors at the start of the 2000-2001 campaign.
4. In which year did Peter Reid become manager?

Answer: 1995

...and he got sacked in 2002!
5. How many points did Sunderland get in the 1998-1999 season?

Answer: 105

Sunderland got this record amount of points and gained promotion to the FA Premier League.
6. What was Sunderland's name when they were first formed?

Answer: Sunderland and District Teachers' AFC

They formed under this name in 1879.
7. From which club was Niall Quinn signed?

Answer: Manchester City

Quinn played for Manchester City after he played for Arsenal, and Sunderland signed him from Manchester City.
8. Which team is generally regarded as Sunderland's bitter rival over the years?

Answer: Newcastle United

If you hate Newcastle clap your hands...
9. What is the first name of Sunderland's male mascot?

Answer: Samson

Samson, a black cat, has a girlfriend called Delilah - Sunderland's female mascot.
10. Who played in shirt 10 during 2001?

Answer: Kevin Phillips

Super, Super Kevin Phillips!
11. How many goals did the player wearing shirt number 10 score in the 1998-1999 season?

Answer: 23

He amazed everyone with his 23 goals in the first season Sunderland were back in the Premiership.
12. What colour was Sunderland's away shirt in the 2000-2001 season?

Answer: white

The seasons before and after, we had blue away shirts, so white was a nice change!
13. Who made Sunderland's kits during the 2000-01 season?

Answer: nike

Nike is Greek for victory.
14. What national team does goalkeeper Thomas Sorenson play for?

Answer: Denmark

The Danish goalkeeper replaced Peter Schmichael as Denmark's number 1.
15. Unscramble this to get a player's full name - storemonsonhas

Answer: Thomas Sorenson

Oh Tommy Tommy,Tommy Tommy Tommy Tommy Sorenson!
16. In which away game in the 1998-1999 season did Niall Quinn score the only goal and then played in goal?

Answer: Bradford City

When Thomas Sorenson got injured, Niall Quinn put on his gloves and went in goal, but this wasn't the only time he has done this, but not for Sunderland.
17. Who did Sunderland beat in the Second division play-off semi-final in 1990?

Answer: Newcastle United

It's always nice when we beat them!
18. Which young player looks similar to David Beckham?

Answer: Sean Thornton

I think it's a Slovakian name.
19. When Sunderland played Exeter City away in a pre-season friendly on the 2nd August 2001, the commentator mistakenly told everyone a different team scored the second goal. Which team did he say?

Answer: Newcastle United

I bet he was embarrassed!
20. When Sunderland wear their home shirts, the colours of the two stripes are __________ ?

Answer: Red and White

Red and white army!
Source: Author safcgurl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us