FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 200304 Sunderland AFC
Quiz about 200304 Sunderland AFC

2003-04 Sunderland AFC Trivia Quiz


It's been a season of highs and lows. How is your Sunderland AFC knowledge of season 2003-04 in the English League Divison One?

A multiple-choice quiz by stusafc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Sunderland

Author
stusafc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
180,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
255
- -
Question 1 of 20
1. In the Carling Cup first round, SAFC played Mansfield Town. Which Mansfield player opened the scoring with an own goal in the 25th minute? Hint


Question 2 of 20
2. SAFC beat Preston North End in August 2003. However, if Sunderland lost that game, they would have equalled the all-time record of 18 consecutive defeats in the league. Which team held the record? Hint


Question 3 of 20
3. Kevin Kilbane played in the 4-0 victory over Bradford City on 30th August 2003, and was later sold to Aston Villa later that evening.


Question 4 of 20
4. To which League 2 side did Sunderland exit the Carling Cup in the second round? Hint


Question 5 of 20
5. To which team did Sunderland's longest serving player, Michael Gray, go to? Hint


Question 6 of 20
6. Against which team, who were later relegated to League 1, did Sunderland have their highest league attendance of 36,278? Hint


Question 7 of 20
7. Julio Arca is Peruvian.


Question 8 of 20
8. Sunderland started the year 2004 with a win in the league, at the Stadium of Light with a 1-0 win. Who were they playing? Hint


Question 9 of 20
9. Sunderland played Millwall three times in the season, and lost all three times.


Question 10 of 20
10. The highest attendance of the season at the Sunderland Stadium of Light was against Hartlepool United in the FA Cup, third round on 3rd Jan '04. What was the attendance? Hint


Question 11 of 20
11. Who did Sunderland play in the FA Cup fourth and sixth round? Hint


Question 12 of 20
12. Who sensationally scored a double strike to send Sunderland into the quarterfinals of the FA Cup?
Hint


Question 13 of 20
13. Sunderland v Millwall - Who scored the winner for Millwall in the FA Cup Semi-final at Old Trafford on 4th April 2004? Hint


Question 14 of 20
14. George McCartney misjudged his pass to Phil Babb to allow Millwall to score the winner in the FA Cup Semi-final.


Question 15 of 20
15. Where was the FA Cup semi-final, Sunderland v Millwall, played? Hint


Question 16 of 20
16. Who was Sunderland's player of the season? Hint


Question 17 of 20
17. Against which side did Sunderland secure their playoff status? Hint


Question 18 of 20
18. Sunderland lost only 2 league games all season at the Stadium of Light. Who were they against? Hint


Question 19 of 20
19. Who did Sunderland play in the playoff semi-finals in the season, and which was the first leg result? Hint


Question 20 of 20
20. Sunderland won the second leg of the playoff semi-final 2-1 on the night, and 4-4 on aggregate. Who missed the 3 penalties and sent Sunderland crashing out of the playoffs, losing 4-3? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the Carling Cup first round, SAFC played Mansfield Town. Which Mansfield player opened the scoring with an own goal in the 25th minute?

Answer: David Artell

Artell scored the first, but Mansfield equalised in the 87th minute with another own goal by Kevin Kyle. He made amends however, with a 93rd minute winner.
2. SAFC beat Preston North End in August 2003. However, if Sunderland lost that game, they would have equalled the all-time record of 18 consecutive defeats in the league. Which team held the record?

Answer: Darwen

Sunderland went on a 17 game losing streak since they drew 0-0 with Blackburn Rovers on 11th January 2003. They put that to bed with a 2-0 victory over PNE.
3. Kevin Kilbane played in the 4-0 victory over Bradford City on 30th August 2003, and was later sold to Aston Villa later that evening.

Answer: False

He went to Everton not Aston Villa. Everton later finished the Premiership season fourth from the bottom.
4. To which League 2 side did Sunderland exit the Carling Cup in the second round?

Answer: Huddersfield Town

SAFC lost 4-2 in an excellent game at the Stadium of Light where Kevin Kyle got a double strike. This was the only game in which reserve team goalkeeper Michael Ingham played in. Not surprisingly, he didn't play again that season.
5. To which team did Sunderland's longest serving player, Michael Gray, go to?

Answer: Blackburn Rovers

Bob Murray, the chairman of SAFC, rewarded Michael Gray's loyalty by letting him go to play first-team football with a free transfer to Blackburn.
6. Against which team, who were later relegated to League 1, did Sunderland have their highest league attendance of 36,278?

Answer: Walsall

This was very surprising as it beat high profile games like West Bromwich Albion: 32,201, and Norwich City: 35,174. Both teams were promoted to the Premiership that season.
7. Julio Arca is Peruvian.

Answer: False

Julio is Argentinian. He played regularly for Argentina Under 21.
8. Sunderland started the year 2004 with a win in the league, at the Stadium of Light with a 1-0 win. Who were they playing?

Answer: Nottingham Forest

Their first home game of 2004 was Hartlepool United in the FA Cup. The first League game of 2004 was Notts Forest. Julio Arca got a 38th minute winner.
9. Sunderland played Millwall three times in the season, and lost all three times.

Answer: True

Lost 1-0 in the first home game of the season in August '03. Lost 2-1 in January '04 at the New Den, and 1-0 in the FA Cup Semi-Final in April.
10. The highest attendance of the season at the Sunderland Stadium of Light was against Hartlepool United in the FA Cup, third round on 3rd Jan '04. What was the attendance?

Answer: 40,816

Hartlepool United brought 9,137 fans to the Stadium that day. Their average home gate of the season was just 4,500. That's what derby days do for you.
11. Who did Sunderland play in the FA Cup fourth and sixth round?

Answer: Ipswich Town/ Sheffield United

Visit to Portman Road on the 24th January 2004 for the fourth Round. Entertainer at the Stadium of Light on 7th March 2004 in the fifth, which was live on Sky Sports.
12. Who sensationally scored a double strike to send Sunderland into the quarterfinals of the FA Cup?

Answer: Tommy Smith

Afer a goal-less first 90 mins in the FA Cup fifth round replay at St. Andrews against Birmingham City, Tommy Smith scored in the 99th and 115th minutes. He later signed for Derby County in the summer of 2004.
13. Sunderland v Millwall - Who scored the winner for Millwall in the FA Cup Semi-final at Old Trafford on 4th April 2004?

Answer: Tim Cahill

On a disastrous day, the reward to be in the final of the FA Cup, and the prospect of European football next season, Sunderland blew it with a 25th minute Cahill strike. Cahill signed for Everton in 2004.
14. George McCartney misjudged his pass to Phil Babb to allow Millwall to score the winner in the FA Cup Semi-final.

Answer: True

A terrible pass back to teammate Phill Babb was intercepted by Millwall, which lead to the goal which put Sunderland out, and Millwall through to the final and UEFA Cup football next season. Phil Babb announced his retirement from professional football in June 2004
15. Where was the FA Cup semi-final, Sunderland v Millwall, played?

Answer: Old Trafford

As it was the semi-final, the match was played at a neutral venue, Old Trafford Manchester. The other semi-final was between Manchester United and Arsenal at Villa Park.
16. Who was Sunderland's player of the season?

Answer: Julio Arca

Julio, the imaginative, skilful, left winger, who prefers left-back, was named not only the player of the season for Sunderland, but in the Division One team of the season.
17. Against which side did Sunderland secure their playoff status?

Answer: Norwich City

A 1-0 victory saw Sunderland guarantee a place in the playoffs. As Stoke City beat second placed West Bromwich Albion 4-1, it meant that despite the defeat, Norwich City were crowned champions.
18. Sunderland lost only 2 league games all season at the Stadium of Light. Who were they against?

Answer: Millwall, West Bromwich Albion

Lost to Millwall on the opening day in August '03, and thanks to a last gasp winner by Jason Koumas, West Brom won by the same score in April '04.
19. Who did Sunderland play in the playoff semi-finals in the season, and which was the first leg result?

Answer: Crystal Palace/ 3-2 Palace

A last minute winner by Andrew Johnson in the first leg at Selhurst Park, gave Crystal Palce the slender 3-2 lead going into the second leg at the Stadium of Light.
20. Sunderland won the second leg of the playoff semi-final 2-1 on the night, and 4-4 on aggregate. Who missed the 3 penalties and sent Sunderland crashing out of the playoffs, losing 4-3?

Answer: John Oster/ Jason McAteer/ Jeff Whitley

Oster missed the first penalty, and because of Mart Poom's brilliant save, it went to sudden death. First, Jason McAteer missed, then Mart Poom saved again. However a pathetic 'clever' penalty by Jeff Whitley meant it was all over for Sunderland.
Source: Author stusafc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us