Quiz about Track and Field
Quiz about Track and Field

Sports Quiz: Track and Field: 10 Questions | Sports Other


You know everything about Baseball, Basketball or American Football? What about Track and Field?

A multiple-choice quiz by barneygumble. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Track & Field

Author
barneygumble
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
49,686
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1106
Last 3 plays: tokenbob (6/10), Guest 212 (8/10), Guest 98 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How many gold medals did Carl Lewis win in the 1984 Olympic Games? Hint

0
4
3
5

2. How long did Bob Beamon's world record in long jump last? Hint

24 years
23 Years
19 years
21 years

3. Who broke Bob Beamon's world record in the long jump? Hint

Mike Powell
Ivan Pedroso
Carl Lewis
Jesse Owens

4. Who was the first athlete to collect more than 9000 points in the decathlon ? Hint

Tomas Dvorak
Roman Sebrle
Juergen Hingsen
Dan O'Brian

5. In which discipline did Javier Sotomayor (Cuba) compete? Hint

Javelin Throw
Long Jump
Hammer Throw
High Jump

6. For which country did Ben Johnson run? Hint

USA
Canada
Great Britain
Burkina Faso

7. The 2000 Sydney Olympic Games gold medallist in the 200m sprint (men)represents which country? Hint

Greece
Great Britain
USA
Nigeria

8. How many World Championship titles had Lars Riedel collected in the discus throw, when he won the title at Edmonton in 2001? Hint

3
5
6
4

9. Who was the men's world record holder in the 200m as well as 400m, before and after the 2000 Olympics in Sydney? Hint

Ato Boldon
Edwin Moses
Michael Johnson
Thomas Schoenlebe

10. Where does Haile Gebreselassie come from? Hint

Germany
Morocco
Togo
Ethiopia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many gold medals did Carl Lewis win in the 1984 Olympic Games?

Answer: 4

100m, 200m, Long Jump and 4x100m relay.
2. How long did Bob Beamon's world record in long jump last?

Answer: 23 Years

From the 1968 Olympic Games in Mexico City, to the 1991 World Championships in Tokyo.
3. Who broke Bob Beamon's world record in the long jump?

Answer: Mike Powell

Powell jumped 8.95m. Beamon's record was 8.90m.
4. Who was the first athlete to collect more than 9000 points in the decathlon ?

Answer: Roman Sebrle

Sebrle (from Czechoslovakia) scored 9026 points on May 26-27, 2001 at Goetzis.
5. In which discipline did Javier Sotomayor (Cuba) compete?

Answer: High Jump

In June 2001 he still held the world record of 2.45 metres, set on July 27th, 1993.
6. For which country did Ben Johnson run?

Answer: Canada

7. The 2000 Sydney Olympic Games gold medallist in the 200m sprint (men)represents which country?

Answer: Greece

Kostandinos Kenderis.
8. How many World Championship titles had Lars Riedel collected in the discus throw, when he won the title at Edmonton in 2001?

Answer: 5

Tokyo 1991, Stuttgart 1993, Goteburg 1995, Athens 1997, and Edmonton 2001.
9. Who was the men's world record holder in the 200m as well as 400m, before and after the 2000 Olympics in Sydney?

Answer: Michael Johnson

He set the 200m record of 19.32 sec on August 1, 1996 and the 400m record of 43.18sec on August 26, 1999.
10. Where does Haile Gebreselassie come from?

Answer: Ethiopia

As of June 2001 he was still the world record holder (set on July 1, 1998) in the 10,000m.
Source: Author barneygumble

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : tokenbob: 6/10
Jan 31 2023 : Guest 212: 8/10
Jan 29 2023 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us