FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frasier Crane and Lilith Sternin
Quiz about Frasier Crane and Lilith Sternin

Frasier Crane and Lilith Sternin Quiz


This quiz will see how well you know the characters Lilith Sternin and Frasier Crane. It only covers the television series "Frasier." Have fun, and good luck!

A multiple-choice quiz by jddrsi_raven. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Frasier

Author
jddrsi_raven
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,214
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1006
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (6/10), Guest 173 (8/10), Guest 86 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. The first time Lilith and Frasier see each other after his move to Seattle, she calls in to Frasier's radio show on KACL. Lilith says she heard Frasier's voice on the radio. She says she hoped that he would introduce the latest hit song from a band. Which band is Lilith referring to? Hint


Question 2 of 10
2. Frasier takes his date, Madeline, away to Bora Bora for a romantic week together. Ironically enough, Frasier and Madeline's hut is right beside Lilith's vacation hut! Lilith is there on a week long vacation of her own with her fiance. What is her fiance's name?

Answer: (One word)
Question 3 of 10
3. Lilith and Frasier get together for Thanksgiving at her home in Boston. Their son, Frederick, is being considered for a spot in the most exclusive private school in Boston. Which school is it? Hint


Question 4 of 10
4. In the season 5 episode "Room Service", Lilith comes to Frasier in need after her husband leaves her for another man. Frasier does his best to resist her advances with Niles' help. Who does Lilith sleep with to gain validation after her separation? Hint


Question 5 of 10
5. In the episode "The Apparent Trap", Lilith and Frederick visit Frasier and family for Thanksgiving. Lilith is writing an article on raising a child after divorce, and she decides to collaborate with Frasier. Frederick attempts to get them back together in a scheme to get something he wants. What does Frederick want from his parents? Hint


Question 6 of 10
6. In the episode "Cranes go Caribbean", Frasier plans a romantic weekend with his girlfriend Claire. Unfortunately, Daphne thinks that Niles is planning it for them. He decides to go along with it and takes Daphne on the trip. Frasier takes Claire and Martin teams up with his buddy Duke. Where do the Crane's "go Caribbean?" Hint


Question 7 of 10
7. The next time we see Lilith is when she is a figment of Frasier's imagination. He goes to a cabin alone to try to figure out why he has trouble with women. Lilith is one of a few women from his past who show up in Frasier's mind to figure out his problem. Who ultimately shows up in Frasier's head to get him to realize his issues? Hint


Question 8 of 10
8. Frasier and Lilith's son Frederick was raised in his mother's Jewish faith. Both parents attend Frederick's bar mitzvah. Frasier seeks help in learning Hebrew for a speech that he wants to give to Frederick, so he asks Noel to translate his speech into Hebrew for him. Unfortunately, after making Noel mad, his translation is not Hebrew, but what science fiction language? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "Lilith Needs a Favor," Lilith comes to Seattle to ask Frasier if he would be willing to have another child with her. After some thought Frasier gives his answer. Does Lilith get her wish?


Question 10 of 10
10. Which of the following episodes is the final episode where we see Frasier Crane and Lilith Sternin together? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 66: 6/10
May 23 2024 : Guest 173: 8/10
May 22 2024 : Guest 86: 10/10
May 18 2024 : Guest 81: 8/10
Apr 30 2024 : Guest 84: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first time Lilith and Frasier see each other after his move to Seattle, she calls in to Frasier's radio show on KACL. Lilith says she heard Frasier's voice on the radio. She says she hoped that he would introduce the latest hit song from a band. Which band is Lilith referring to?

Answer: Pearl Jam

Lilith says, "I kept hoping you'd introduce Pearl Jam's latest hit, but much to my chagrin, you were doling out worthless little advice pellets from your psychiatric Pez dispenser." Roz then tricks Frasier into inviting Lilith to dinner. Lilith accepts, and has dinner at Frasier's with Niles and Martin.
2. Frasier takes his date, Madeline, away to Bora Bora for a romantic week together. Ironically enough, Frasier and Madeline's hut is right beside Lilith's vacation hut! Lilith is there on a week long vacation of her own with her fiance. What is her fiance's name?

Answer: Brian

Brian and Lilith join Frasier and Madeline for dinner. At the end of the episode, Frasier's talking to Lilith bothers Madeline so much that she breaks up with him. Later in the series, we find out that Brian is gay after he leaves Lilith for another man.
3. Lilith and Frasier get together for Thanksgiving at her home in Boston. Their son, Frederick, is being considered for a spot in the most exclusive private school in Boston. Which school is it?

Answer: Maurbury Academy

When Frasier tells Niles that Frederick has been considered for membership in the Maurbury Academy, he lets out a joyous "Huzzah!" Bryce Academy is the private academy where Frasier and Niles attended school when they were kids. Later in the series, they both attempt to get funds raised to save Bryce Academy from closing.
4. In the season 5 episode "Room Service", Lilith comes to Frasier in need after her husband leaves her for another man. Frasier does his best to resist her advances with Niles' help. Who does Lilith sleep with to gain validation after her separation?

Answer: Niles

Frasier gets Niles to help him avoid Lilith's advances. Frasier is successful in resisting her for a while, but Niles isn't so lucky. Niles drives Lilith to her hotel later that night and joins her for a nightcap. Shocked at what they did, Niles and Lilith try to figure out what to do next, when Frasier, rather expectantly, shows up at the hotel to give in to Lilith's desire.

She does her best to get rid of him, but he finds Niles with her.
5. In the episode "The Apparent Trap", Lilith and Frederick visit Frasier and family for Thanksgiving. Lilith is writing an article on raising a child after divorce, and she decides to collaborate with Frasier. Frederick attempts to get them back together in a scheme to get something he wants. What does Frederick want from his parents?

Answer: mini-bike

Frederick knows that his parents will not get back together, but makes an elaborate plan to get a mini-bike. His plan works for a while, but Lilith figures out his scheme and stops it. Mother knows best.
6. In the episode "Cranes go Caribbean", Frasier plans a romantic weekend with his girlfriend Claire. Unfortunately, Daphne thinks that Niles is planning it for them. He decides to go along with it and takes Daphne on the trip. Frasier takes Claire and Martin teams up with his buddy Duke. Where do the Crane's "go Caribbean?"

Answer: Belize

Lilith's appearance in this episode is very short. At the end of the episode, Frasier calls Lilith and seeks her advice about his relationship. He tells her that he cannot commit to Claire because he feels that he has feelings for his ex-girlfriend, Lana. She tells him that she believes that he will make the right decision. Ultimately, he loses both Claire and Lana.
7. The next time we see Lilith is when she is a figment of Frasier's imagination. He goes to a cabin alone to try to figure out why he has trouble with women. Lilith is one of a few women from his past who show up in Frasier's mind to figure out his problem. Who ultimately shows up in Frasier's head to get him to realize his issues?

Answer: his mother

Hester Crane, Frasier's mother is the one that shows up near the end to help him overcome his problem. She helps him realize that in order for him to move on with women, he has to put his "past" women behind him.
8. Frasier and Lilith's son Frederick was raised in his mother's Jewish faith. Both parents attend Frederick's bar mitzvah. Frasier seeks help in learning Hebrew for a speech that he wants to give to Frederick, so he asks Noel to translate his speech into Hebrew for him. Unfortunately, after making Noel mad, his translation is not Hebrew, but what science fiction language?

Answer: Klingon

Noel asks Frasier to get an autograph at a "Star Trek" convention in return for translating his speech into Hebrew. However, after Frasier fails to get what Noel wants, Noel translates the blessing not into Hebrew, but into Klingon.
9. In the episode "Lilith Needs a Favor," Lilith comes to Seattle to ask Frasier if he would be willing to have another child with her. After some thought Frasier gives his answer. Does Lilith get her wish?

Answer: No

Lilith asks Frasier to donate some of his sperm to her so she can use it when she is ready for another child. Frasier says that he would not be doing it for the right reasons and declines Lilith's request.
10. Which of the following episodes is the final episode where we see Frasier Crane and Lilith Sternin together?

Answer: Guns N' Neuroses

"Guns N' Neuroses" is the final episode Lilith and Frasier are seen together. They aid in helping a young married couple though an argument and watch a movie together before Lilith's flight back to Boston.
Source: Author jddrsi_raven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us