Quiz about Friends Vol B
Quiz about Friends Vol B

'Friends' Vol. B Trivia Quiz


"Friends" lasted ten seasons, from 1994-2004.

A multiple-choice quiz by browndog. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Friends

Author
browndog
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,390
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
13765
Last 3 plays: Guest 101 (18/25), Guest 173 (24/25), Guest 174 (22/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Whose middle name is Karen? Hint

Monica
Ursula
Phoebe
Rachel

2. Rachel decided that Barry looked like a child's toy. Which toy did she say he looked like? Hint

Garbage Pail Kid
The 'Operation' man
Mr. Potato Head
Cabbage Patch Kid

3. What song did Rachel sing at Barry and Mindy's wedding? Hint

Mandy
I'll Always Love You
Wind Beneath My Wings
Copacabana

4. When Ross, Chandler, and Joey went on a ride along with Phoebe's boyfriend Gary a car backfired, which they all thought was a gunshot. Whose life did Joey 'save'? Hint

Chandler's
His own life
Gary's
Ross'

5. In "The One With The Ride Along", we find out that Joey was not really trying to save the person we originally thought. He was actually trying to save what? Hint

sandwich
pizza
candy cane
ice cream cone

6. "The One With The Ride Along"- Monica and Rachel were at Ross' apartment when he called home to leave himself a message. What did he remind himself to buy? Hint

stamps
shoelaces
cigarettes
socks

7. When Monica first met Joey, what did she invite him into her apartment for?

Answer: (1 word, a beverage)
8. What did Ross give to Ugly Naked Guy, when he was trying to get his apartment? Hint

Muffins
Cookies
Fruit
Wine

9. Which of Joey's sisters did Chandler fool around with?

Answer: (2 words - First word 'Mary')
10. Which of these characters wasn't able to ever look right in a picture? Hint

Ross
Phoebe
Chandler
Rachel

11. Who had a job as a charity 'bell ringer' in a Christmas episode? Hint

Joey
Phoebe
Gunther
Ross

12. What was the first name of Monica's roommate before Rachel?

Answer: (1 word, first name only)
13. What was the name of Phoebe's friend, who she brought over for Rachel when she was 'erotically charged'? Hint

Carl
Michael
William
Roger

14. Where did Rachel work when her boss was Mr. Zelner? Hint

Ralph Lauren
Saks 5th Avenue
Bloomingdales
Barney's

15. According to Ross, why did he major in paleontology? Hint

He likes old stuff
He was dared to
His father wanted him to
He marked the wrong box when he enrolled

16. When Monica and Chandler went away, before anyone knew about the two of them, they saw someone famous. Both of them told Joey that they saw this person and that was one of his clues to figuring out their secret affair. Who did they see? Hint

Stephen King
Alex Rodriguez
Brad Pitt
Donald Trump

17. Who really created the recipe for chocolate chip cookies that Monica thought Phoebe's dead grandmother created? Hint

Chandler
Monica herself
Nestle Tollhouse
Ugly Naked Guy

18. In the episode where Monica and Chandler got married, Joey was playing a character in which major war? Hint

World War I
Spanish-American War
Civil War
Vietnam

19. In the episode where they all played the game to see who knew whom best, what was the last item in Rachel's shopping bag that then led to them playing the game? Hint

Tape
Cookies
Apples
Magazine

20. Which one of Ben's moms did Phoebe pretend to be to try and meet Sting?

Answer: (1 word, first name only)
21. What physical ailment landed Joey in the hospital when Phoebe was having the triplets? Hint

appendicitis
broken leg
gall stones
kidney stone

22. In what order were Phoebe's triplets born? Hint

Frank Jr. Jr., Chandler, Leslie
Leslie, Chandler, Frank Jr. Jr.
Chandler, Frank Jr. Jr., Leslie
Frank Jr. Jr., Leslie, Chandler

23. Ross, Joey, and Chandler made a list comparing Julie and Rachel. When it came to the cons for Julie, they put: She's not ___________(the answer that was on the paper, not what Ross actually said)? Hint

Rachem
Raquet
Rachet
Racheg

24. How many sisters does Rachel have? Hint

1
4
3
2

25. The first time Monica, Phoebe, Chandler, and Joey got stuck in Monica's room during a Rachel and Ross fight they didn't have any food. Joey put a box of things in there in anticipation of being stuck there again. What did Phoebe claim as her own when Joey pulled the box out? Hint

Fortune cookie
Slim Jim
Mad Libs
Beer


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whose middle name is Karen?

Answer: Rachel

Full name: Rachel Karen Green
2. Rachel decided that Barry looked like a child's toy. Which toy did she say he looked like?

Answer: Mr. Potato Head

Mitchell Whitfield played Barry Farber (Finkle in the pilot episode).
3. What song did Rachel sing at Barry and Mindy's wedding?

Answer: Copacabana

It was to make up for an embarrassing moment for her when she was younger, when she was supposed to sing the song at another event but couldn't.
4. When Ross, Chandler, and Joey went on a ride along with Phoebe's boyfriend Gary a car backfired, which they all thought was a gunshot. Whose life did Joey 'save'?

Answer: Ross'

We find out later he was protecting his food. This was in season five's "The One With The Ride Along".
5. In "The One With The Ride Along", we find out that Joey was not really trying to save the person we originally thought. He was actually trying to save what?

Answer: sandwich

Chandler was very upset that Joey did not try to save him, so Joey explained that he was really saving his sandwich.
6. "The One With The Ride Along"- Monica and Rachel were at Ross' apartment when he called home to leave himself a message. What did he remind himself to buy?

Answer: stamps

He also said something about not taking life for granted because he thought he had just had a near death experience.
7. When Monica first met Joey, what did she invite him into her apartment for?

Answer: Lemonade

He thought lemonade meant sex.
8. What did Ross give to Ugly Naked Guy, when he was trying to get his apartment?

Answer: Muffins

He gave him a basket of mini muffins. I think someone else gave him a bike though. Ross still got the apartment.
9. Which of Joey's sisters did Chandler fool around with?

Answer: Mary Angela

Chandler couldn't remember which one it was.
10. Which of these characters wasn't able to ever look right in a picture?

Answer: Chandler

When Monica and Chandler were having their engagement pictures taken, we discovered that Chandler cannot look natural.
11. Who had a job as a charity 'bell ringer' in a Christmas episode?

Answer: Phoebe

Phoebe loved it until she got fired, because she was yelling at people who left anything other than money in her bucket.
12. What was the first name of Monica's roommate before Rachel?

Answer: Phoebe

In one of the first episodes, Phoebe was gradually moving out so that Monica wouldn't notice.
13. What was the name of Phoebe's friend, who she brought over for Rachel when she was 'erotically charged'?

Answer: Roger

Rachel was not too happy about that.
14. Where did Rachel work when her boss was Mr. Zelner?

Answer: Ralph Lauren

She worked for him from seasons 5-10. Steve Ireland played Mr. Zelner.
15. According to Ross, why did he major in paleontology?

Answer: He was dared to

He told this to Ben before he was born.
16. When Monica and Chandler went away, before anyone knew about the two of them, they saw someone famous. Both of them told Joey that they saw this person and that was one of his clues to figuring out their secret affair. Who did they see?

Answer: Donald Trump

He put this information together with the fact that Monica said she forgot her eyelash curler, and the hotel had called Chandler about an eyelash curler left in his room.
17. Who really created the recipe for chocolate chip cookies that Monica thought Phoebe's dead grandmother created?

Answer: Nestle Tollhouse

Monica made over ten batches of cookies trying to get the recipe right until Phoebe told her where they came from.
18. In the episode where Monica and Chandler got married, Joey was playing a character in which major war?

Answer: World War I

As Monica, Phoebe, and Rachel were sitting around the table on the morning of Monica and Chandler's wedding, Joey said he was off to fight the Nazis. Rachel informed him that we didn't fight the Nazis in WWI. No one there knew who 'we' fought against in WWI, and one of the girls suggested Mexico, which they all agreed to. Not even close.
19. In the episode where they all played the game to see who knew whom best, what was the last item in Rachel's shopping bag that then led to them playing the game?

Answer: Tape

Chandler and Joey knew this because they had used the last of the tape.
20. Which one of Ben's moms did Phoebe pretend to be to try and meet Sting?

Answer: Susan

The teacher had already met Carol, so Phoebe said she was Susan.
21. What physical ailment landed Joey in the hospital when Phoebe was having the triplets?

Answer: kidney stone

Ross stayed with him while everyone else stayed with Phoebe.
22. In what order were Phoebe's triplets born?

Answer: Frank Jr. Jr., Leslie, Chandler

Phoebe was the surrogate for her brother Frank and his wife. Chandler ended up being a girl, much to the dismay of the original Chandler.
23. Ross, Joey, and Chandler made a list comparing Julie and Rachel. When it came to the cons for Julie, they put: She's not ___________(the answer that was on the paper, not what Ross actually said)?

Answer: Rachem

Chandler misspelled it and Rachel thought that was some paleontology phrase that she didn't understand because she was 'just a waitress'.
24. How many sisters does Rachel have?

Answer: 2

We met both of them throughout the series. Reese Witherspoon played Jill, and Christina Applegate played Amy.
25. The first time Monica, Phoebe, Chandler, and Joey got stuck in Monica's room during a Rachel and Ross fight they didn't have any food. Joey put a box of things in there in anticipation of being stuck there again. What did Phoebe claim as her own when Joey pulled the box out?

Answer: Mad Libs

She was very excited about the "Mad Libs". She'd never eat a Slim Jim unless she was pregnant, which was the one time we saw her eat meat.
Source: Author browndog

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 101: 18/25
Nov 29 2022 : Guest 173: 24/25
Nov 28 2022 : Guest 174: 22/25
Nov 28 2022 : Guest 69: 24/25
Nov 26 2022 : Guest 24: 19/25
Nov 26 2022 : Guest 70: 17/25
Nov 22 2022 : Guest 109: 11/25
Nov 21 2022 : Guest 174: 0/25
Nov 15 2022 : Guest 209: 23/25

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us