FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Guest Stars are the Best Stars
Quiz about Guest Stars are the Best Stars

Guest Stars are the Best Stars Quiz


The first four seasons of "Will and Grace" featured some terrific talent in guest-starring roles. How much do you remember about these fleeting but memorable visitors? (Not all questions come from the show.)

A multiple-choice quiz by LilahDeDah. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. Will & Grace

Author
LilahDeDah
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
217,408
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3657
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 174 (12/15), Guest 174 (13/15), Puzzlegirl2024 (11/15).
- -
Question 1 of 15
1. During the first four seasons, viewers met not only Grace's mom (played by Debbie Reynolds) but also Will's, Jack's, and even Karen's. Which of the following is NOT one of the show's maternal guest stars? Hint


Question 2 of 15
2. Guest stars playing themselves: Fun to watch, or just ego trip? Which of the following did NOT play him/herself during the first four seasons of "Will and Grace"? Hint


Question 3 of 15
3. In season one, Grace and Jack unexpectedly find common ground in their shared love of figure skating. Which skater briefly appears in the episode "Will on Ice"? Hint


Question 4 of 15
4. If you look up "Neighbor From Hell" in the dictionary, you'll find a picture of Molly Shannon...with which of these names underneath? Hint


Question 5 of 15
5. Dancer Gregory Hines appeared in several "Will and Grace" episodes as the self-centered Ben Doucette. In addition to a brief tenure as Grace's boyfriend, what other role did Ben have on the show? Hint


Question 6 of 15
6. Sydney Pollack brings the character of Will's father to the small screen so endearingly, the viewer is tempted to forgive his long-standing affair. For which of these accomplishments is Mr. Pollack also known? Hint


Question 7 of 15
7. Joan Collins appeared as famous designer Helena Barnes in which of the following season two episodes? Hint


Question 8 of 15
8. In the season three episode "Gypsies, Tramps and Weed", what was guest star Camryn Manheim's role? Hint


Question 9 of 15
9. Lesley Ann Warren had a recurring "Will and Grace" role as Will's father's mistress. What was her character's name? Hint


Question 10 of 15
10. All of these wonderful guest stars appeared in season four of "Will and Grace". Who's the only one who appeared in season three as well? Hint


Question 11 of 15
11. One of season four's most guest star-filled episodes was the hour-long Thanksgiving special entitled "Moveable Feast", which featured Beau Bridges, Helen Slater, and Lainie Kazan, among others. Where did the "W&G" writers get the episode title? Hint


Question 12 of 15
12. In season four, Jack has a run-in with Elliot's mother. In that role, which of the following talk show divas promised to kick part of Jack's anatomy for him if he ever went behind her back regarding Elliot again? Hint


Question 13 of 15
13. In season four's "A Chorus Lie", Matt Damon plays a man with what big secret? Hint


Question 14 of 15
14. What Hollywood leading man played a diffident gay police officer in season four's "Fagel Attraction"? Hint


Question 15 of 15
15. Glenn Close outdid herself when she guest-starred in season four's "Hocus Focus". What was the name of Ms. Close's character? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 12/15
May 27 2024 : Guest 174: 13/15
May 24 2024 : Puzzlegirl2024: 11/15
May 15 2024 : Guest 172: 13/15
May 07 2024 : Guest 98: 0/15
May 04 2024 : Guest 70: 8/15
May 02 2024 : Guest 4: 7/15
May 01 2024 : Guest 68: 11/15
Apr 22 2024 : Guest 176: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During the first four seasons, viewers met not only Grace's mom (played by Debbie Reynolds) but also Will's, Jack's, and even Karen's. Which of the following is NOT one of the show's maternal guest stars?

Answer: Wendie Jo Sperber

Who's your favorite mom? Grace's show tune-belting diva mom, Will's uptight WASP matriarch, Jack's pool-party vixen, or Karen's con woman (with a heart of gold) barmaid? Hard to choose, isn't it?

Although Ms. Sperber was indeed a "W&G" season one guest star, she played Grace's maid.
2. Guest stars playing themselves: Fun to watch, or just ego trip? Which of the following did NOT play him/herself during the first four seasons of "Will and Grace"?

Answer: Ellen DeGeneres

The very talented Ms. DeGeneres played "The Buying Nun" in the season three episode "My Uncle the Car". The other three stars played themselves, and very convincingly too.
3. In season one, Grace and Jack unexpectedly find common ground in their shared love of figure skating. Which skater briefly appears in the episode "Will on Ice"?

Answer: Rudy Galindo

Interesting Rudy Galindo trivia includes the fact that the talented skater has won the US Championship in both the individual and pairs events! How on earth can Will not enjoy figure skating?
4. If you look up "Neighbor From Hell" in the dictionary, you'll find a picture of Molly Shannon...with which of these names underneath?

Answer: Val

All of the choices are Molly Shannon roles, including "Saturday Night Live"'s Mary Katherine Gallagher, but Val is Will and Grace's psychotic, kleptomanic neighbor. Molly has appeared as Val in all of "W&G"'s first four seasons.
5. Dancer Gregory Hines appeared in several "Will and Grace" episodes as the self-centered Ben Doucette. In addition to a brief tenure as Grace's boyfriend, what other role did Ben have on the show?

Answer: Will's boss

Mr. Hines had wonderful presence as Will's autocratic boss, Ben Doucette.

Will and Grace's neighbor, Mr. Zamir, is played by Marshall Manesh.

In season 2, "Welcome Back Home"'s leader was enacted by former "Doogie Howser" star Neil Patrick Harris.
6. Sydney Pollack brings the character of Will's father to the small screen so endearingly, the viewer is tempted to forgive his long-standing affair. For which of these accomplishments is Mr. Pollack also known?

Answer: Film Director

Mr. Pollack has an extensive list of movies to his credit, both as producer and director. Among his films are "Tootsie" and "Out of Africa".
7. Joan Collins appeared as famous designer Helena Barnes in which of the following season two episodes?

Answer: My Best Friend's Tush

Any episode where Karen magically becomes "Anastasia Beaverhausen" is an episode worth watching, with or without the former "Dynasty" diva.
8. In the season three episode "Gypsies, Tramps and Weed", what was guest star Camryn Manheim's role?

Answer: Fortuneteller

Camryn as a VERY touchy-feely psychic was a highlight of the episode, although it's true that Cher appeared as well...as herself.
9. Lesley Ann Warren had a recurring "Will and Grace" role as Will's father's mistress. What was her character's name?

Answer: Tina

Tina (and her annoying laughter) appeared in both season two and season three of "W&G".

Of course, you know who Rosario is. Olivia is Karen's stepdaughter, and Marilyn Truman is Will's mother.
10. All of these wonderful guest stars appeared in season four of "Will and Grace". Who's the only one who appeared in season three as well?

Answer: Woody Harrelson

Mr. Harrelson played Nathan in seven "Will and Grace" episodes in seasons three and four.

Ms. Brennan as Zandra the gravelly-voiced acting teacher, Ms. Posey as Jack's supervisor Dorleen, and Ms. Pleshette as Karen's mother all appeared for the first time in season four.
11. One of season four's most guest star-filled episodes was the hour-long Thanksgiving special entitled "Moveable Feast", which featured Beau Bridges, Helen Slater, and Lainie Kazan, among others. Where did the "W&G" writers get the episode title?

Answer: They "borrowed" it from Ernest Hemingway

"A Moveable Feast", Hemingway's look at life in Paris in the 1920s, was first published in 1964.
12. In season four, Jack has a run-in with Elliot's mother. In that role, which of the following talk show divas promised to kick part of Jack's anatomy for him if he ever went behind her back regarding Elliot again?

Answer: Rosie O'Donnell

Rosie played Elliot's mother Bonnie, but I think any of the four listed women could kick Jack's behind rather effectively, don't you?
13. In season four's "A Chorus Lie", Matt Damon plays a man with what big secret?

Answer: He isn't gay

Matt's singing character, Owen, wants to join the Gay Men's Chorus in order to travel to Europe for free. Only problem is, he isn't gay. When Jack asks Grace to find out Owen's true orientation, she asks, "You mean you want me to IN him?". Priceless line, and if that was really Matt doing his own singing, not bad!
14. What Hollywood leading man played a diffident gay police officer in season four's "Fagel Attraction"?

Answer: Michael Douglas

It was refreshing to see Mr. Douglas in such a different role. Did the title's spoof on "Fatal Attraction" give you a hint?
15. Glenn Close outdid herself when she guest-starred in season four's "Hocus Focus". What was the name of Ms. Close's character?

Answer: Fannie Lieber

Alex and Isabelle were other notable Close roles. Annie Liebowitz is a well-known photographer, but the character of "Fannie Lieber" wasn't based on her. Really. It wasn't.

I hope you have enjoyed my quiz.
Source: Author LilahDeDah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us