FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Will And Grace History Quiz
Quiz about Will And Grace History Quiz

'Will And Grace' History Quiz


'Will and Grace' has gone on to become one of the most popular shows on television. How much do you know about your favorite Thursday night 'couple'?

A multiple-choice quiz by Logan24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television U-Z
  8. »
  9. Will & Grace

Author
Logan24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
36,691
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8208
Last 3 plays: Guest 174 (7/10), alsgatn (7/10), Guest 98 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the pilot episode, who did Grace say knew Jack was gay the first time they met? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the man whose apartment Grace decorated in a cowboy theme? Hint


Question 3 of 10
3. What is Karen Walker's 'fake name'? Hint


Question 4 of 10
4. What name did Grace's dog end up with? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of Grace's nemesis, who moves in on Will when Grace works overtime? Hint


Question 6 of 10
6. Whose apartment does Will make an offer to buy only because she's famous, and he wants to stay friends with her? Hint


Question 7 of 10
7. What was Karen's adult film called? Hint


Question 8 of 10
8. On the show 'Antiques on the Road', how much does Grace find out her tea pot is actually worth? Hint


Question 9 of 10
9. What television show filmed Will and Jack kissing in protest of NBC's last-minute cancellation of the first televised gay kiss? Hint


Question 10 of 10
10. What concert does Grace want to go to at the same time she and Will are supposed to be directing a children's play? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 7/10
May 25 2024 : alsgatn: 7/10
May 07 2024 : Guest 98: 0/10
May 04 2024 : Guest 70: 4/10
May 02 2024 : Guest 4: 3/10
May 02 2024 : Linda_Arizona: 6/10
May 01 2024 : Guest 68: 7/10
Apr 11 2024 : Guest 66: 7/10
Apr 04 2024 : Guest 67: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the pilot episode, who did Grace say knew Jack was gay the first time they met?

Answer: Her Dog

Will told Jack that even dead people and the blind and the deaf knew that he was gay. When Grace was asked if she knew Jack was gay when they first met, she simply responded, 'My dog knew.'
2. What is the name of the man whose apartment Grace decorated in a cowboy theme?

Answer: Harlin

In true Grace-style, she gets carried away with Harlin's apartment and goes all-out in the cowboy theme.
3. What is Karen Walker's 'fake name'?

Answer: Anastasia Beaverhausen

Whenever Karen is somewhere incognito, she uses the name Anastasia Beaverhausen.
4. What name did Grace's dog end up with?

Answer: Klaus von Puppy

The dog ended up going to Jack.
5. What is the name of Grace's nemesis, who moves in on Will when Grace works overtime?

Answer: Val

Val moves in and becomes Will's new friend when Grace is working a lot of overtime. Val is played by Molly Shannon of 'Saturday Night Live' fame.
6. Whose apartment does Will make an offer to buy only because she's famous, and he wants to stay friends with her?

Answer: Sandra Bernhard

Will and Grace decide to spend a day 'house hunting' as a fictitious married couple, only to come across Sandra Bernhard, who they quickly form a friendship with. All of the other answers have appeared at least once on the show. Cher played herself. Natasha Lyonne played Grace's intern that wanted to emulate Karen, and Debbie Reynolds has a recurring role as Grace's mother.
7. What was Karen's adult film called?

Answer: 'Next to Godliness'

Karen explained her inclusion in the film as this: 'Well, I was just out of college. I was broke. It's the oldest story in the world. Boy meets girl, boy wants girl to do dominatrix film, girl says, 'naked?' Boy says, 'yeah.' Girl says, 'forget it.' Boy says, 'OK, then just wear this rubber dress and beat the old guy with a scrub brush.' Girl says, 'how hard?'
8. On the show 'Antiques on the Road', how much does Grace find out her tea pot is actually worth?

Answer: $30,000

Grace learns that the cheap antique tea pot that she bought at a lesbian antique store is actually worth {$30,000.}
9. What television show filmed Will and Jack kissing in protest of NBC's last-minute cancellation of the first televised gay kiss?

Answer: 'The Today Show'

After Jack dragged Will to see the 'Today Show' to protest the non-aired kiss, Will kisses Jack in front of Al Roker and the world.
10. What concert does Grace want to go to at the same time she and Will are supposed to be directing a children's play?

Answer: Joni Mitchell

Grace makes Will sign up to direct a play at St. Mary's Community Center, only to find out the day of the show that the performance interrupts her plans to see Joni Mitchell in concert.
Source: Author Logan24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us