FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Mom Pilot Episode
Quiz about Mom Pilot Episode

"Mom" Pilot Episode Trivia Quiz


These questions are from the pilot episode of "Mom."

A multiple-choice quiz by Nojam. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
Nojam
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
401,358
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
485
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Wel329 (9/10), Guest 110 (9/10), Guest 96 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Anna Faris plays Christy Plunkett, a single mom who is a recovering alcoholic and drug addict. In the pilot episode, she is at an AA meeting. Who shows up to Christy's surprise? Hint


Question 2 of 10
2. In the pilot episode, how many days sober is Christy? Hint


Question 3 of 10
3. What does Christy do for a living? Hint


Question 4 of 10
4. There was a CBS star from another show that made a cameo in the pilot episode of Mom. Who was the customer in Christy's place of work? Hint


Question 5 of 10
5. Who does Bonnie have a date with in the pilot episode? Hint


Question 6 of 10
6. Violet, Christy's daughter, has a boyfriend throughout the first season. What is her boyfriend's name? Hint


Question 7 of 10
7. Baxter, Christy's ex-husband, is visiting his son Roscoe at Christy's house. Christy notices the van that he lives in is being towed. Who was in the van when it was being towed? Hint


Question 8 of 10
8. What prompts Christy to call Bonnie and tell her she would like to wipe the slate clean and start over? Hint


Question 9 of 10
9. Who is Christy sleeping with in the pilot? Hint


Question 10 of 10
10. What life changing event could Violet possibly be facing in the pilot?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Wel329: 9/10
Today : Guest 110: 9/10
Feb 28 2024 : Guest 96: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 67: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 24: 6/10
Feb 25 2024 : Guest 96: 10/10
Feb 21 2024 : Guest 195: 10/10
Feb 20 2024 : Guest 189: 8/10
Feb 20 2024 : Guest 98: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Anna Faris plays Christy Plunkett, a single mom who is a recovering alcoholic and drug addict. In the pilot episode, she is at an AA meeting. Who shows up to Christy's surprise?

Answer: Bonnie

Allison Janney received 4 Primetime Emmy Awards for her portrayal of C.J. Cregg in "West Wing."
2. In the pilot episode, how many days sober is Christy?

Answer: 118 days

Anna Faris's breakout role was portraying Cindy Campbell in the "Scary Movie" films from 2000-2006.
3. What does Christy do for a living?

Answer: Waitress

Anna Faris also played a waitress in the 2005 movie "Waiting" with Ryan Reynolds and Justin Long.
4. There was a CBS star from another show that made a cameo in the pilot episode of Mom. Who was the customer in Christy's place of work?

Answer: Jon Cryer

Jon Cryer played Alan Harper on "Two and a Half Men" from 2003-2015.
5. Who does Bonnie have a date with in the pilot episode?

Answer: A waiter

In future episodes, Kevin Pollak plays Alvin, Christy's father and Bonnie's renewed love interest.
6. Violet, Christy's daughter, has a boyfriend throughout the first season. What is her boyfriend's name?

Answer: Luke

Spencer Daniels portrayed Luke in seasons 1-2 and 4.
7. Baxter, Christy's ex-husband, is visiting his son Roscoe at Christy's house. Christy notices the van that he lives in is being towed. Who was in the van when it was being towed?

Answer: Baxter's cleaning lady

Matt Jones who portrays Baxter on "Mom" was also on "Breaking Bad." He played Badger, one of Jesse's stoner friends.
8. What prompts Christy to call Bonnie and tell her she would like to wipe the slate clean and start over?

Answer: A guilt trip from Violet

After Violet points out what a terrible mother Christy is, Violet wonders how she could forgive Christy if Christy can't even forgive her own mother.
9. Who is Christy sleeping with in the pilot?

Answer: Gabriel

Gabriel was sleeping with Christy even though he was married to Claudia (Clowdia).
10. What life changing event could Violet possibly be facing in the pilot?

Answer: She could be pregnant

In the end of the pilot, we find out that Violet could be pregnant at 17 years old. Bonnie is the person who broke the news to Christy.
Source: Author Nojam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us