FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about As If By Magic Mr Benn
Quiz about As If By Magic Mr Benn

As If By Magic... Mr Benn! Trivia Quiz


For all "Mr Benn" fans, 10 questions abouth the television series, and the books that inspired the BBC to make the television series. Have fun!

A multiple-choice quiz by moomin42. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. M.. Mj-Mz

Author
moomin42
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,458
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
237
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote the "Mr Benn" series of television programmes and books? Hint


Question 2 of 10
2. Who narrated the "Mr Benn" episodes on television? Hint


Question 3 of 10
3. How many episodes of "Mr Benn" were produced? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Mr Benn live? Hint


Question 5 of 10
5. What colour hair did Mr Benn have? Hint


Question 6 of 10
6. In the episode "Balloonist", what is the name of the cheat Mr Benn has to deal with during the balloon race? Hint


Question 7 of 10
7. In the episode "Cowboy", what does Mr Benn keep as a memento of his adventure? Hint


Question 8 of 10
8. In the episode "Pirate", what was the name of the Captain of the pirate ship Mr Benn is sailing on? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "Caveman", what was the item Mr Benn kept to remind him of his adventure? Hint


Question 10 of 10
10. The first ever adventure Mr Benn embarked upon, written as a book in 1967, was called "Red Knight".



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote the "Mr Benn" series of television programmes and books?

Answer: David McKee

David McKee had his first "Mr Benn" book published by Dobson Publishing in 1967.
2. Who narrated the "Mr Benn" episodes on television?

Answer: Ray Brooks

Ray Brooks and his instantly familiar voice helped make "Mr Benn" a loved show. Ray is an actor by trade and has appeared in many British drama series on television and theatre productions.
3. How many episodes of "Mr Benn" were produced?

Answer: 13

Believe it or not, only 13 episodes were ever produced of this wonderful series. Like many things from yesteryear, we remember them to be bigger and better than they perhaps originally were. Maybe it is because the "Mr Benn" episodes were so good, we want to believe there are many more.
4. Where did Mr Benn live?

Answer: 52 Festive Road

Of course, Mr Benn lived at 52 Festive Road. Things occurring in Festive Road often had some meaning to the adventure Mr Benn had at the costume shop. Festive Road seemed like a Utopian place to live.
5. What colour hair did Mr Benn have?

Answer: Brown

Mr Benn always had very neat and tidy brown hair. His appearance was always very smart, especially in his suit and bowler hat.
6. In the episode "Balloonist", what is the name of the cheat Mr Benn has to deal with during the balloon race?

Answer: Baron Bartrum

Baron Bartrum tries to sabotage the other five balloons in the race. However, he never took into account that he was dealing with Festive Roads' finest! The Baron had sabotaged most of the balloons and had tied Mr Benn's' balloon to the drainpipe of a house.

The Baron drops a rope from his balloon and someone below ties it to a horse. The horse gallops away dragging the Barons' balloon. Mr Benn has broken free and had used the drainpipe to his advantage. He lets the hot air from his balloon through the pipe and his balloon flies through the air like a rocket.

The noise of the gas escaping startles the horse, it turns 180 degrees and flees in the opposite direction, taking the Baron and his balloon in the wrong direction! The Baron is defeated and Mr Benn returns home.
7. In the episode "Cowboy", what does Mr Benn keep as a memento of his adventure?

Answer: Sheriff's Badge

Mr Benn, being the clever fellow that he is, helps the Cowboys win a game of hide and seek against the Indians. You see, the Cowboys had never won before, but Mr Benn and his intelligence show them the way to victory. The Sheriff presents Mr Benn with the badge as a prize to thank him.
8. In the episode "Pirate", what was the name of the Captain of the pirate ship Mr Benn is sailing on?

Answer: Tempest

Although Captain Tempest is a pirate, he has an unusual crew... none of them wish to be pirates and make absolutely no effort to catch other ships! When the weather turns nasty, a ship is spotted in distress. Mr Benn persuades the crew to rescue the boat.

The Captain is delighted that his crew are not totally useless and that they can catch a ship. The Captain is disappointed when he realizes what Mr Benn has been up to, however, the crew of the rescued ship present some trees to Captain Tempest as a thank you. Mr Benn suggests he plant the trees and they could become treasure trees.

The Captain agrees and the crew are very happy.
9. In the episode "Caveman", what was the item Mr Benn kept to remind him of his adventure?

Answer: Stone Hammer

After helping a group of cave dwellers to build some new houses to avoid the daily stampede of Dinosaurs, Mr Benn returns home to 52 Festive Road with a stone hammer.
10. The first ever adventure Mr Benn embarked upon, written as a book in 1967, was called "Red Knight".

Answer: True

"Red Knight" was the first ever "Mr Benn" book, published in 1967. This was a tale of deception and lies. Upon hearing a dragon crying, Mr Benn asks to hear his problems. He used to light every fire in the nearby Kingdom, but not anymore. A man selling matches had moved to the Kingdom.

The dragon wasn't necessary now. To ensure the dragon was no longer a threat to his match sales, the Salesman burnt down barns and told the local people it was the Dragon that was responsible. The people hounded the Dragon out of the Kingdom.

The Dragon was blamed for stealing the Kings' Horse too, but it had just run away. The Dragon had found it, looked after it, but was scared to return it. Mr Benn takes the Horse and the Dragon back to the Kingdom. He explains everything to the King.

The Salesman is sent to the darkest dungeon, the Dragon receives an apology, the King throws a Banquet and everyone is happy.
Source: Author moomin42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us