FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
M  MjMz Quizzes, Trivia and Puzzles
M  MjMz Quizzes, Trivia

M.. Mj-Mz Trivia

M.. Mj-Mz Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P

Fun Trivia
22 M.. Mj-Mz quizzes and 220 M.. Mj-Mz trivia questions.
1.
  "Mrs Brown's Boys" D'Characters   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let me introduce you to some of the characters in the BBC sitcom, "Mrs Brown's Boys".
Easier, 10 Qns, Plodd, Feb 15 15
Easier
Plodd
521 plays
2.
  Ms. Marvel   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Young Kamala Khan, growing up in Jersey City, unlocks her hidden potential and connects with her past in "Ms. Marvel", released as part of the MCU in late 2022. Good luck!
Average, 10 Qns, kyleisalive, Aug 01 23
Average
kyleisalive editor
Aug 01 23
65 plays
3.
  Moon Knight   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Airing in 2022, this MCU limited series appearing on Disney+ follows the events that transpire when the avatar of Khonshu is called upon to stop a cult leader's dangerous rise to power. Good luck!
Tough, 10 Qns, kyleisalive, Sep 23 22
Tough
kyleisalive editor
Sep 23 22
219 plays
4.
  "Morecambe and Wise" - "Bring Me Sunshine"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"The Morecambe and Wise Show" (1968-1977) was the show every celebrity wanted to be on in the UK. Let's see from the descriptions given if you can identify the star who was made to look a fool by Eric and Ernie.
Easier, 10 Qns, pmarney, Aug 11 13
Easier
pmarney gold member
461 plays
5.
  Marvelous Mrs. Maisel    
Multiple Choice
 10 Qns
Choose the correct answers to questions about "The Marvelous Mrs. Maisel".
Average, 10 Qns, nyirene330, Dec 13 19
Average
nyirene330
Dec 13 19
204 plays
6.
  The "Motown 25: Yesterday, Today, Forever" Special   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The "Motown 25: Yesterday, Today, Forever" television special aired on NBC on May 16, 1983. This special was a music concert honoring the contributions of Motown Records.
Average, 10 Qns, workisboring, Jan 26 20
Average
workisboring gold member
Jan 26 20
341 plays
7.
  "Money Heist" a.k.a "La casa de Papel"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the Spanish TV series "Money Heist" ("La casa de papel"). A team of robbers make it to the money printing factory and print money using hostages to restrain police entry in a non violent way.
Average, 10 Qns, ModuMooru, May 17 20
Average
ModuMooru
May 17 20
498 plays
8.
  'Multi-Coloured Swap Shop'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Multi-Coloured Swap Shop" : How much do you remember about this classic programme?
Average, 10 Qns, Blueee, May 14 06
Average
Blueee
345 plays
9.
  "Mountain Monsters": Part One    
Multiple Choice
 10 Qns
Elusive creatures (supposedly) roam Appalachia, stalked by the indefatigable A.I.M.S. Team. How much do you know about TV's "Mountain Monsters"?
Average, 10 Qns, Treenage, May 13 17
Average
Treenage
May 13 17
148 plays
10.
  "Mother and Son"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Mother and Son" is one of Australia's finest television comedies and one of my favourite shows.
Average, 10 Qns, MotherGoose, Oct 01 04
Average
MotherGoose editor
267 plays
trivia question Quick Question
There is another son, not the one referred to in the title. What is the name of this son?

From Quiz ""Mother and Son""




11.
  "My Boys" Season 1   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the comedy series "My Boys". I went looking for quizzes on the show and couldn't find any, so I thought I better make the first one!
Average, 10 Qns, napierslogs, Aug 02 07
Average
napierslogs
264 plays
12.
  "Mom" Pilot Episode   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These questions are from the pilot episode of "Mom."
Tough, 10 Qns, Nojam, Apr 30 20
Tough
Nojam
Apr 30 20
479 plays
13.
  Best of the Worst - "My Mother the Car"    
Multiple Choice
 10 Qns
Often considered to be the worst show in television history. "My Mother the Car" first aired in the U.S. on September 14, 1965. What do you remember, or have heard about this classic comedy series?
Tough, 10 Qns, AirBossJohnson, Jan 22 08
Tough
AirBossJohnson
290 plays
14.
  "Mountain Monsters": Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Even more "mountain monsters" lurk in our midst! Luckily, the intrepid AIMS Team remains on the case...
Average, 10 Qns, Treenage, May 22 17
Average
Treenage
May 22 17
104 plays
15.
  My Babysitter's a Vampire    
Multiple Choice
 10 Qns
I noticed there weren't any quizzes on "My Babysitter's a Vampire" so I decided to make one.
Average, 10 Qns, Jeansgirl, Apr 05 13
Average
Jeansgirl
206 plays
16.
  May The Best Bug Win!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the televison series "Monster Bug Wars" which puts different bugs against each other in a fight to the death. Can you tell me which bug wins each battle?
Average, 10 Qns, ElusiveDream, May 05 13
Average
ElusiveDream
114 plays
17.
  As If By Magic... Mr Benn!    
Multiple Choice
 10 Qns
For all "Mr Benn" fans, 10 questions abouth the television series, and the books that inspired the BBC to make the television series. Have fun!
Tough, 10 Qns, moomin42, Oct 01 04
Tough
moomin42
237 plays
18.
  My Mad Fat Diary    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, If you love 'My Mad Fat Diary' then this is the quiz for you!
Average, 10 Qns, emmmadaaawson, Feb 01 15
Average
emmmadaaawson
141 plays
19.
  Mom    
Multiple Choice
 10 Qns
I saw that there are no quizzes on one of my favorive shows so I decided to make one.
Average, 10 Qns, phine88888, Nov 20 19
Average
phine88888
Nov 20 19
149 plays
20.
  "Mr. Show with Bob and David" - An Overview    
Multiple Choice
 10 Qns
Has the power of Bob and David touched your life? Show your love and prove your worth!
Average, 10 Qns, headwaiter, Sep 23 18
Average
headwaiter
Sep 23 18
257 plays
21.
  It's The Monster Champ Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Since nobody did a quiz on 'Monster Rancher' I decided to do a quiz on it. Tell me what you think. Have Fun!
Difficult, 10 Qns, Pokeman1, Sep 22 18
Difficult
Pokeman1
Sep 22 18
276 plays
22.
  Murder Game    
Multiple Choice
 10 Qns
'The Murder Game' was a great TV programme on BBC1, in which ten investigators try to catch Catherine Prior's Killer.
Tough, 10 Qns, sergeantveno, Oct 01 04
Tough
sergeantveno
195 plays

M.. Mj-Mz Trivia Questions

1. What item does Kamala receive from her grandmother, deciding to wear with her Captain Marvel costume?

From Quiz
Ms. Marvel

Answer: Bangle

Teenage girl Kamala Khan posts a new video to her YouTube account, Sloth Baby Productions, this one about the impact and subsequent disappearance of Carol Danvers, better known as Captain Marvel. As her video uploads, her mother calls her down for her driver's test-- something she very quickly fails when she backs into her instructor's vehicle. It's a typical day for her. Kamala and her friend, Bruno, covertly prepare for AvengerCon in the meantime, putting the finishing touches on their cosplays but not being all too sure of how to make them personal. Kamala wants to be her own version of Captain Marvel, but something's missing. That afternoon she receives a package from her grandmother-- a box of what she believes might be junk. Amongst the items in the box is an old bangle. Her mother insists it's all just trash and has it placed up in the attic. Kamala, meanwhile, asks if she can attend AvengerCon and she's refused the opportunity. It's why she sneaks out with Bruno, taking her costume and grabbing her grandmother's bangle on the way out.

2. Steven Grant works in the gift shop at which London landmark?

From Quiz Moon Knight

Answer: British Museum

Steven Grant awakens to find himself tethered, by his leg, to the pole next to his bed. It appears that he hasn't left in the night; the sand next to his bed is untouched; the tape on his door is unbroken. He heads to work at the British Museum gift shop for an unfulfilling day with his boss, Donna, who shoots down his aspirations on the regular, and spends a quiet night before returning to his bed and setting back up for a night of trying to stay awake. It's beyond his capability though. He eventually falls asleep and wakes up...on the edge of an Austrian mountain village. A disembodied voice tells him to "surrender the body to Marc" as he finds a jewelled scarab in his pocket. Unfortunately, he's fired upon by armed guards in a nearby chalet and forced to flee across the countryside and into the village proper. It's in the village that he finds he's in the presence of none other than Arthur Harrow, there to preach to his people and serve in the name of Ammit. As people rise to be judged if they are good or evil, some pass through without harm while others, judged as evil, are killed by an unseen force. Steven is recognized by Harrow as a mercenary and asked to return the scarab in his possession, but the disembodied voice in his head does not let him hand it over, instead controlling his body to keep it away. Harrow's men manage to grab it from him before he blacks out, awakening only to find the guards have been killed. He flees in a cupcake truck and careens along the mountain roads, managing to lose control repeatedly. When all seems lost, he reawakens in his bedroom once more. It seems, once again, like he never left.

3. Anna Faris plays Christy Plunkett, a single mom who is a recovering alcoholic and drug addict. In the pilot episode, she is at an AA meeting. Who shows up to Christy's surprise?

From Quiz "Mom" Pilot Episode

Answer: Bonnie

Allison Janney received 4 Primetime Emmy Awards for her portrayal of C.J. Cregg in "West Wing."

4. What is the first name of the protagonist, Mrs. Maisel?

From Quiz Marvelous Mrs. Maisel

Answer: Miriam

On the Amazon Prime comedy "The Marvelous Mrs. Maisel", we first meet Miriam "Midge" Maisel when she is separated from her husband and living with her two kids at her parents' house on the Upper West Side of Manhattan. Midge is working in a department store while wondering what her future will be.

5. Where does the show take place?

From Quiz Mom

Answer: Napa, California

It is ironic that Christy is getting sober while living in the California wine country.

6. How long did the professor take to prepare for the robbery?

From Quiz "Money Heist" a.k.a "La casa de Papel"

Answer: Years

He spent great part of his life thinking about and organizing the heist.

7. Like all cold-blooded creatures, the Fire Dragon of West Virginia particularly craves what?

From Quiz "Mountain Monsters": Part 2

Answer: Heat

If the Fire Dragon exists, it is 10-15 feet long and frequents Pocahontas County. This lizard is attracted to flame and other heat sources because it was born without the fur coat most Bigfoot creatures take for granted.

8. Which American cable channel is the original home of "Mountain Monsters"?

From Quiz "Mountain Monsters": Part One

Answer: Destination America

This channel appears to cater largely to those enamored of the scary and/or supernatural! Some of Destination America's other shows include "My Haunted House," "Paranormal Witness," and "Paranormal Lockdown."

9. Who served as the host of the television special?

From Quiz The "Motown 25: Yesterday, Today, Forever" Special

Answer: Richard Pryor

Richard Pryor gave an opening monologue at the beginning of the show. Pryor also introduced segments, presenters and musical acts during the show.

10. The matriarch of the Brown family is the loud-mouthed Mrs Brown. What is her first name?

From Quiz "Mrs Brown's Boys" D'Characters

Answer: Agnes

The children call her Mammy. Grandad calls her a witch. All her friends call her Agnes or Mrs Brown. The foul-mouthed matriarch of the Brown family has one important mission in life and that is to interfere in the welfare of her children. Four of her sons, and one daughter, have appeared on the BBC show. These are Mark, Rory, Dermot, Trevor and Cathy. Mrs Brown is played brilliantly by the Irish actor and comedian, Brendan O'Carroll.

11. Who is the main character in the show?

From Quiz My Mad Fat Diary

Answer: Rae Earl

Sharon Rooney plays Rae in 'My Mad Fat Diary'!

12. A BBC newsreader surprised everyone in 1976 by showing her legs and proving to everyone that she could dance. Who was this newsreader?

From Quiz "Morecambe and Wise" - "Bring Me Sunshine"

Answer: Angela Rippon

Angela Rippon was a prim and proper BBC newsreader when she appeared on "The Morecambe and Wise Show". When she appeared from behind the news desk, firstly it surprised everyone that she was dressed to show her legs, which was previously unknown for a BBC newsreader. Then she danced, which shocked everyone even more. The fact that she was quite a good dancer was also a surprise.

13. Welcome to the rainforests of Costa Rica for round one of the "Monster Bug Wars"! Please welcome our contestants for this evening, the sunburst raspy cricket and the leaf-tailed mantis! And the winner is...?

From Quiz May The Best Bug Win!

Answer: mantis

The winner of our first battle is... the leaf-tailed mantis! This battle can be seen in "Monster Bug Wars" episode 6, "Super Slayers". This episode is featured in "Monster Bug Wars" season two. Like its relatives, the leaf-tailed mantis relies on its camouflage to hide it not only from predators but also from potential prey. It sits in the leaves of a tree or bush with its two front legs raised. When a prey item walks past, the front legs snap forward, impaling the prey on their sharp spikes.

14. Which actress plays the heroine, P.J.?

From Quiz "My Boys" Season 1

Answer: Jordana Spiro

Jordana Spiro plays P.J. Franklin on "My Boys". You might have also seen her in "Alone With Her", "Partner(s)", and "Must Love Dogs". She also appeared in episodes of "Buffy the Vampire Slayer" and "Beverly Hills, 90210" early in her career. The other three incorrect actresses co-starred with Jordana in "Alone With Her" and "Must Love Dogs".

15. Which television network first aired this ill fated series?

From Quiz Best of the Worst - "My Mother the Car"

Answer: NBC

In 1965, "it was someone at NBC who took the term reinCARnation a bit too literally." As outlandish as many of the the television series plots were at the time ("I Dream of Jeannie" and "Green Acres") it was "My Mother the Car" that would be destined to be held up in ridicule as one of the worst television series of all time. First line of answer quoted from www.tvparty.com/recmothercar.html

16. Who was the main presenter of 'Swap Shop'?

From Quiz 'Multi-Coloured Swap Shop'

Answer: Noel Edmonds

Noel Edmonds was a Radio 1 DJ and previously had presented a children's phone-in show 'Z-Shed'.

17. In "Mother and Son", who played the title role of the mother, Maggie Beare?

From Quiz "Mother and Son"

Answer: Ruth Cracknell

Ruth Cracknell played the mother, Maggie Beare. When Geoffrey Atherden wrote the script, he had Ruth Cracknell in mind for the role, even though she was not a well known actress at the time. It was to become her most famous role. In April 2001, Ruth Cracknell was inducted in the Logies' Hall of Fame, the first woman to be so honoured. (The Logies are Australia's most prestigious television awards, similar to the Emmy Awards in America).

18. What was Catherine's piano teacher called?

From Quiz Murder Game

Answer: George Hawick

George was born in London but taken to Creeksea when he was evacuated in the war.

19. Who wrote the "Mr Benn" series of television programmes and books?

From Quiz As If By Magic... Mr Benn!

Answer: David McKee

David McKee had his first "Mr Benn" book published by Dobson Publishing in 1967.

20. What does Steven find hidden in the wall of his apartment?

From Quiz Moon Knight

Answer: Cell phone

Steven rushes to a date he forgot he had and finds that he's been stood up. The reality is much more concerning. When he calls his date, he finds out he missed it; he somehow managed to lose two days. Returning to his apartment, Steven manages to stumble upon a secret panel in the wall above his kitchen table, one containing a single key and a cell phone with dozens of missed calls, most from a woman named Layla. She phones him when the device is in his hand and asks where he's been-- it's been months. She also refers to him as Marc and, when she realizes it's not who she's hoping to talk to, she hangs up. A voice calls out to Steven in his apartment and tells him to stop. He's going to get himself into trouble. Passing in front of a dark mirror, he believes he sees someone else in his reflection and the building begins to shake. He flees into the elevator and, on the way down, sees an inhuman beast stalk down the hallway towards him. Despite the trauma, he awakens once more on the bus on the way to work, this time to find that Arthur Harrow is on the same ride.

21. In the pilot episode, how many days sober is Christy?

From Quiz "Mom" Pilot Episode

Answer: 118 days

Anna Faris's breakout role was portraying Cindy Campbell in the "Scary Movie" films from 2000-2006.

22. Who plays Mrs. Maisel?

From Quiz Marvelous Mrs. Maisel

Answer: Rachel Brosnahan

Rachel Brosnahan is unstoppable as the well-dressed, upscale, upbeat Mrs. Maisel. Rachel was born in Milwaukee, Wisconsin in 1990, and raised in Highland Park, Illinois. She is the niece of the late fashion designer Kate Spade. Brosnahan has appeared on television on "House of Cards" and "The Blacklist". She won a Golden Globe, SAG and Primetime Emmy Award for her portrayal of Midge Maisel.

23. What is Christy's occupation at the beginning of the show?

From Quiz Mom

Answer: waitress

Christy does other kinds of work during the course of the show.

24. How many people did the professor recruit to help him carry out his plan?

From Quiz "Money Heist" a.k.a "La casa de Papel"

Answer: Eight

They are Tokyo, Rio, Moscow, Denver, Berlin, Nairobi, Helsinki and Oslo.

25. Which AIMS Team member has a "berry" homespun-sounding name?

From Quiz "Mountain Monsters": Part 2

Answer: Huckleberry

Huckleberry is an imposing figure whose resume lists five decades of backwoods experience. He's head of security for the AIMS team and cuts quite the dashing figure in his denim overalls and floppy hat.

26. What's the term that roughly means "the study of animals which probably don't exist"?

From Quiz "Mountain Monsters": Part One

Answer: cryptozoology

Cryptology can be described as either the science of devising and passing coded messages or a mathematical sub-discipline. Cryptocurrency can be described as a "peer-to-peer" type of digital cash. Cryptorchidism is a biological defect.

27. The first performance on the show was a reunion of which legendary Motown group?

From Quiz The "Motown 25: Yesterday, Today, Forever" Special

Answer: Smokey Robinson and the Miracles

Smokey Robinson and the Miracles performed together for the first time since Smokey Robinson left the group in 1972. They performed a medley of their hits "Shop Around", "You've Really Got a Hold on Me", "The Tears of a Clown" and "Going To A Go-Go".

28. Mrs Brown was widowed when she was a young mother. What was her husband's name?

From Quiz "Mrs Brown's Boys" D'Characters

Answer: Nicholas 'Redser' Brown

Nicholas 'Redser' Brown died when his children were young, although it is uncertain when that was. His name has appeared sporadically during the series and more so during the 2013 episode "Mammy's Break". This is when Mrs Brown tried to talk to him through a psychic, who happened to be a fraud.

29. Who turns out to be gay after kissing Rae in series 1?

From Quiz My Mad Fat Diary

Answer: Archie

Archie discovers he is gay after kissing Rae during series 1. Only Rae knows about this until he comes out in series 2 episode 4.

30. This politician and double Oscar-winning actress starred as Cleopatra in 1971 in one of Ernie's "plays wot he wrote". Who was she?

From Quiz "Morecambe and Wise" - "Bring Me Sunshine"

Answer: Glenda Jackson

Winning Oscars in 1970 for "Women in Love" and again in 1973 for "A Touch of Class", Glenda was not seen as the type of actress to perform with Morecambe and Wise, but she did and what a performance. The line "All men are fools, and what makes them so is having beauty like what I have got" not only made the sketch, but showed Glenda to have a good sense of humour.

This is category 12513
Last Updated Feb 25 2024 9:09 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.